Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
VÍKENDOVINY: Polívka je grunt a maso je špunt
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L. Šádek 23.2.2014 15:54Bezva jsem se pobavil. Škoda, že tohle vše, co autor popsal, jsem nezažil, já bydlel na Moravě, tam to takové nebylo. |
Š. Matyášová 23.2.2014 13:23jak neuměli? prostě tu nebyla soja.... |
P. Kmoníček 22.2.2014 14:16pane Vlku, krásné! |
V. Vlk 22.2.2014 11:37Re: Polívka už grunt proeurošustroval Myslíte hospodu "U Hubatků" že . Co jste tam dělal? Já tam chodil ráno vytahovat topiče od piva, aby šli zatopit do kotelen a nechlastali celé dopoledne. Tam se začínalo už ve 4 ráno a byla tam neuvěřitelná společnost popelářů, metařů, topičů, dělňasů z ČKD a Pragovky, zapomenutých opilců , taky esenbáků co šli ráno na polívku, vágusů a umělců. Občas se tam vyskytoval , jako v nedaleké "Slavii" u "Gongu" též Václav Havel a jeho parta. Polívky tam měli excelentní. |
V. Vlk 22.2.2014 11:31Re: Pane Vlku, Boha,jak mne napadl ten Botič místo Rokytky nechápu.... |
M. Mýval 22.2.2014 10:00Polívka už grunt proeurošustroval Nedávno jsem si dal dršťkovou europolívku v Lídlu v rámci zabijačkové akce. Takovou tu v té umělohmotné trubce. Poctivá byla, pravé dršťky, ale ten grunt jí chyběl. Prostě Němci umí udělat leda eintopf. Vzpomínám na dršťkovou v sedmdesátých na nám. LM ve Vysočanech u ČKD. Otvírali tam snad v pět ráno a ta polívka to byl nektar a rohlíčky od Odkolka který byl za tratí prostě báseň. Průšvih tohoto národa je, že ti starý prvorepublikoví fachmani se osmdesátéhodevátého nedožili |
J. Veselý 22.2.2014 7:24Radost číst.... :-) Recept vyzkouším... |
M. Krátký 22.2.2014 6:43Pane Vlku, zase nádhera - jen ten Botič jste spletl s Rokytkou - ale i tak super. Hezké sobotní ráno, už svítá. |
B. Hudzieczek 22.2.2014 1:40V zásadě ta jíška není nutná a nejsem si jist, zda to není taková česká improvizace, protože s tím moukovým zahušťováním se setkávám zejména v bývalých zemích Rakousko-Uherských. Zahustit se dá rozmixováním části zeleniny nebo kyselou smetanou. Na straně druhé je třeba říci, že smetana 40% v běžných obchodech asi není k dostání. Takže nechodíte-li na tržiště nebo za chovatelem krav, mnoho možností nemáte. |