17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 24.8.2010 12:07

Ta doba je blíž,

než si myslíme - "Stačí připomenout technickou podstatu příběhu, v němž „požárníci“ jsou lidé zakládající požáry, přičemž důvodem k vypálení bytu nebo domu je nález „nedovolené literatury“.

A víte, kdo bude v brzké době pálit "zakázané knihy" a zavírat lidi do vězení pro držení knih? Ano, přátelé, odhadli jste to zcela správně, budou to tzv. AUTORSKÉ SVAZY, ve skutečnosti nadnárodní mafie neváhající použít jakýchkoliv praktik k uskutečnění svých záměrů. Zatím se ještě dá částečně bránit. Myslete na to při tom, koho volíte, než bude pozdě! Že chrání "práva" autorů? Leda tak ve snu!

J. Krásenský 24.8.2010 21:06

Možná že je to už tady

Dosud máme "knihy na indexu" - ideologické žvásty protektorátních kolaborantů. Nenapadá mne jiné vysvětlení: nacionálně socialistické blitky nakonec nejsou tak nacionální jako socialistické a nacionalismus není zrovna nacionální jako proevropský a ekologistický. Rétorika natolik podobná, až zaměnitelná. A mnozí "primitivové" si to můžou dát dohromady a bude průšvih.

R. Langer 25.8.2010 7:37

Re: Možná že je to už tady

Ano, to je také pravda, například zákaz vydávání "Mein Kampf" 60 let po válce mě také velmi udivil. A zřejmě to bude přesně z toho důvodu, který uvádíte! Ale lidé jsou nepoučitelní.