Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Bezva jsem se pobavil.
Škoda, že tohle vše, co autor popsal, jsem nezažil, já bydlel na Moravě, tam to takové nebylo.
Polívka už grunt proeurošustroval
Nedávno jsem si dal dršťkovou europolívku v Lídlu v rámci zabijačkové akce. Takovou tu v té umělohmotné trubce. Poctivá byla, pravé dršťky, ale ten grunt jí chyběl. Prostě Němci umí udělat leda eintopf. Vzpomínám na dršťkovou v sedmdesátých na nám. LM ve Vysočanech u ČKD. Otvírali tam snad v pět ráno a ta polívka to byl nektar a rohlíčky od Odkolka který byl za tratí prostě báseň. Průšvih tohoto národa je, že ti starý prvorepublikoví fachmani se osmdesátéhodevátého nedožili
Re: Polívka už grunt proeurošustroval
Myslíte hospodu "U Hubatků" že . Co jste tam dělal? Já tam chodil ráno vytahovat topiče od piva, aby šli zatopit do kotelen a nechlastali celé dopoledne. Tam se začínalo už ve 4 ráno a byla tam neuvěřitelná společnost popelářů, metařů, topičů, dělňasů z ČKD a Pragovky, zapomenutých opilců , taky esenbáků co šli ráno na polívku, vágusů a umělců. Občas se tam vyskytoval , jako v nedaleké "Slavii" u "Gongu" též Václav Havel a jeho parta. Polívky tam měli excelentní.
Pane Vlku,
zase nádhera - jen ten Botič jste spletl s Rokytkou - ale i tak super. Hezké sobotní ráno, už svítá.
Re: Pane Vlku,
Boha,jak mne napadl ten Botič místo Rokytky nechápu....
V zásadě ta jíška není nutná
a nejsem si jist, zda to není taková česká improvizace, protože s tím moukovým zahušťováním se setkávám zejména v bývalých zemích Rakousko-Uherských. Zahustit se dá rozmixováním části zeleniny nebo kyselou smetanou. Na straně druhé je třeba říci, že smetana 40% v běžných obchodech asi není k dostání. Takže nechodíte-li na tržiště nebo za chovatelem krav, mnoho možností nemáte.