23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel 17.7.2008 12:48

nebo Topolánka na tripartitě....

Marcela 17.7.2008 15:45

Re: nebo Topolánka na tripartitě....

Topolánek ale neřve, že je to kultůra. Mimochodem, že  vynadal prolhaným a nenasytným odborářům, to vůbec není marné.

Ekofob 17.7.2008 9:44

A já blbec myslel, že konečně někomu vadí ty debilbordy u silnic!

...které nikde jinde než v Česku u silnic nejsou.

A on pan Neff si jen stěžuje, že na daných konkrétních debilbordech použili příliš malé písmo!

Asi by "asociace venkovní reklamy" a "etický kodex reklamníků", nebo jak se všechny tyhle mafie jmenují měli uzákonit (a nejlíp přes parlament!) minimální velikost písma na debilbordu.

Historik 17.7.2008 14:29

Re: A já blbec myslel, že konečně někomu vadí ty debilbordy u silnic!

Milý ekofobe, bilbordy u silnic už docela vadí např. dopravní policii. Bohužel "kdosi" uzavřel s jejich provozovateli dlouhodobé smlouvy, což hraje větší roli, než zmařené lidské životy. Takže se kácejí stromy, ale bilbordy zůstávají.

Jura Jurax 17.7.2008 16:08

Re: Re: A já blbec myslel, že konečně někomu vadí ty debilbordy u silnic!

No, kdosi ... konkrétně ti blbci, co nám vládnou, resp. vládli - tedy jim podřízení ouředníkové, ti blbci to akorát odkejvli a shrábli vejvar ... ;-€;-O

Jenik 17.7.2008 9:26

Neziskové divadlo

Vysvětlete mi prosím:

Neziskové divadlo je takové, které nevyplácí honoráře, kostýmy přešívají manželky herců za starých záclon a herci mezi sebou vybírají po korunce, aby měli na nájem?

Anebo je to takové, kde všichni řvou navalte prachy, navalte prachy, navalte PRACHY, a nekecejte nám do tohoj jak si je mezi sebou rozdělíme?

PS. Pokud pan Neff nedokáže (ani jako spolujezdec?) přečíst třiceti až čtyřiceticentimetrová písmna na bilboardu, měj by vrátit řidičák, aby neohrožoval ostatní.

Martin 17.7.2008 10:34

Re: Neziskové divadlo

Neziskový subjekt je takovým subjektem, který nemá za úkol generovat zisk. A když zisk nastane, tak takový subjekt má povinnost ten zisk znovu reinvestovat do předmětu své činnosti.  Komerčí subjekt je zase vytvořen za účelem provozování komerční činnsti = činnosti která vede k finančnímu zisku subjektu a vydělané peníze můžou klidně jít na libovolné účely.

dvd 17.7.2008 11:31

Milý Martine

neziskový subjekt utratí všechny peníze tím, že je vyplatí zaměstnancům - a hlavně šéfům - neziskového subjektu, takže žádný zisk negeneruje a má tedy důvod začít vyřvávat NAVALTE PRACHY!

BTW: Semafor s.r.o. dle Vaší definice je pak typický ziskový subjekt - takže proč něčím Suchému přispívat. Ovšem tak jak se naši Umělci projevili je zřejmě neziskový subjekt takový subjekt, který prodělává.

Martin 17.7.2008 17:43

Re: Milý Martine

Che, přál bych vám tu zkušenost se vedením neziskovky - pak by Vám možná došlo, jak moc plkáte a kolika lidem teď křivdíte.

Jura Jurax 17.7.2008 16:10

Re: Re: Neziskové divadlo

No, jakýkoliv subjekt se dá udělat neziskovým ... ;-);-D:-/

honzak 17.7.2008 9:08

celou dobu, co se

vede válka o dotace čekám, že pan Suchý složí nějaký hit, který se na mě bude denně valit z rádia. Buď poslouchám špatné rádio, nebo nic nesložil (což při jeho věku chápu a nemám mu to za zlé). Ale tu chorobnou touhu po dotacích mu za zlé mám.

Aby to vyniklo - co kdyby magistrár dotoval pražský přebor ve fotbale veteránů nad 60 let? Formou dotace na vstupenku? Že to je blbost? Ano, je! A rozdíl mezi pražským přeborem ve fotbale veteránů a neziskovými divadly je jen v tom, že divadlo se hraje pod střechou.

TBB 17.7.2008 11:41

Re: celou dobu, co se

No, Honzáku,

trefovat se do věku p. Suchého je podlé a pokud mu závidíte jeho výkonnost a mladou ženu, je to podlé s umocněním (minimálně na dtuhou).

Mám za to, že p. Suchý (který už  za dob mého dětství měl v čítance cosi o tulipánu), si po všech životních průserech, jež se mu přihodily zcela nechtěně, zaslouží větší pozornost, než parta nafoukaných hlupců, kteří dělají něco, o čem se domnívají, že to lidi chtějí.

Náš národ měl pár géniů - a p. Suchý mezi ně patří (alespoň dle mého názoru). Až sepíšete alespoň 10% toho, co napsal p. Suchý a bude to mít tak velký náboj, že si to lidi budou zpívat u táboráků, v autobuse, nebo jim to jen tak bude bzučet hlavou, tak si na Vás možná taky někdo vzpomene.

Takže až se budete do někoho trefovat - běžte do hluboké pihele, než si sám po sobě přečtete, o koho a proč se otíráte.

honzak 17.7.2008 13:57

Re: Re: celou dobu, co se

mladý muži (za mého mládí pan Suchý v čítance nebyl, tenkrát tam kralovali pionýři), vy budete intelektuál, že?

Kolikrát jste byl v SEMAFORU? Kolik máte doma jejich desek? Kolik knížek? Já na tyto otázky mohu odpovědět, že NEPOČÍTANĚ. To ovšem neznamená, že pan Suchý v provedení 2008 je ten samý jako v provedení 1958 (z toho roku mám první autentickou vzpomínku na Pramínek vlasů). A také to neznamená, že musím souhlasit s postojem pana Suchého. Řečeno s klasikem - nedělá dobře, Jaromír!

AJ 17.7.2008 14:30

Re: Re: Re: celou dobu, co se

Samozřejmě máte pravdu, proto ten řev.

TBB 17.7.2008 18:46

Re: Re: Re: celou dobu, co se

No, dědku Honzáku,

Semafor jsem začal vnímat asi tak v r. 1963 - už tehdy byl p. Suchý v čítance. Poprvé jsem ho viděl naživo v r. 1969 - těsně předtím, než se nešťastně podařilo umřít J.Šlitrovi. Ač nejsem původem Pražák. představení Semaforu jsem viděl naživo asi 20 (tedy se Suchým) a každé bylo zážitek. Naposledy jsem vzal svého nejmladšího syna (19) na představení v P-6 asi před měsícem a žasl jsem (můj syn taky), co pan Suchý ještě umí. A publikum (celkem bez ohledu na věk) zpívalo s sebou.  Diskotéku si nepěstuji už 25 let, nemám na to čas. Ale např. z Polednice bych Vám mohl citovat skoro vše. Stejně tak z Jonáše a Dr. Matrace - zdali víte, kdy to vyšlo? Ještě to mám schovaný, jen nevím, kde, těším se na důchod, abych se tomu mohl věnovat.

Jinak - co se intelektuála týká - si Vás dovolím poučit slovy mé profesorky na experimentálním gymplu (trval pouze 1968-1970):

"Rozdíl mezi intelektuálem a inteligentem je ten, že ne každý intelektuál je inteligent". Takže pokud berete za intelektuála toho, kdo na to má papír, patřím mezi ně taky, ale nechci tak být označován.

Znám spoustu intelektuálů, kterým schází inteligence.  Kam se řadíte Vy?

Zebra 17.7.2008 12:45

Re: celou dobu, co se

Á je správně, posloucháte blbé rádio/rádia resp. jste blbý, když čekáte na tvorbu p. Suchého v rádiu. Musíte do divadla !

Vaše přirovnání je vskutku perla. Veterání hrajou furt jen fotbal a ještě k tomu nevalně, protože už nemůžou, takže nemají ani na okresní přebor. Divadelnící hrajou tu Shakespeara, tu Suchého, tu Bernharda a věkem a zkušenostmi se vesměs lepší, takže většinou první liga až do důchodu. Tolik k rozdílům nádavkem k vaší správně určené střeše. Ovšem pokud jste tím "to" mínil vyniknutí vaší nedostatečné orientace v kultuře, tak to se podařilo !

honzak 17.7.2008 14:03

Re: Re: celou dobu, co se

Za trest si nedám po večeři doutník! Neplač, sám si za to můžeš!

Jak jsem byl napsal tvému předchůdci - já chodil do SEMAFORu, když ty jsi ještě byl na houbách, případně si hrál v uhláku na horníka (1964).  Ale kvůli tomu nemusím souhlasit s nesmysly, ke kterým se pan Suchý propůjčuje. Jo a do divadla NEMUSÍM. Nevím kdo by mi takovou povinnost uložil. Do divadla jdu tehdy, když se mi chce.

Zebra 17.7.2008 14:51

Re: Re: Re: celou dobu, co se

Pokud jste tím chtěl říci, že se na vás jako na staršího musí pomaleji, tak tedy:

Nikdo vás nenutí, abyste kvůli návštěvám raných semaforských představení cokoliv  podporoval.

Věta „Musíte do divadla“ není v kontextu s větou předchozí rozkazem, ale oznámením, ba dalo by se říci přátelskou radou: Pokud chcete slyšet současnou tvorbu pana Suchého, musíte do divadla (nejlépe do Semaforu). Pokud ovšem nechcete, můžete si klidně ukroutit ladicí knoflík vašeho rádia nebo jít do Kardašovy Řečice, nebo bastlit kukačkové hodiny, zkrátka jak je ctěná libost.

A nakonec snad – netropte si zbytečně větší šand, než je nutné. Velmi k tomu přispívají vaše notoricky mylné odhady vlastností a charakteristik zdejších diskutérů.

Ovšem znám spoustu ještě starších lidí, kteří se jeví duševně mnohem svěžejší.

karel 17.7.2008 12:51

Honzák na hrad!!!! Jedinej, kdo překoná současnýho vševěda!!!

Pane Honzáku, šlo by poslat fotku???

honzak 17.7.2008 14:03

Re: Honzák na hrad!!!! Jedinej, kdo překoná současnýho vševěda!!!

jedině recipročně, humoristo!

severočech 17.7.2008 16:56

Re: Re: Honzák na hrad!!!! Jedinej, kdo překoná současnýho vševěda!!!

ještě k honzákovu výroku: Do divadla jdu, když se mi chce.

Tady je to něco zakleté - většině národa se do divadla nechce - stačí jí večerní TV Noha a čipsy.

Ergo kladívko - při této kulturní úrovni národa a odbourání dotací nebude mít zřejmě inteligentní honzák kam jít, protože zůstanou jen divadla s úrovní představení pro diváky TV Noha.

Pokud jsem trochu zodpovědný, tak si udělám strýčka a na rozdíl od diváků TV noha pro dotace budu, abych (až se mi bude chtít) měl kam jít. Kromě toho jsou jistě další, kterým se bude chtít v jiný den než mně - a tím pomáhám sobě i jim.

Elementary, my dear Watson.

brána 17.7.2008 9:00

tak zlé to nebude pane Neff

Nejste padouch, jste zřejmě pouze a jen krátkozraký. To neni fuj, pouze velmi běžný defekt.

dedek 17.7.2008 8:34

možná by bylo zajímvé kdo zaplatil ty billboardy a z jakých dotací !

www racek 17.7.2008 8:40

Re: možná by bylo zajímvé kdo zaplatil ty billboardy a z jakých dotací !

no, tys to zasplatil, kdo jinej. z tvejch a mejch daní, ne?

huhu 17.7.2008 9:57

Re: Re: možná by bylo zajímvé kdo zaplatil ty billboardy a z jakých dotací !

zoufalý Rv

huhu 17.7.2008 8:10

vyžírkové a svobodní lidé

dokola se řeší požadavky kdejakého vyžírky, aby mu někdo jiný platil kde co..."kultůra" , zemědělci, Křečkovi regulčíci, biolíhové, železnice, rozhlas a televize, sportovci atd. atd....to si jako navzájem budeme nakonec všichni platit dotace ?

Osobně jsem pro to, aby rozhodoval objektivní soudce - svobodný trh, svobodní lidé - každý svojí vlastní peněženkou..

Ivan 17.7.2008 11:52

Re: vyžírkové a svobodní lidé

Typické zjednodušené vidění světa. Například železnice jsou nejméně dotovaným druhem přepravy. Autor příspěvku ovšem neví, že průjezd jednoho naloženého kamionu opotřebuje silnici jako průjezd zhruba 20000-ti  (slovy dvacet tisíc) osobních aut. Tedy kamion by měl přispívat na opravu dálnice 20000x více než osobní auto. Tedy při dálniční známce za 1000Kč za osobní auto by kamion měl platit přinejmenším 20 milionů za svou dálníční známku. (Ovšem dálniční známka u osobního vozu  by měla být taky výrazně vyšší. Propočty výše mýtného na pokrytí nákladů dálnice u dálnice z Olomouce do Ostravy vycházely na 600Kč za průjezd jednoho auta.)  Ve svěle těchto fakt vypadají dotace železnice trochu jinak. Obdobně s daní na naftu. Ta má sloužit údržbě silnic. Platí ji ovšem i železnice, která si údržbu svých drah dělá za svoje a dotuje tedy daní silniční dopravu. Atd., atd.. Obdobě je to i s kulturou a sportem. Tam by vysvětlování bylo složitější a nemám do něho chuť ani čas. Bylo by ale stejně průkazné jako výpočet skrytého dotování kamionové přepravy.

RomanL 17.7.2008 14:31

Re: Re: vyžírkové a svobodní lidé

... vám už ten mozek ale vymyli... ;-D

Jura Jurax 17.7.2008 16:13

Re: Re: Re: vyžírkové a svobodní lidé

no - Ivánek nemá na auto a nejezdí po dálnici ;-D;-D;-D

Historik 17.7.2008 14:35

Absolutně kecáte

Spotřební daně z benzínu a nafty se vybere více, než jde na údržbu silniční sítě. Silniční daň, mýto, dálniční známky jsou ještě navrch. A z fondu dopravní infrastruktury se dotuje i ta železnice částkou větší, než je její podíl na spotřební dani.