29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 29.12.2008 12:28

Re: Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

VL,máte pravdu.Souhlasím s vámi.Když jsem viděl filmy Voskovce a Wericha v dětství,(chodili jsme na ně povině se šklou) tak jsem se bavil.Když jsem je viděl znova v dospělosti,tak mě z těch jejích filmu bylo špatně. Vždyť to byly ty nejpitomější politické agitky.Ještě dnes mnozí dělají z Wericha statečného nebojsu a protiréžímního bitce.Ve skutečnosti byl obrovský pokakánek.Vždy byl ochoten a připraven vlézt do řitě i maličkému komárovi.

milan007 29.12.2008 12:17

Vážený pane Suchý

Jestliže se lidé baví bez Vás, nemusí to nutně znamenat úpadek :-D

Klička 29.12.2008 11:57

Skvělý výčet

Jmenováno jich je opravdu hodně a mnoho jich ještě chybí. Umělců, kteří něco uměli a umí. Bohužel někteří znich zpychli a za účinkování si říkají o astronomické a nesmyslné honoráře. Není se tedy co divit, že je žádná televize nechce, ikdyž lidé by je chtěli. Pro každou televizi je levnější zaangažovat uměle vytvořenou "celebritu", která umí tak akorát vystrkovat poprsí a zároveň hloupě žvanit. Takovéto "celebrity", vyznačujíce se vymetáním všelijakých rautů nadměrným požíváním alkoholu a drog a tropením všeobecné ostudy jsou médii neustále vyráběny, poněvadž je tato média potřebují k šíření své pokleslé zábavy. Bohužel k této pokleslosti se propůjčují i ti, kteří nemusí a to zase jen pro mrzký groš. Tam je podstata problému.

krmič 29.12.2008 11:46

Můžete mi někdo vysvětlit

co to jsou ty Buchty a loutky? (A ještě jiné podobné věci občas zahlédnu v noci, než to přepnu jinam.) 8-o

I-Worm 29.12.2008 11:43

Re: Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

neberte si to tak, on by VL ještě před dvaceti lety taky psal jinak (mít již tehdy internet)...

Xaver 82.117 29.12.2008 11:38

No, až bude hůř, bude humor veselejší a sofistikovanější...

;-)

I-Worm 29.12.2008 11:36

Re: Nejen na zábavu,

nemysli pořád jen na tu lupačku!

Schumacher 29.12.2008 11:32

České zábavy ? Snad lidové zábavy, ne ?

Jaký lid, taková zábava.

rambajs 29.12.2008 11:14

Jen tak

Na straně druhé se už také méně prosazují Gondíci, kteří byli všude. A to je také úspěch, skoro vítězství . . .

manec 29.12.2008 10:48

hezký marketingový článek na vlastní pořad

;-(;-(;-(

-ferry- 29.12.2008 10:41

Re: Jaké je publikum, takoví jsou herci

 Máte pravdu,Květoslave.Tak zvané združené regionální rozhlasy vysílají po 22.hodině pořad zvaný Divadlo noc.Někdy (čím dál častěji) vypnu televizi a pustím si tohle.A jak říkáte,vrtím hlavou nad tím,čemu jsem se dříve smával.Pravda,lidé jako Štuchal,Felix Holcman,Jarda Štercl mě dokáží pobavit i dnes.Nicméně žasnu třeba nad výstupy Lasici a Satínského,to je podle mne jen taková uřvanost.o ničem ... Zklamávají mě i výstupy Wericha a Horníčka.Nepříjemný hlas Werichův (nebyl silný kuřák?) a podlézavý Horníček.Jinak opět o ničem.Kdyby nebyli vládli komunisté,kdoví o čem by mluvili,na co by japně i nejapně naráželi.Včera jsem slyšel Menšíka.Taky se pěkně pouštěl do komunistů,když Čepička ustavil Divadlo armády.Mluvil hezky o herci Janu Bartůňkovi (vůbec neznám ...),když jako předseda divadlového SČSP na konci jedné schůze řekl : A tímto soudruzi a soudružky ukončuju přátelství se Sovětským svazem... Víte,takovéhle věci začali naši stateční herci říkat až dostatečně dlouho po převratu.Menšík zemřel v r.1988.Takže tohle říkal už před převratem.Podle hlasu už byl dost nemocný,takže tak kolem roku 1985 ...

 Jinak si ale myslím,že bývala lepší zábava.Na Silvestra i jindy.Těm dnešním hercům (bavičům)chybí invence,nápady.Na Bedřicha Zelenku,Václava Lacinu aj.dlouho nikdo mít nebude.

 Jinak ale Vám pane Ondřeji Suchý přeju hodně zdaru v novém roce 2009.Mám to potěšení být Váš ročník.Patří k nám i pan Neff,K.Šíp,J.Uhlíř,abych zůstal u těch nejznámějších.Bohužel jsme zestárli,zešedivěli a nevím jak kdo,ale já už radši nikam nevylézám...On na nás není zrovna hezký pohled ..

Kon 29.12.2008 10:29

Re: Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

Úpadek české zábavy je součástí úpadku české kultury v důsledku všeobecného úpadku české vzdělanosti, snižování nároků ve školství, a klesající úrovně IQ v důsledku selektivní porodnosti a imigrace favorizující blbce. A bude hůř. To je teprve začátek. Ostatně se to vztahuje na celou Evropu. A pak příjde Islám. Nebo Číňané... A za sta let se zde budou malí Číňané ve škole učit o bývalé Evropě tak jako my se dnes učíme o antické vzdělanosti.

josef krouman 29.12.2008 10:02

aha, bratrovi snížili dotace takže je po srandě

vita 29.12.2008 10:01

Re: Pokrok se nedá zadržet

Jim Carrey, to je ten blbec a blbější?

Pámbusnámiazlýpryč! To i Franta Ringo Čech byl víc ke koukání - a že ho teda opravdu, ale opravdu nemusím...

vita 29.12.2008 9:55

Kdyby v televizích neměli archiv

z reálného socialismu, tak nemají co vysílat. To bylo keců a úsměšků na Televarieté a Ein Kessel Buntes, že pokleslá zábava - a náhrada?

Prd!

Chvíli se snažil Mládek nebo F.(R.) Čech se svými blbými a poněkud kanálním pokuzsy o "lidový humor" (to tedy Televarieté bylo proti nim přímo klasika shakespearovského přesahu) - a teď? Dva prdy.

F..A.Kekule 29.12.2008 9:45

Re: Umělci budou muset hanobit komunismus zadarmo

Jasně, třeba taková Zagorová. Nic proti ní nemáte, je to milá holka, že?

F..A.Kekule 29.12.2008 9:42

Re: Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

Tak jak tedy?

kuk 29.12.2008 9:42

Re: Nejen na zábavu,

Si lup satelit a nefňukej

F..A.Kekule 29.12.2008 9:41

Re: Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

V něčem s Vámi musím souhlasit, speciálně s tou komedií století. To byl přece děs! Nicméně s "Hej rup" jako propagandu režimu - to snad nemyslíte vážně? Jakého? To přece točili před válkou a tehdy to byla kritika, o tom co přijde za deset let neměli ani páru. Takže - zavři oči, VL! jsi mimo mísu!

Yarda 29.12.2008 9:29

Mne nedávno rozesmál pan Topolánek

když po úvodních řečičkách oznámil že znovu hodlá kandidovat na předsedu ODS. Také máme brdskou pěnici a jiné komiky co se trochu minuli povoláním.

lazycaty 29.12.2008 9:24

Nejen na zábavu,

ale už ani na novoroční koncert z Vídně, na který se dívá celý svět, nemá zřejmě ČT peníze. Byl to pro mě mnoho let takový příjemný zážitek, (i když je to taky pěkná snobárna ;-)) připomínající že i my jsme součástí toho velkého světa, který se na to dívá a cítíme s ním určitou sounáležitost . A najednou 1.1.2009 místo toho novoroční koncert ze Státní opery Praha, ale pozor: záznam z r. 2002 :-/.

Poradíte mi někdo, jestli a jak se dá vysílání rakouské televize najít online na netu?

Vendy 29.12.2008 9:16

Re: Umělci budou muset hanobit komunismus zadarmo

Podívejte, herce a herečky je nutno nazvat ksichtošklebiči a ksichtošklebičky.

Karotka 29.12.2008 8:54

Re: Nechci urážet, ale po dávných silvestrech se mi vůbec nestýská

Máte-li skutečně svého nevykastrovaného, který vás rozesměje do radosti a nikoliv do pocitu - ten blbec má pravdu, stojí to všechno za xxx, pak máte pravdu.

Jako jednotlivec se na to ani nemůžete dívat jinak. Nehledě na dobu a okolnosti si každý z nás můžeme svůj život zařídit podle svého.

Pokud pan Suchý hodnotí televizi jako médium, které vyjadřuje nějakým způsobem společné tendence diváků (to je podmnožina lidské množiny, samozřejmě), má také svou pravdu, která myslím sedí.

Karotka 29.12.2008 8:49

Re: Úpadek

Neřekl bych, že to přinesli umělci sami. Nepatřím mezi umělce, takže jen tak usuzuji z povzdálí, ale dobří umělci, kteří byli úspěšní ještě za svého života, obvykle plnili poptávku. Kde nebyla poptávka, nebyl úspěch, ač byli umělci - ti však zůstávali nepovšimnutí.

Nebaví nás se smát (všeobecně, soudím kvalitu poptávky dle nabídky), baví nás hádky a dramata, nenávist, sobectví, násilí, tragédie, zkrátka denní dávka emocí.

Nabízím osobní lék, kterým může každý z nás pomoci (efekt je však velmi nejistý). Trochu se donutit, snažit se hledat v životě něco legračního, naučit se zase smát... A zase přijdou umělci s humorem. Umělci jsou vnímaví lidé, reagující na to, co si lidé přejí. Radost ze svého života, ba sebevědomí hledají v uspokojení diváků. Komedianti se rodí pořád a tato touha je věčná.

Karotka 29.12.2008 8:42

Re: Tak černě bych to neviděl

Jo, stejně je to zajímavé, když se tak díváme na dobrý den pane ministře, je to veliká zábava, ale když to žijeme, nikdo se nesměje.

Možná by nebylo tak špatné zkusit na sobě trochu násilí a smát se rovnou a nečekat, až z toho někdo udělá satiru. Materiálu, to máte pravdu, pro to máme spoustu. A smích léčí ;-)

Předseda 29.12.2008 8:32

Re: No nevim,

Je to tak. Když si srovnám tehdejší televizní zábavu typu Televarieté a Hitšaráda, s tou dnešní, moc rozdílů vlastně nenacházím. Jiní lidé, stejná estráda.

Předseda 29.12.2008 8:28

Re: Úpadek české zábavy nastal jíž před dlouhou dobou

To zrovna byla hrůza, tenhle film! ;-P

Květoslav 29.12.2008 8:26

Re: Jaké je publikum, takoví jsou herci

Samozřejmě NAKOUPÍ nikoli NEkoupí-už taky blbnu.

Květoslav 29.12.2008 8:26

Jaké je publikum, takoví jsou herci

Pokud české publikum žádá blbosti, nekoupí blbosti. Nic jiného mu nevnutíte, páč to nechce a ta hrstka náročnějších to sama finančně neutáhne. Ale zase tak špatné to není, akorát se zábava přesouvá od televize zpátky mezi lidi. Chceš se pobavit? Pozvi přátele a pobavte se sami.

Ono i za toho reálného socialismu byla zábava prapodivná. Jistě, dalo by se, za uplynulých 40 let, dát dohromady cca 10 hodin, kterým se člověk zasměje. Ale jinak si spíše, pane Suchý, malujete minulost na růžovo. Když si pustíte nějaký starý pořad, který si pamatujete jako děsnou psinu, kolikrát vrtíte hlavou nad tím, proč jste to za takovou bezvadnou zábavu považoval.

vladimír ondys 29.12.2008 8:18

Tak černě bych to neviděl

každej psychiatr Vám rád potvrdí, že oranžová je nejlepší barva pro každýho cvoka. A jak nás intelektuálně lidoví umělci neuvěřitelně pobavili při posledních volbách za pouhých třicet kaček. No a uznejte jako znalec, že takovej Rath může být přímo skvělej Frigo v parlamentě a s Jyrkou Oliverem Hardym nám všem určitě ještě zahrajou pokrokově dokonalou grotesku, kam se na ně hrabe Chaplin s nějakým Diktátorem.Rv;-DR^ Včera v hospodě se proletáři děsně nasmáli, když se dozvěděli, že na nedaleký křižovatce v nejsilnějším provozu někomu chcíplo neuvěřitelně drahý auto... Jo, milej pane, v Čechách je podobnej humor už tradice.

http://ondys.wordpress.com