19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yarda 11.10.2006 8:07

Ale jo.

Přečíst se to nechá i myšlenka v tom nějaká je a mne to nenutí psát sem výrazy co v televizi nesmějí znít před desátou hodinou večerní. To o mnohých jiných článcích na NP říci nemohu.

Jen tak dál:-)

rafp 11.10.2006 7:28

jen tak dál

je to dobrý

J.G. Pašek 11.10.2006 5:14

C'est la vie . . .

 . . . . znám grázly a také milionové lidi, kteří pravidelně chodí do kostela a modlí se kudy chodí  . . . . a také znám grázly a milionové lidi, kteří do kostela nevkročí a nikdy se nemodlí  . . . . Štěpánko, která budeš jednou ty? Na to si musí každý přijít sám . . . .

Proles 11.10.2006 1:39

V oněch jo tehdy časech se chodilo i z kostela

V květnu 1783 dochází při cestě z kostela ve městě k bitce mezi měšťanem Francem J a regenschorim Celestýnem Z. Bijí se holemi, kameny po sobě házejí, za vlasy se rvou a pěstmi dorážejí. Manželka France J předvádí před soudem "horní pysk veskrz holí proražený a zahnfleisch celý roztřískaný a zčernalý". Felčar se vyslovuje, že "maso ji musel vypracovat a přes pět neděl rány hojit". Celestýn Z zaplatil za to ublížení šest kop pokuty a odseděl osm dní v arestu.

Hlubinna filosofie 11.10.2006 1:15

to je narez

Mel by fakt byt vekovy limit pro prispivani do medii, todle at si pisou a ctou na ZS. A taky bych temdle adolescentum radsi nepovoloval soulozeni uz vod 14, jsou na to viditelne nezraly.

pits of education 11.10.2006 2:34

Re: to teda ale je

Zcela zrejme, naprosto bez ohledu na vek dotycneho, naucena schopnost cteni a psani nam nic vice (nez schopnost cist a psat) take nezarucuje.

postadolescent 11.10.2006 6:03

Re: to je narez

Souhlasím. Tohle by snad ani do čítanky nestačilo. Čirá grafománie...leda že by snad autorka byla dosud školou povinná? Potom ať své existenciální pochyby řeší ve školním časopise, dospělé její hlubinná moudra skutečně neoslovují.

J.G. Pašek 11.10.2006 6:24

U předešlého článku autorky byla na konci poznámka . . . .

(autorce je třináct a chodí do sekundy na PORG)

jerry 11.10.2006 11:36

Re: Re: to je narez

Je to spíš ukázka toho,že někdo dokáže myslet už od dětství a Vám se to ještě v životě nepodařilo.Ale asi Vám to nechybí.

honzak 11.10.2006 6:53

Re: to je narez

zato ty jsi "zralej", jen utrhnout! Nauč se česky a pak kritizuj.

cajda 11.10.2006 21:05

Re: to je narez

a co si delal ve trinacti ty? hral si na indiana??? Pochop ze v dnesni

dobe se i mladsi 18 let snazi vyjadrit sve nazory... Myslet si muzes co

chces ale ona se fakt snazi aspon neco uzitecneho delat (coz se o tobe

rict neda). A uz vubec bych tady neco nezvatlal neco o soulozi, jak si muzes bejt jistej ze na to neni zrala? Tys ji nekdy videl? A jak si vubec muzes bejt jistej ze ses na to zralej ty?

klara 7.12.2006 16:24

Re: to je narez

no jo, ty hlubinná filosofie, ty se ve všem tak vyznáš, viď?  soulož souvisí s psanim do médií asi tolik jako tramvaj s antarktidou. fakt, že tenhle článek neni dobrej, neznamená, že všichni pod 18 píšou stejně. ty sám si někdy něco napsal? dost by mě zajímalo, jestli píšeš líp, když nejseš adolescent.

P.S.čajda: pěkně

jerry 11.10.2006 0:25

No výborně,konečně něco,co není o politicích

Ono si toho člověk dnes nemůže o mnoho víc vysvětlit,než dříve. Je to pořád ten Platónův člověk, sedící v jeskyni zády k ohni a na stěnách vidí jen záblesky poznání. A proč je většina Poláků a Italů věřících a Čechů nevěřících? Pokud se narodíte v Polsku,budete přirozeně věřit v boha a pokud u nás,vyroste z Vás přesvědčený ateista? Já vyrůstal v ateistické rodině a katolíkem /dost vlažným/ jsem se stal až v dospělosti.Jenže není to jen mou rebelskou povahou, se kterou stejně odmítám některá církevní dogmata?Možná,že je to také poznáním,že já nejsem ten nejchytřejší,spoustu věcí nevím a existuje i něco nad mé chápaní.Výborný článek.Pište dál. Budu se těšit.

richard 11.10.2006 11:26

Re: No výborně,konečně něco,co není o politicích

Přesně i můj případ - a co se týče atheistů, nikdy, ani když sám jsem ještě neznal Boha jsem nepochopil, odkud berou tak nezvratné přesvěčení, že pouze jejich pravdy a dogmata jsou pravdivé a proč jim tak šíleně vadí, když někdo věří v Boha a chodí do kostela. 

čt 11.10.2006 11:55

Re: No výborně,konečně něco,co není o politicích

Aby člověk se stal poctivým věřícím, musí se mu od narození do podvědomí víra tvrdě vnucovat. Za třicet let návštěv v Polsku jsem se přesvědčil od drilu. Křtiny, týdenní mše v kostele, školní vzdělání, apod. Kdo není od narození veden, nikdy nebude věřit v boha.

jerry 11.10.2006 14:04

Re: Re: No výborně,konečně něco,co není o politicích

No počkejte, Vy nejen popíráte existenci Boha, ale i existenci mé maličkosti.!No tomu se říká tvrdý ateismus!.To jste mě zarazil ,třeba se svým blízkým jenom zdám. ;-D On třeba člověk i může samostatně myslet,nepřebírat jenom to,co se mu vnucuje.Zkuste to někdy, je to docela zábavné.:-)