Středa 12. listopadu 2025, svátek má Benedikt
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

VÍKENDOVINY: Polívka je grunt a maso je špunt

To o tom gruntu říkala naše babička, když jsem byl malý kluk. A já se toho od tý doby držel a držím. Jako o svačinách v kamrlíku vedle "navažovny", což byla dílna ve fabrice, kde jsem pracoval.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 2. 2014 15:54
Bezva jsem se pobavil.

Škoda, že tohle vše, co autor popsal, jsem nezažil, já bydlel na Moravě, tam to takové nebylo.

0 0
možnosti
ŠM

23. 2. 2014 13:23
jak neuměli?

prostě tu nebyla soja....

0 0
možnosti
PK

22. 2. 2014 14:16
pane Vlku,

krásné!

0 0
možnosti
MM

M. Mýval

22. 2. 2014 10:00
Polívka už grunt proeurošustroval

Nedávno jsem si dal  dršťkovou europolívku v Lídlu v rámci zabijačkové akce. Takovou tu v té umělohmotné trubce. Poctivá byla, pravé dršťky, ale ten grunt jí chyběl. Prostě Němci umí udělat leda eintopf. Vzpomínám na dršťkovou v sedmdesátých na nám. LM ve Vysočanech u ČKD. Otvírali tam snad v pět ráno a ta polívka to byl nektar a rohlíčky od Odkolka který byl za tratí prostě báseň. Průšvih tohoto národa je, že ti starý prvorepublikoví fachmani se osmdesátéhodevátého nedožili

0 0
možnosti
VV

22. 2. 2014 11:37
Re: Polívka už grunt proeurošustroval

Myslíte hospodu "U Hubatků" že . Co jste tam dělal? Já tam chodil ráno vytahovat topiče od piva, aby šli zatopit do kotelen a nechlastali celé dopoledne. Tam se začínalo už ve 4 ráno a byla tam  neuvěřitelná společnost popelářů, metařů, topičů, dělňasů z ČKD a Pragovky, zapomenutých opilců , taky esenbáků co šli ráno na polívku, vágusů a umělců. Občas se tam vyskytoval , jako v nedaleké "Slavii" u "Gongu" též Václav Havel a jeho parta. Polívky tam měli excelentní.

0 0
možnosti
JV

J. Veselý 422

22. 2. 2014 7:24
Radost číst.... :-)

Recept vyzkouším...

0 0
možnosti
MK

22. 2. 2014 6:43
Pane Vlku,

zase nádhera - jen ten Botič jste spletl s Rokytkou - ale i tak super. Hezké sobotní ráno, už svítá.

0 0
možnosti
VV

22. 2. 2014 11:31
Re: Pane Vlku,

Boha,jak mne napadl ten Botič místo Rokytky nechápu....

0 0
možnosti
BH

22. 2. 2014 1:40
V zásadě ta jíška není nutná

a nejsem si jist, zda to není taková česká improvizace, protože s tím moukovým zahušťováním se setkávám zejména v bývalých zemích Rakousko-Uherských. Zahustit se dá rozmixováním části zeleniny nebo kyselou smetanou. Na straně druhé je třeba říci, že smetana 40% v běžných obchodech asi není k dostání. Takže nechodíte-li na tržiště nebo za chovatelem krav, mnoho možností nemáte.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz