2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

KULTURA: Politická agitace v divadle

Čtenáři pátečního (25. ledna 2019) Českobudějovického deníku si na straně dvě nemohli nevšimnout titulku Jiří Šesták je zpátky v divadle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 7.2.2019 9:59

Ten agitátor má pravdu!

Hrůza, co ti umělci (vědci, intelektuálové vůbec) provádějí za politiku! Je nejvyšší čas zasáhnout, co? My praví vlastenci na to máme své mistry - Stalin, Hitler, Mao. K dokonalosti dovedeno tím posledním, Pol Potem - máš školu nebo jen brýle? Podříznout! Do boje proti protilidovému a zvrhlému umění. A hlavně myšlení! Kupředu - le-vá, le-vá, le-vá!

M. Valenta 7.2.2019 9:54

Re: Pořád je to stejná komediantská svoloč,

Barbar, to sedí.

M. Valenta 7.2.2019 9:52

To určitě

To si měl pozvat Mynáře s Ovčáčkem?

J. Hanzal 7.2.2019 9:45

Re: Plodná diskuze, pravda.

Abyste se mohl fundovaně vyjádřit k článku je především pochopit psaný text. V článku se píše o zneužívání či využívání veřejných peněz, čili daní nás, kteří je platíme. Nebo se snad mýlím?

J. Lepka 7.2.2019 9:31

Teda autore, vám ta protiruská "agitka" leží v žaludku.

Venkoncem celou svou kariéru vy děláte proruskou propagandu a i když pochybuji, že zadarmo, vzbuzujete jen dojem, že je to jen závist. Tedy od vás, proruských švábů, nic vyjímečného.

J. Lepka 7.2.2019 9:26

Plodná diskuze, pravda.

Tak se zkuste, vy anonymně kritizující hejlové, postavit na jeviště před pár set lidí a tvořte. Z vašich agitek vyplývá, jak je to snadné, včetně pachatele. Tak do toho, maximálně vás lidí vypískají, ale už ani to není dnes obvyklé.

F. Houžňák 7.2.2019 9:12

Jo, přesně tak. A pak jsem v době televizní kríze

navštívil jedno z jejich představení, a takovou odpornou bolševickou agitku, kterou předvedli na závěr, jsem nikdy předtím nezažil. Tehdy mi došlo, jaké jsou to svině.

V. Student 7.2.2019 9:12

Re: Pořád je to stejná komediantská svoloč,

Velmi dobře řečeno, podepisuji.

V. Student 7.2.2019 9:10

Re: Pořád je to stejná komediantská svoloč,

Svěráka jsem měl kdysi rád. Jeho humor, nápaditost. Jenže pak se obsadil do role morálního karatele společnosti, resp. té její části, která mu názorově nevyhovuje. Stále častěji jsem se setkával s přednasraným výrazem a řečmi, dávajícími najevo znechucení z těch, kteří ve svobodných volbách rozhodují tak, jak rozhodují. Zase jeden z těch, kteří si myslí, že když umí dobře scénář, umí dobře všechno. Takže si myslí, že umí i tu politiku.

V. Student 7.2.2019 9:04

No jo.

Divadla jsou jedny z těch oblastí lidské činnosti, které si na sebe nemusí vydělat vlastní prací. Proto dostávají dotace, a proto jejich politická angažovanost vadí.

Já bych je prostě dotovat přestal. Přežijí ti nejlepší, budou hospodařit za svoje, a budou si moc na svých prknech pindat, co je napadne. Svobodně.

R. Langer 7.2.2019 8:45

Re: Pořád je to stejná komediantská svoloč,

ano, ta nevzdělaná žebrácká sebranka, co ještě na začátku minulého století kočovala povozem mezi městy, aby vydělala nějaké drobné aby se vůbec uživila, se dnes prohlašuje za vizionáře, kulturní vůdce a věrozvěsty. A lidé jim to bohužel žerou. No, já ne. Jinak ovšem proti hercům nic nemám, nicméně jejich postavení ve společnosti považuji za neuvěřitelně přeceňované. Inu, jsem barbar.

F. Houžňák 7.2.2019 8:19

Pořád je to stejná komediantská svoloč,

něco jako Svěrák.