14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LEE 29.5.2008 20:52

herci

Bojim se bojim,že nám "chudí" tajtrlíci umřou ve svých fárech hlady!

infernal 29.5.2008 20:35

Pane Hrusinsky,

v duchu vasi logiky, totiz  ze kulturnost se meri  poptavkou, bychom meli  z koncesionarskych poplatku podporovat napr. televizi Nova. Pripadne nechat zaniknout Ct2, coz by vam mozna nevadilo, mne ano.

To, ze vy delate komerci, je vase vec. Preji hodne divaku.

Křišťálová Lebka 27.5.2008 12:53

žádný strach

pane Jane Hrušínský, pro jednoho blbce divadlo nepotopíme:-D

PhDr.Sáva Pabouk 19.5.2008 22:38

Hurá na barikády za Lepší svět

...přeji panu Richterovi pevné nervy v jeho nezáviděníhodné pozici "kulturního barbara", kterému pod okny mávají prápory zhýčkaní divadelníci. Svoje zděšení, že

jim někdo přiškrtí penězovod, maskují vyššími zájmy a sami sebe

personifikuji jako Kulturu. A co básníci, pozounisti, harfistky, malíři

a sochaři, loutkáři, grafici a keramici...to není kultůůůra?

Křišťálová Lebka 27.5.2008 12:55

Re: Hurá na barikády za Lepší svět

co vás nemá, vždy´t je to kvůli té manekýně

Jarka 19.5.2008 10:17

souhlas

VMáte úplnou pravdu, ale nevím, nevím, bude-li Vám to něco platné.Držím palce nejen Vám.R^

Hobo 18.5.2008 18:34

Naprostý souhlas

R^!!

Profesor Ikebana 18.5.2008 16:44

Odcházení

Pane Hrušínský díky, je dobře, že mezi herci je někdo, kdo vidí celou problematiku dotací střízlivě. Zajímavý je též článek v sobotní Scéně Mladé fronty o Havlově hře odcházení. Licenční nároky autora odmítla dvě divadla-Národní a Vinohradské. Nakonec se ji ujala scéna zřejmě s nejmodernějším vybavením - Archa. mezi licenční podmínky patří, že ve hře musí hrát Dagmar Havlová a Jan Tříska, režírovat musí Radok. Rozpočet hry nakonec plně pokryli sponzoři.Přesto se ředitel Archy diví: " Dramatiků, jako je Havel česká kultura mnoho nevyprodukovala. Proto je ostudné, že rozpočet tvoří pouze peníze sponzorů. Dovedete si představit, že by kancléř a jeho přítelkyně chodili v oblecích ze secondhandu? Potřebovali jsme pro ně špičkové oblečení. to se díky darům dvou luxusních italských značek podařilo".

No a mě mrzí, že Praha nedokáže většině herců dotovat oblečení od Versaceho a Armaniho a cítím se poněkud ochuzen. K Hrušínskému raději ani nepůjdu, kdoví, kolikrát tam po sobě nosí kostýmy a zda-li jsou vůbec italských špičkových značek.

No, paní Dagmar se nakonec rozhádala s Třískou a ve hře hrát nebude.Bude se přešívat na Zuzanu Stivínovou.

Křišťálová Lebka 27.5.2008 12:57

Re: Odcházení

zasplaťbůh, že jich víc nevyprodukovala;-D

kirast 18.5.2008 16:13

Mám rád pana Hrušínského, pana Suchého a mnoho dalších, ale co naplat

zase se ukazuje, že dotace škodí každému, v konečném důsledku i jejich příjemci. Je na čase zařadit dotace (obecně) mezi trestné činy (jako úplatky). A jestli se voliči shodnou, že nějakou neziskovou aktivitu chtějí, aby existovala (jako třeba bezpečnost, soudy, ..), pak je logické, aby vzniklo příslušné ministerstvo a to provozovalo příslušnou aktivitu z daní obyvatelstva (třeba národní divadlo, akademii věd nebo muzeum ..). Jinak lze ze státního rozpočtu podporovat jenom lidi v nouzi, ale ne jejich profesní aktivity, protože to už škodí všem.

Nomen 18.5.2008 15:20

Já tajky radši platím policajty, kteří doprovázejí elitu národa na fotbal, než nějaké komedianty....

Jahus 18.5.2008 14:31

Je Vám to zapotřebí pane Suchý ?

Pamatuji jak za socíku, pokud Suchému už dovolili vystupovat, byly lístky pod rukou prodávány za dvojnásobek (v 86 v Brně v hale na Vodové v KrPoli). Proto se divím tomu jeho hloupému ponižování před konšely pražskými.  Buď je dnes Semafor tak dobrý jako v 60' nebo ne. Pokud ano tak nemůže mít problém, pokud ne tak žádný grant nepomůže.

matěj 18.5.2008 12:24

Pan Suchý dávno uschl

a pan Just ho najust považuje za kultůru.

HOnza 18.5.2008 11:50

Souhlas, at se de Just a spol vycpat!!!!

Rikate to presne, tohle je svinstvo. Nejvic mne bavi ty jejich aktivity demonstraci a podobne, lidi to uz stve, kaslou na ne....

Jindra 18.5.2008 11:40

Suchemu chybi sebereflexe

Kdyz sve saskarny s Molavcovou povazuje za "umeni"...

To vice umeni predvedl s Lanzou bilou...

kája 18.5.2008 14:35

Re: Suchemu chybi sebereflexe

Mně je to fakt líto, docela se za pana Suchého stydím, nebo je mi to trapné a do Současného Semaforu bych nešla za nic. Pamatuji oba Ondráše, Doktora z Vinohrad, Kytici, ale dnes to je...  Když prostě někdo, komu je skoro 80, zpívá o ženských, mrká šelmovsky okem, tak nevím. Má na to právo, ale nikoho to nezajímá. Někteří lidé stářím zmoudří, jiní zdětinští.

Sýkora 19.5.2008 15:01

Re: Suchemu chybi sebereflexe

Ona mu chybí už dávno. Řekl bych že ještě dodnes nepochopil že za ery Šimka a Grosmana to nebyli komunisté ale kvalita jmenovaných co ho dostala na vedlejší kolej. Zvláště když už nebyl Šlitr. Pokud nevydělávají musejí dělat něco jiného nebo jezdit po vesnicích jako Vendelin Budil.

Borek@exil 18.5.2008 7:03

Jak to dělají jinde....Zásadní připomínka.

V Americe v podstatě neexistuje pojem stálého pracovního poměru herce s divadlem. Herci jsou smluvně najímáni na určtou show. Divadlo je pouze zděná skořápka dodávající sál, sedadla, techniky, osvětlovače, uvaděče......Příklad: Známé a věhlasné divadlo Pantages na Hollywood Boulevard. Tam hrají jenom shows s hvězdným obsazením, vstupenky ve stovkách dolarů. Ale Pantages Theatre nemá vlastní umělecký soubor. Hraje se show Producenti, hlavní role Jason alexander a Martin Short.......slavné to hvězdy. Pokud show táhne, hrají se reprízy. Když to skončí, show se rozpustí, každý si jde po svém a divadlo propůjčí svá prkna zase někomu jinému, kdo zrovna dal do kupy jinou show s jinými hvězdami...a tak to jde furt dikolečka dokola....A FUNGUJE TO BEZ DOTACÍ.....je to 100% komerční záležitost...a ono se při tom jaksi jedná i o vrcholné umění....

vlasta 18.5.2008 9:20

Re: No jo, ale zkuste vykládat naší umělecké avantgardě,

že cokoliv, co je komerčně úspěšné, může být spojeno s uměním.

horduch 18.5.2008 7:02

tady je vidět

jaké svinstvo jsou dotace v hospodářství ,sportu ,všude udržují při životě to co by se samo neuživilo

PhDr Sáva Pabouk 18.5.2008 1:51

To všechno vodnéééés čas...

Semafor již tak nezáří jako kdysi...a hlavu za to dááám, že nevrátí se nikdy k nám to...

co všechno vodnéééés čas...

Pejzlerka 17.5.2008 23:07

Semafor je v ohrožení

Semafor   nemá  peníze,  potřebuje  granty,  hrdinný  Kapitán  Korkorán  volá  SOS. Viděla jsem ho  v  televizi,   ta  námořnická  brigadírka  mu  pravdu  sekne,  vypadá  jak  Pán  sedmi  moří. Jenže,  na   Dejvické  ulici,  na  dohled   od  Semaforu, vlastně co  by  kamenem  dohodil,   pluje  další  loď,  slavná  to legenda  české  kultury, Divadlo  Spejbla a  Hurvínka.  Jak  si  vedou  tyto  nezapomenutelné,  milé,  dřevěné  postavičky, nepotřebují  pomoc,  nestrádají,  jsou i  jim  házeny  záchranná  kola,  nebo   si  poradí  na  rozbouřeném  českém divadelním  rybníku  bez  nich,  jak  je  to?  Nepíše snad  jeden z největších,  dosud  žijících  světových  dramatiků,   V. Havel  nějaké  Přicházení  pro  tuto historickou  divadení  scénu?  Ví  se o tom  něco? Za  případné,  objektivní,  informace  předem  děkuji.

Profesor Ikebana 17.5.2008 23:17

Re: Semafor je v ohrožení

Já jen tuším, na čí tělo bude asi psána role Máničky

Z dopisů 17.5.2008 22:30

Z dopisů

Ste všichni ... otroci systému, a to Vás jednou zabije. Dobrou noc, národe.

baltahsar 17.5.2008 22:39

Re: Z dopisů

Ostatně národ čím byl, tím byl rád .. píše to klasik ;-)

Z dopisů 17.5.2008 22:42

Re: Re: Z dopisů

Tento dopis sebevrahů = nesporně a naštěstí výjimkou.

Kobylka Lajda 18.5.2008 7:57

Re: Z dopisů

Proč to píšeš to více diskusí - ty jsi ale parádní cvok!! Běž si vzít prášek a neopruzuj.

Jde o citaci 18.5.2008 10:47

Re: Re: Z dopisů

Sem ten dopis páru sebevrahů náhodou také sedl. Není Vám jich snad líto? Byli naivní, ale mysleli to vážně.

Petr H 17.5.2008 21:44

Ano,

dobrý článek,pan Hrušínský je rozumný chlap.Herci si budou muset zvyknout,že pro mnoho z nich bude herectví pouze hobby případně second job.Harrison Ford(když se teď blíží premiéra nového Indyho) se až do úspěchu Dobyvatel Archy živil hlavně jako tesař,aby uživil rodinu.Nebo jezdil jako bedňák,holt měl dvě malý děti.A to měl za sebou už hezkých pár roliček u Lucase nebo Coppolly.Co by dělal Jan Tříska v Americe,kdyby tam zůstal?Dotovaného pingla?

Kajda 17.5.2008 21:54

Re: Ano,

Jana Třísku v Americe nejspíš živila jeho manželka prodejem mozajkových lamp. Později (až se naučil jazyk) se dostal do branže, kde si zahrál pár epizodních rolí ve filmech (ale i ty jsou prý velice dobře honorovány). Také je mi podezřelé, že je v Česku víc nežli v Americe, když prý je Američan českého původu.