18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mirek008@seznam.cz 12.12.2007 1:33

smutné čtení

ještě že se toho karel kryl nedožil...

Premek 29.11.2007 11:49

úspěch a ospravedlňování se

Je zajímavé, že tolika lidem (včetně autora) přijde zcela normální, že lidé soudí měřítky jako úspěch, že motivací je závist...  Síla Hutkových písniček  není v hudební kvalitě, ale v opravdovosti. 

Úspěch zde není argumentem, je jen něčím, co shazuje celou věc do přízemní roviny: úspěch, závist, špinění druhých...

VIKTOR 27.11.2007 0:10

Mozart Nohavica a Salieri Hutka

Děkuji za Váš výstižný článek. Zcela s Vámi souhlasím.

Míla 26.11.2007 14:58

Vstali noví bojovníci

Jestlipak vy Stb-bijci víte, kdo na vás donáší dnes? kolik lidí tu práci znovu dělá? Bez donašečů a udavačů se neobejde žádný režim. Státu, který svoje donašeče zveřejní už můžou pomáhat jen donašeči - naprostí debilové.

Ať žijí udavači! Byli, jsou a budou. Tak už jim dejte pokoj, nebo to jednoho krásnýho dne odserete!

Stát o vás ví i to, kolik jste poslali blbých mailů a kolik jste měli v poledne piv!! Kam se hrabala Stb se svými prostředky a metodami!!

Hutka je normální hlupák.

Věra 26.11.2007 13:38

Pane Štěpánku,

smekám klobouk, od vás bych něco takového nečekala. Přesně toto mě napadlo, když se objevila hanlivá písnička pana Hutky, ale já bych to líp nevyjádřila. Děkuji.;-)R^

Dr. Bečička 23.11.2007 11:33

Hutˇka Nohavica

Plně se ztotožňuji s názorem pana Štěpánka. Pan  Nohavica oslovuje tisíce posluchačů a Huťka pouze sám sebe nebo pár jemu podobných, nebo se mýlím při projekci pořadu na ČT, který je zaměřen miliónům diváků a který řeší problematiku nesvobody. 

Joska 27.11.2007 0:25

Re: Hutˇka Nohavica

Jako kdyby na tom záleželo, kdo kolik lidí oslovuje... Doženu-li to do absurdna, Hitler oslovoval miliony Němců...

Ztotožňovat se s názory pana Štěpánka je pro mne vesměs ostudné

Michaela 28.11.2007 16:53

Re: Re: Hutˇka Nohavica

Josko, souhlasím, názory pana Štěpánka jsou ostudné pro všechny, kteří svůj studentský a produktivní věk prožili za vlády komunistů a dobu práskání, udávání, uličních výborů mají ještě v živé paměti. Nohavica kdyby nepráskal, tak by prostě tolik lidí neoslovoval, ale zůstal by čistým, slušným člověkem!

jan 21.11.2007 17:44

NOHAVICA BY PATRNĚ SPOLUPRACOVAL I S GESTAPEM

Je úplně jedno, že na rozdíl od Hutky Jarek Nohavica píše hodně dobrý písničky. Tím nelze omlouvat jeho aktivní spolupráci s  institucí, která byla  Gestapem své doby. Jestliže někdo jede na zahraniční cestu s úkolem vlichotit se někomu (Karlu Krylovi) do přízně, mile se na něj usmívá a pak práskne to, co se od něj dozví o jeho soukromí a co chce Stb slyšet, pak je to krysa. Ti kdo takové jednání omlouvají by patrně sami neměli (nebo neměli) problém donášet taky. Otázka však zní, jak by se takovému omlouvateli líbilo, kdyby někdo, komu věří a koho bere za přítele, takto práskal na něj.

Korunu všemu nasadil Nohavica svým, mlčením, mlžením a zatloukáním. To dokazuje,  že nemá čisté svědomí a že pro své Stb soudruhy fungoval tak, jak  potřebovali. Kdyby tomu bylo jinak a on čisté svědomí měl, jistě by neměl problém se k tomu  otevřeně vyjádřit.

WWW 21.11.2007 18:16

Re: NOHAVICA BY PATRNĚ SPOLUPRACOVAL I S GESTAPEM

No a je to !

Kdyby mel na to jestli Nohavica byl opravdu udavac, (podle klasickych meritek ) jiny nazor. je taky sam vlastne potencielmni udavac, eventuelne rovnou krysa.

WWW 21.11.2007 18:18

Re: Re: NOHAVICA BY PATRNĚ SPOLUPRACOVAL I S GESTAPEM

Preklepy zpusobene panickym strachem z toho, jestli se do me spravedlivy a velice cestny jan nepusti !

Lucifer 21.11.2007 20:41

Re: Re: Re: NOHAVICA BY PATRNĚ SPOLUPRACOVAL I S GESTAPEM

Nenechte cloumat svým majestátem, WWW, Jan je evidentně mimo mísu. Kdyby byl v obraze, věděl by, že Nohavica nedonášel ale byl nucen zúčastnit se pohovoru s StBákem, a že se k tomu už několikrát otevřeně vyjádřil. Halt některým stačí opakovat jako papoušek, co lahodí jejich sluchu, i kdyby trakaře padaly a všechno bylo jinak:-)

Zuzana W 22.11.2007 15:34

Re: Re: NOHAVICA BY PATRNĚ SPOLUPRACOVAL I S GESTAPEM

Mily WWW, tak to jde na obou stranach barikady. Pro vasnive obhajce JN jezase  kazdy jeho kritik zakukleny estebak, ktery rozdmychava proti Jarkovi lidske pudy a vasne. :-) Argumentuji stylem "my vime, proc to delate, nechci se te ani ptat, proc to delas" a podobne ptakoviny. Zde se nejvic ukazuje, jak nevycistena minulost automaticky prinasi dalsi svinstva i po mnoha letech. Nemuzu pochopit, kdyz mel kazdy protirezimni nebo provokativni  zpevak sveho estebaka, proc ty estebaky, kteri je vydirali a vyhrozovali jim, nezaluji?

Joska 21.11.2007 23:56

Re: NOHAVICA BY PATRNĚ SPOLUPRACOVAL I S GESTAPEM

Jane,  je nutné s Vámi souhlasit a nenechte se otrávit názory opačnými. Vždy je napřed nutné posuzovat věci z hlediska "principu mravního", což zdejší občané ( a také nenávidění politici) nemají moc rádi. Pak je nutné umět odpouštět. Je však vždy nutné napřed alespoň pojmenovat zlo, a to čeho se Nohavica dopustil zlo bylo. Nohavica je vynikající muzikant a jeho tvorba je skvělá. Každý by mu odpustil, kdyby se " vyzpovídal" a omluvil. Jenže to se v téhle zemi nenosí - viz bolševici. A tak v naší zemi se bude dál hrát jakási zbabělá hra na schovávanou v naději, že vše nějak vyšumí.... A to je ta naše povaha česká....

Monika 21.11.2007 0:08

Pro pana autora

Mluvíte mi z duše,  všichni ti moralisti mohou být rádi, že o ně zřejmě nebyl zájem, nevím nevím jestli by všichni byli stateční. O nás zájem taky nebyl, děkuji za to bohu protože nevím opravdu kdyby mne někdo zmáčkl a vyhrožoval jestli bych dokázala být hrdinka. A protože to nevím, tak nesoudím nikoho. I já velmi pozorně poslouchám texty pana Nohavici a pro mne se v nich omluvil  mnohokrát a dostatečně. Volil cestu menšího zla a informoval o blbostech, nikomu tím neublížil. Jo, to se to moralizuje ve svobodné zemi co?

 

Jirka 20.11.2007 15:41

Nohavicův Hutka

Hutko, Hutko!  Když už neumíš, tak prskáš, škodíš a vůbec se lísáš do přízně - písní to nejde, tak alespoň jedovatou slinou!

Jestli Nohavica"prásknul" na Kryla, že dělá ve Svobodné Evropě, tak pro mě je to fantastický fór! A obviňovat někoho v národě, kde byly dva miliony lidí v partaji u bolševika a dnes jich třetina k volbám nechodí a druhá třetina bolševiky (rudé + oranžové) volí - to snad ani nejde!

Jara London 20.11.2007 13:21

Ó vy všichni spravedliví

jak jen házíte těmi kameny! Do něj, hajzla udavačskýho! Na pranýř s ním! Jistě víte, "jak to bylo". Já to nevím. A myslím si, že Hutkovo sprosťáctví je jen ubohou odvetou za Nohavicův úspěch. Odvetou zamindrákovaného pseudorevolucionáře, kterému prostě ujel vlak. Jeho tvorba stála na dosti neumělé kritice komunistického režimu, ale právě proto si dokázala najít své posluchače. Zmizel režim, zmizeli posluchači. Osobně se určitě považoval za druhého Kryla, za kterého dnes tak rád mluví (maně si vzpomínám na Krylovku "Jednou za čas se páni ustrnou ...."). Zmizel i Hutka, kterého vynesla na vrchol popularity po roce 89 vlna Havlovy přízně, stejně jako vynesla třeba "písničkáře" Pepu Nose a oběma dopřála krátkodobou kariéru "celebrit". Závist a žárlivost na dlouhodobý Nohavicův úspěch v něm rostla a rostla, až ho zcela zblbla. Zase chce bojovat, a ani sám dobře neví proč a s kým. Smutný konec kariéry.

Zuzana W 20.11.2007 13:51

Re: Ó vy všichni spravedliví

Rezim zmizel, bolsevici ne. Jak dole napsal WWW, estebaci, kterym se nestalo vubec nic, (naopak si mnozi s novym rezimem jeste vice pomohli), se smeji. A Nohavica neni z tech, kdo by chtel o tom zpivat  - radeji se dal na komercni drahu. Neciti potrebu poukazat na to, ze estebakum, kteri ho vydirali a namaceli do spiny, se nestalo vubec nic. A to je zajimave.

Ostatne nevsimla jsem si, ze by nekdo hazel kameny. Ze zavisti obvykle podeziraji ti, kteri tuto emoci sami moc dobre znaji.

Vy dokonce vite, za co se Hutka urcte povazoval, vy urcite vite, ze byl zamindrakovany (tak jako Nohavica vi, ze Kryl byl zamindrakovany) a proc si dokazal takovy  nymand jako Hutka najit posluchace. Jako vystrizeno z Rudeho Prava.

Ze Hutkovi 'ujel vlak" prave kvuli tomu, ze se nezlomil a ze ho za to bolsevik vyhnal ze zeme, je vam jedno. Nechci tvrdit, ze vim, proc je vam to jedno. Na nahledy do lidske mysli mate patent vy.

Jara London 20.11.2007 14:14

Re: Re: Ó vy všichni spravedliví

Jen jsem vyjádřil svůj názor. Navíc nemám nic proti komerční dráze. Na tu se dal každý, kdo na to měl - talent, peníze, kontakty. Pokud Hutka nedokázal využít toho, co mu nabídla porevoluční doba, jeho problém. V letech 90 a 91 měl možnost ukázat, jak toho nýmanda Nohavicu převálcuje levou zadní. Neudělal to a propadl. Kde nic není, ani smrt nebere. Že se Hutka pasoval na vykladače Kryla, nemám z vlastní hlavy, ale z okruhu jeho známých. A to, že Hutku "bolševik vyhnal ze země" neprezentujete úplně správně. Ale máte pravdu - je mi to srdečně jedno.

Zuzana W 20.11.2007 14:18

Re: Re: Re: Ó vy všichni spravedliví

Ve Mlejně si Nohavica sám nastavil laťku závěrečným přídavkem, při kterém zahrál Krylovy Jeřabiny. „Němý národ zas bijí oficíři“ - kdyby tímto stylem, jenž nepozbude platnosti za pět ani čtyřicet let, napsal svůj protestsong o CzechTeku, nikdo by ani nepípl. Jenže v agitce Už zase bijou děti opět zvítězil veršotepec nad básníkem, a proto je dobře, že ve Stodůlkách nezazněla.

Zuzana W 20.11.2007 14:26

Re: Re: Re: Ó vy všichni spravedliví

Z 'okruhu znamych' vznikaji nejvys drby. Hutka asi nesazi na kvantitu a patrne (nemohu mluvit za neho) nechce nikoho 'prevalcovat', natoz pak 'levou zadni'. To, ze ho vetsina komerce chtiveho posluchacstva neposloucha neznamena, ze propadl. Ja bych to povazovala spis za dobre znameni.

Jara London 20.11.2007 16:23

Re: Re: Re: Re: Ó vy všichni spravedliví

No, pro Hutku to určitě dobré znamení není. I básník a písničkář musí být z něčeho živ. Ale jinak myslím, že nejsme zas tak moc v rozporu. Je fakt, že pohnutky zůčastněných, teď i před těmi lety dvaceti pěti těžko hodnotit.

efrea 21.11.2007 11:50

R: Ó Rádoby spravedliví

Smutně je mi z Vás, používáte slova závist, úspěch žárlivost, bolševik, celebrity...jak v Čechách typické! Nohavica si mohl dovolit v písních narážky hodně na hraně - dříve obdiv, teď vím, že byl "hájený". To že "prásnul" Kryla ve Vídni ohledně jeho zaměstnání, to věděl přeci každý, ale hláška, že Kryl je nespokojen se svojí "výškou" je lidsky hnusné!!!!!!!!To si mohl odpustit! Takže stálé zdraví.

Jara London 21.11.2007 12:10

Re: R: Ó Rádoby spravedliví

Co Vám vadí na těchto slovech? Jsou pravdivá a přesně vystihují podstatu. Mám být politicky korektní a psát např. "kladný výsledek snažení", "nepřejícnost úspěchu", "člověk vyznávající nedemokratické hodnoty utlačování menšiny většinou", "hlupák domnívající se že pozřel Šalamounovu stolici, neboť se právě koupe v záři reflektorů a je hýčkám zblblými davy"? Já nevím, že Nohavica byl hájený - to víte Vy z nevím jakých zdrojů (StB?). Otázka na závěr: byl Kryl spokojen se svou výškou nebo ne? Je nespokojenost s vlastní postavou lidsky hnusná?

Raul 20.11.2007 10:18

Umění nad kulturu

Líbivost nad satyru. To jsou a byly i v roce 1989 dva směry, které se  na chvíli spojily. 

efrea 20.11.2007 9:34

Pane...vy jste zase šlápl do................

Zcela a beze zbytku souhlasím s předchozím komentářem. Tak odporné názory jsem četla již vícekrát....od Vás!

Jo, mindráky, ty umí svlíknout do naha, že?

Joska 19.11.2007 23:32

Štěpánek - Vy jste opravdu odpudivý člověk

Vaše obhajoba Nohavicy způsobila, že Nohavica je mi mnohem milejší než Vy! Vy totiž máte v hlavě bordel (jste tupej) anebo jste obyčejnej křivák bez jakýchkoli mravních zábran.... Tak primitivní a hloupej komentář jste schopen vyplodit opravdu asi pouze Vy! Posuzujete zjevně podle Vašich morálních kritérií. Ale pane Štěpánku, přesně takových lidí jsme se chtěli revolucí zbavit, chápete?

Petr11 19.11.2007 23:12

Prázdný sál netleská

ani pomyslným  hrdinům . Rv

Lucifer 19.11.2007 22:36

Jaromír Nohavica

atadále

:-)

Lucifer 19.11.2007 22:34

Jaromír Nohavica - Před dveřmi

Před dveřmi mého bytu noc co noc někdo stává,

když přimknu ucho k dveřím, slyším, jak pokašlává,

nahlídnu přes kukátko, kdo ruší mi můj pokoj,

a ze špehýrky na mne se dívá cizí oko.