28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ptakopysk 3.9.2008 10:19

Re: Re: Holka na vdávání

jojo, tchýně Košvancová! ;-D;-D;-D

František I. 3.9.2008 9:36

Re: Holka na vdávání

Autor toho opomněl víc, ale i tak podal velice dobrý přehled. Jen bych doplnil: Krvavý Bil a viola, Doktor od jezera Hrochů, Nejkrásnější holka z celých Čech, jeho smyšlené cestopisy, Břetislav a Jitka apod. Bohužel už si to napamatuji přesně, ale tyto knihy na mě zanechaly následky. Strofy jako:"..tchýně zasyčela hůře, než ta nejjedovatější mamba", mne dodnes provázejí životem.

František I. 3.9.2008 9:28

Prehistorický blaf, ale výborný, maminko....

Děkuji za krásné ohlédnutí za prací tohoto velice pilného spisovatele, který podle mého svým dílem už předčil Jaroslava Haška. Mimochodem, miloval jsem Osudy dobrého vojáka do té doby, než jsem pro sebe a velkou skupinu dalších podobných příznivců přecvakával Černé barony a potom je s velkým rizikem v jedné z PZO potajomky množil. Po revoluci jsem si přečetl Švejka opět. Bohužel musel konstatovat, že se Švandrdlíkovi, alespoň co se české duše nevyrovná přes celou jeho světovost. Švandrdlíka snad ani nelze přeložit. Nikdo by totiž na západě onu hrůzu 50. let nepochopil. Ale my, tuzemští, jí rozumíme. Snad také proto je tato kniha vůbec nejprodávanější v historii českého písemnictví. Autore díky za ohlédnutí, pane Švandrdlíku, ještě hodně plodných a šťastných let. I když to dnes asi nemáte nejjednodušší.....

Bianca 3.9.2008 9:09

Re: Re: Spolužačlka Benecká

i hrušky...

Anonym 3.9.2008 8:47

Díky za vzpomínku

A musím říci, že příhody žáků Kopyta a Mňouka si oblíbili i mí synové (dnes 15 a 16 let) a doslova zhltali všechny knihy, které mám doma (cca 10).

Pan Švandrlík se opravdu ukázal jako nadčasový.

Jen jsem ke svému údivu zjistil, že mé dávné vydání Seka a Zuly, které vlastním, neobsahuje všechno. Autor cituje příhody, které jsem nikdy ani nečetl.

I tak ještě jednou díky.

Kanuk 3.9.2008 5:07

Re: Spolužačlka Benecká

Není to někde omyl? Křížaly snad byly (a jsou) sušená jablka (plátky).

Dodo 3.9.2008 1:06

Holka na vdávání

  Souhlasím do posledního písmene,jen mě trochu mrzí,že autor článku opoměl třeba "Holku na vdávání"   Tak jak mají někteří lidé na nočním stolku Bibli-já tam mám toto dílko,které ať otevřu namátkou na libovolné stránce (třeba uprostřed noci,když nemohu spát) a po přečtení několika vět vypadá svět úplně jinak!!!  Kdo to nezná-vřele doporučuji přečíst první stránku-garantuji,že se od knížky neodlepí až do konce! Už jen ten začátek: Válka je krásná a vznešená věc,ale člověk při ní často nastydne......   Pro mě je to kultovní knížka (už se mě pár krát stalo,že jsem ji po půjčení musel skoro násilím dolovat zpátky!!!) Pane Švandrlíku -mnoho krát jste mě podstatně vylepšil den-ze srdce děkuji!!!

po

Ivo 3.9.2008 0:12

Spolužačlka Benecká

... byla vlastně Jindra... Švestky jedli "dva nezbedníci" v podobě tzv. křížal.