26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 25.8.2010 7:37

Re: Možná že je to už tady

Ano, to je také pravda, například zákaz vydávání "Mein Kampf" 60 let po válce mě také velmi udivil. A zřejmě to bude přesně z toho důvodu, který uvádíte! Ale lidé jsou nepoučitelní.

J. Krásenský 24.8.2010 21:06

Možná že je to už tady

Dosud máme "knihy na indexu" - ideologické žvásty protektorátních kolaborantů. Nenapadá mne jiné vysvětlení: nacionálně socialistické blitky nakonec nejsou tak nacionální jako socialistické a nacionalismus není zrovna nacionální jako proevropský a ekologistický. Rétorika natolik podobná, až zaměnitelná. A mnozí "primitivové" si to můžou dát dohromady a bude průšvih.

R. Langer 24.8.2010 12:07

Ta doba je blíž,

než si myslíme - "Stačí připomenout technickou podstatu příběhu, v němž „požárníci“ jsou lidé zakládající požáry, přičemž důvodem k vypálení bytu nebo domu je nález „nedovolené literatury“.

A víte, kdo bude v brzké době pálit "zakázané knihy" a zavírat lidi do vězení pro držení knih? Ano, přátelé, odhadli jste to zcela správně, budou to tzv. AUTORSKÉ SVAZY, ve skutečnosti nadnárodní mafie neváhající použít jakýchkoliv praktik k uskutečnění svých záměrů. Zatím se ještě dá částečně bránit. Myslete na to při tom, koho volíte, než bude pozdě! Že chrání "práva" autorů? Leda tak ve snu!