28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Standa 29.12.2008 7:50

Úpadek

přinesli umělci sami. Ti nejlepší už vymřeli, zůstalo pár kvalitních a ostatní jsou průměr a dolů. Kraus zrovna těm kvalitním kouká akorát na záda. Nejsou autoři, lidi a nebudou. TV a internet to válcuje. Má-li Amerika v rukou cca 90% světvové produkce filmů a u nás lidi, kteří nakupují bez výběru, pak se dostaneme na úroveň nevzdělaných Američanů, kteří musí dostat pokyn, že zrovna je na obrazovce něco směšného, tak se musejí smát.

Baghíra 29.12.2008 7:43

Nechci urážet, ale po dávných silvestrech se mi vůbec nestýská

a po uvedených komicích taky ne. Proč by musel národ mít SVÉHO VELKÉHO KOMIKA? To mi připomíná "oficiálního komika Kokošku" z Šíleně smutné princezny. Není to spíš tak, že dřív bylo prostě pár povolených vykastrovaných -- a dnes je scéna variabilnější a každý si jde za svým? Ovšem ne do televize.

Pozorovatel 29.12.2008 7:09

Re: TREBA TOHLE

Hadi oci:

ctete pozorneji.TEHDY ano, dnes vubec, viz me 2 predesle prispevky.

Mistr Jan Hus 29.12.2008 6:32

A kde udělali demokraté chybu?

;-D

VL 29.12.2008 5:53

Re: Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

P.S.

Samozřejmě "Drahé tedy a já".

VL 29.12.2008 5:53

Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

Poslední české komedie, na které se dalo koukat a i se při nich zasmát byly "Pane, Vy jste vdova" a "Drahé tedy a já". Pak ovšem práce režisérů i vkus publika silně upadly. Nikdy jsem třeba nepochopil, jak mohli diváci vyhodnotit jako komedii století sr..ku "S tebou mě baví svět", případně sérii "Andělů na ...".

Ostatně, výše uvedení umělci byli ve velké většině případu režimní prostitutky, v hlavní řadě s Werichem. Tak čistou propagandu, jako byla v jeho filmech "Hej rup" (tam i s Voskovcem) a "Císařův pekař a Pekařův císař" není dneska tak snadno vidět.

Ale abych nekřivdil jenom českému umění, ani v zahraničí se už moc nevyskytují herci jako byli Luis de Funes, Peter Selers, Fernandel a další. Viděl jsem pokus o novou verzi Růžového pantera s nejsmutnějším komikem Hollywoodu Stevem Martinem, bída svrab a neštovice.

Obávám se, že mnoho herců by mělo, včetně autora článku, slyšet jako poslední v životě slova pí Štubové "Zavři voči brouku".

NR 29.12.2008 5:04

Umělci budou muset hanobit komunismus zadarmo

Umělci už svoje odvedli. Od listopadu 1989 všichni vyměnili kabáty a pomáhali režimu jak mohli ze všech sil, tak jako vždycky pomáhají režimům, a on se jim teď takto odvděčí a už jim pravděpodobně nebude chtít platit horentní honoráře. Koneckonců tento režim je tržní a umělci dostali zaplaceno, tak co by ještě chtěli? Ve společnosti se potvrzuje, že starosti s ekonomikou jsou důležitější, než nějací komedianti.

Budou zase umělci demonstrovat před pražskými radnicemi a volat po dotacích na svoje „jediné správné“ a „jedině kvalitní“ produkce, protože produkce těch druhých, kteří nemají finanční potíže prý je ta úpadková? A pak že je v Čechách úpadek zábavy. V hlásání těchto teorií vyniká Jiří Suchý. Jestliže Ondřej Suchý tvrdí, že Mistři GS a Jan Kraus jsou kvalitní zábava, potom O.Suchý, jak je znám, jistě s velkým sebezapřením hodně slevuje ze své osobnosti, když chválí prorežimní exhibice Jana Krause a estrády Mistrů GS. Článek vypadá jako zaobalená ponížená suplika pana O.Suchého adresovaná režimu, aby jej ponechal na své platební listině a ponechal mu honoráře, na které byl dosud zvyklý. Ukazuje se totiž, že režim už asi nebude chtít tolik utrácet za umělce a přeplácet je za kolaboraci a omílání antikomunismu z pódií divadel a z televizních obrazovek. Holt umělci budou muset nadávat komunismu zadarmo. Nějak zdivočela, ta Česká republika.

Papouch 29.12.2008 2:55

Re: TREBA TOHLE

Zrovna na tomhle konkretnim zaznamu (link vyse) se komparsisti smeji taky (nebo mozna opravdove publikum nebo na stridacku, tezko rict) - i kdyz je sotva cemu. Na nektere "triky" uz se prislo velmi davno ;)

Mozna je problem i v tom, ze cesky rybnik je maly a v nekterych oborech se pak da pomerne snadno vytvorit "skleneny strop" (i bez nejakeho podleho umyslu, pro produkci je proste pohodlne pracovat porad se stejnou partou lidi) a podhoubi z ruznych klubu, festivalu a malych divadel pak dostatecne neprorusta do rozhlasu a TV. Predstaveni a gagy musi zrat, bez mnoha odehranych predstaveni, improvizace a nasledneho vyberu to nejde - vyjde neco velmi neoriginalniho a tudiz nezabavneho. Coz zrejme jinde funguje a kdysi fungovalo i v Cechach (Holzmann a Wimmer byl ten pripad).

Dneska treba Dekadentni divadlo Beruska. Funguji dlouho, jsou IMHO dobri (i kdyz pro siroke publikum by to vyzadovalo podstatne upravy), jenze kdo o nich kdy slysel a co motivuje produkce aby po necem podobnem patrala? Asi se ceka az stari bavici vymrou ;)

Papouch 29.12.2008 2:40

Re: Pokrok se nedá zadržet

Je ucast mladeze na jmenovanych filmech organizovana skolou a peclive evidovana, jako to pamatujeme u sovetskych filmu? A jak do toho schematu zapada treba Jim Carrey, Hank Azaria, Dan Aykroyd, Mel Brooks...? Pripadne nekdo z par set/tisic  dalsich ze severni Ameriky, o kterych v Evrope nemame tuseni?

Kdyz je poptavka po spickovych komediantech (autorech, hercich...) a jejich produkci, neviditelna ruka trhu je doda. Takhle jednoduche to je.

Jedna ticha vzpominka na realny socialismus, kdy to sice fungovalo stejne, ale nesmelo se to moc ventilovat. Neboztik stryc si za Husaka z pozice vedouciho fakticky zprivatizoval jedno male prazske kino. Dojil, jak se dalo a mj. na vedlejsak zamestnaval siroke pribuzenstvo. Coz mu umoznovalo krome velmi slusnych vynosu velmi efektivne predstirat i "ideologickou praci s masami" a byt vzornym budovatelem socialismu. Ve spolupraci se cleny klanu (na pozicich pokladni + uvadeci) nemalou cast listku prodanych na normalni filmy (Vesnicko ma strediskova, Cetnici...) papirove vykazal na sovetsky film promitany +- ve stejny mesic. Spokojenost vseobecna, plan navstevnosti splnen na vytecnou, manko zadne...

Jarda z Varů 29.12.2008 2:28

Ahoj Ondro!

Vcelku s Tebou souhlasím, jenom mi  Kraus víc než jako mistr připadá jako pěkná "samice od vepře domácího"! Ostatně ani brácha (myslím Tvůj) už není to, co to bývalo, když jsme blbnuli ještě s Frantou a Danou ve Varech, když ještě žil bratranec Ivan a teprve se blížila doba, kdy mladej Háma udělá svým rodičům naposled opravdickou radost.

Ono by se i dnes určitě něco našlo k dobré zábavě, ale je troho málo a navíc mám pocit, že si dnešní mlaďoši z klasika vzali k srdci jen hlavně "k čemu ruce, k čemu hlava?".

Všechno nejlepší do dalšího roku Ti přeje vzpomínkový referent Jarda.

I-Worm 29.12.2008 1:51

Tak strašný to s humorem není

ale dávají ho většinou v hluboké noci. Ano, mám na mysli záznamy z jednání v parlamentu.

Pasáček koz ve Vermontu 29.12.2008 1:36

Pokrok se nedá zadržet

Pane Suchý, Vy patříte ke staré socialistické generaci. Kdepak Miloš Kopecký, nebo Jiří Šlitr. Zastaralé  a úplně směšné. Dnešní pokroková zábava je tržní, přichází z USA. Filmy jako Mr. and Mrs. Smith, Matrix, XXX, The Bourne supremacy, Tomb Raider a stovky dalších, to jsou ty pravé majáky zábavy a poučení, zejména pro mládež. Výbuchy, svištění kulek, krev a mrtvoly padají tiše stranou.

To Vaše tesknění po komunistické kultuře je ….  No jsme už prostě pokrokovější.

Hadí oči 29.12.2008 0:56

Re: TREBA TOHLE

Vy jste se zrovna tomuto tehdy smál? Zajíkávajícímu se Sobotovi? Chybí mu jen čepice s anténou.

Já si myslím, že nesmrtelní jsou třeba Hlustvisihák, Holzman, Menšík s Bohdalkou jako hádající se manželé, Abrhám s Šafránkovou v podobném stylu, Nekuda, Wimmer s Černochem, Kaiser-Lábus,  Horníček nebo Sovák 100x jinak,  atd atd.

Nic takového dnes není. Vše je dnes tak  "humorné",  že vám odkudsi ze záhrobí musí skupinka řehtajících se komparsistů napovědět, že je čas na smích.

Pozorovatel 29.12.2008 0:42

TREBA TOHLE

http://www.youtube.com/watch?v=9W-VMX_zjaI

Oravdu se pri tom dnes rehtate, jako kdysi? Ja uz opravdu ne...

Pozorovatel 29.12.2008 0:39

No nevim,

taky pamatuju doby, kdy cely narod sdel prikovan u silvestrovske estrady a bavil se. Ja taky.

Tedka si to vyhledam na youtube, treba scenka Kopecky-Hornicek: PANI herci, zejo, a nemuzu si dnes pomoci...nebavi me to a pripada mi to vyslovene trapne, pomale, bez humoru. Pritom jsem se pri tom kdysi bavil. A takhle bych mohl pokracovat do aleluja, drtiva vetsina veci fakt dnes traparna a vubec se nedivim, ze se z toho stala "klasika"(mozna) jen pro nas starsi. Jen muz nazor, jak to po letech vidim.

MaB 29.12.2008 0:29

Krize inspiruje

Za první republiky hospodářská krize inspirovala Voskovce a Wericha . Ale ti by za tohoto režimu nemohli na obrazovky .....

Hadí oči 29.12.2008 0:14

Nezoufejte!

Stačí zavřít pár blbců do vily a hned máte o zábavu postaráno. Myslím o zábavu pro další blbce.