19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RAVI 1.7.2009 0:07

Nejvic se provokater boji toho, ze bude nepovsimnut ...

... proto ani osoba pana Cerneho jiz nevzbuzuje tolik emoci jako na zacatku, jeho lzi a podvod nechavaji lidi chladnymi, protoze jej maji spojeneho se sebrankou megalharu a megapodvodniku, kteri jsou nedotknutelnymi. Jeho vytvory se snazi sokovat, ale vycpelost a neschopnost vymyslet neco noveho je jiz na kazdem dalsim "dile" patrna, stejne tak i "dilo fiktivnich umelcu vsech zemi EU" neni nic jineho nez projekce stereotypu a predsudku nekolika lidi. Vydavat tak tento kus za znak ceskeho predsednictvi nebyl zrovna diplomaticky krok, jenze hledejte dobreho diplomata, kdyz v zemi vladne buran co vsude vrti ocaskem a skace predsedovi Evropske komise do naruce.

Bromik 5.5.2009 23:19

No a co ?

Pan Černý je oprávněn sdělit svůj názor. Pan Hvížďala je oprávněn sdělit svůj názor. Lidé mohou říci také svůj názor. Svoboda jednoho začíná tam, kde končí  svoboda toho druhého  či naopak.  Nesmí se z toho však dělat patent na rozum a vnucovat to ostatním.

Budíš. 5.5.2009 18:50

Ostuda za ostudou.

To je obrázek fungování(nefungování) našeho státu.Neschopnost a ubohost našich politiků. Trapné. A heslo "EVROPĚ TO OSLADÍME" - PROSÍM, KTERÝ MAGOR TO VYMYSLEL, KTERÝ MAGOR TO SCHVÁLIL? Chci vědět, kdo je takový nevzdělanec a škůdce našemu státu.Neví to někdo?

Petr Kiebel 5.5.2009 16:26

Černý

Hezký článek. Jsem pyšný, že se povedlo pověsit tam něco originálního a ne tradičně něco hezky česky uprděného. Zaplať pánbůh za Černého..

Budíš. 5.5.2009 19:13

Re: Černý

Sám bych nikdy ENTROPU neschválil,pan Černý by nedostal šanci reprezentovat stát, ale nedávám ji velkou váhu. Myslím ,že vše naši redaktoři dramatizují. Lépe řečeno, musí něco psát, aby se uživili a jsou vděčni za každou pitomost o které psát mohou. Za větší projev hlouposti považuji heslo "EVROPĚ TO OSLADÍME". Zatím jsem význam a důvod takového hesla nepochopil. JESTLI NÁS VŠAK CHTĚL NĚKDO POŠKODIT, PAK SE MU TO ZA PENÍZE DAŇOVÝCH POPLATNÍKU POVEDLO.Prosím o výklad, co tím autor opravdu chtěl vyjádřit a zda schvalovatel( kdo) hesla vůbec věděl s čím souhlasí.Sám dávám vinu Topolánkovi předsedovi vlády. Pan Topolánek je nesmírně pracovitý, bohužel je mizerný, velmi nekvalifikovaný politik. Snaží se (také udržet),ale politiku prostě neumí dělat, likviduje ODS ,dělá jednu botu za druhou.V jeho výrocích převládá osobní politická nevědomost a politické diletantství. Škoda ,že ODS DISPONUJE NEFUNKČNÍ ČLENSKOU ZÁKLADNOU.Vše by bylo jiné, Topolánek by už nebyl ve funkci a mohl bych opět volit naší jedinou pravici ODS.

Pavel 5.5.2009 23:33

Evropě to osladíme.

Toto heslo nemůže socdem volič  pochopit. Je třeba mít alespoň elementární vzdělání o českém cukrovarnictví a vynálezu kostkového cukru. Kostka do kávy je symbolem tohoto oslazení, které führer socdemáků dovedl  k absolutní dokonalosti rozbitím českého předsednictví.;-P

Lucka 6.5.2009 10:42

Re: Evropě to osladíme.

No, on má Budiš vůbec celkem prima "smysl pro humor", viz příspěvek výše;-). S cukrem to nepochopil a nějak je celkem mimoň.

Já se teda celou kausou "Entropa" a vůbec počiny D. Černého dobře bavím, i když ho osobně nějak nemusím. Smysl pro trefu ale má, to se musí uznat !

Vlad 5.5.2009 20:52

Re: Černý

Jo jo. Měli by ho taky někde vystavit. Vycpaného. To by vyvolalo odezvu. :-)

Jinak můj dědeček to říkal jinak : Zaplať pánbu za toho vola. Fungující odstrašující příklad.

Otakar 5.5.2009 16:12

S poslední větou čláku vřele souhlasím.

"Za celou patálií s Entropou tedy může výhradně lajdáctví úředníků z

Úřadu vlády. Ve fungujícím řádném právním státě by se nic takového

nemohlo nikdy stát." Je však nutno dodat,že v řádně fungujícím právním státě by se nemohlo stát, že by stát reprzentovalo takovéto "dílo" a takovýto pan "umělec".

Hanuman 5.5.2009 15:06

Černého Entropa

Entropa byla pěkná a nápaditá. Ozvali se proti ní pouze země s malým sebevědomím. Zajímavé, že Němcům, Rakušanům i Holanďanům, kteří také měli nárok na protest Entropa nevadila. Jen naši politici se omluvou ukvapili. Chápu ale pana Černého, že

plastiku demontuje na protest proti odvolání vlády, ale bojím se, že jsme si už nadělali odvoláním ostudy dost, jestli ji tam přece jen neměl nechat do konce našeho předsednictví.

Vlad 5.5.2009 20:56

Re: Černého Entropa

Jen to nepřehánějte. Politici jsou všude stejně tupí darebáci. Nejsme výjimkou.

A "pana Černého"? Já byl přesvědčen, že dělá Mařenku. Tahle parta drží spolu. Proto ho leckam protlačí.

Malý Aston 5.5.2009 14:24

Já to tak neprožívám!

Náhodou než nějakou jinou ptákovinu,tak ten výtvor pana Černého není tak špatný. No a turecké záchody? Pro oblast jižní Evropy naprosto normální a ba naopak oni se mohou štítit našich sedacích záchodů. Pro někoho je jídlo z prasat pochoutkou,jiní raději skočí z okna než by ho snědli.Někde jedí psí maso a u nás je to málem zločin,to samé o koňském mase které například frantíci a talijáni milují. Proč na rozdílnost evropanů nepoukázat nebo jde někomu o stejné oblečení,myšlení a naprostou uniformitu dle norem které stanoví bruselští komisaři? Co je pro některé národy hnusné,je pro druhé národy svaté. A také souhlasím s tím aby po ukončení této vlády byla Entropa demontována a nic nebrání Letní úřednické vládě tam pověsit něco jiného,například obraz Paroubka a Filipa a Vířivky s Klausem a nápis, my jsme to dokázali.;-)

ilona 26.5.2009 10:55

Re: Já to tak neprožívám!

mně se celej nápad s Entropou líbil..byl zajimavý, originální a hlavně pan autor si stál za svým..souhlasím tady s kolegou, že přece nebudeme všichni naprosto stejní...co by to mělo za smysl? chcete být stejní jako angličani se suchým humorem? stejně snobští jako ve Francii? já myslím, že je dobrý to, že jsme každý jací jsme..právě tou entropou jsme se zabírali u nás v práci (dělám v muzeu modernismu) během jedné akce, kterou pro nás pořádal náš specialista na firemní akce a event fun (givent - www.givent.cz)

Lucy 5.5.2009 14:14

buranstvi

Ja si spis myslim, ze vyber dila Cerneho bylo soucasti akce "osladit to Evrope". Cesi si muzou dovolit ignorovat mezinarodni pravidla slusneho chovani, protoze  maji vetsi smysl pro humor nez jine narody a jsou  daleko vtipnejsi.

Mimochodem, nezacinam diskusi o ceskych zachodech.

Budíš. 5.5.2009 18:52

Re: buranstvi

To není humor. To je ubohost nevědomých politiků nepolitiků ke škodě občanů a státu.

Karel 5.5.2009 14:03

Naprostý souhlas

    s uvedeným obsahem textu.

LiD 5.5.2009 13:08

Kdo má v zadku díru, může být v Čechách "umělcem". Třeba David Černý

Naši úředníci na to bohužel nejsou připraveni.

fo-ol 5.5.2009 12:45

takovouhle ubohost jsem od p.Hvizdaly necekal...

na rozdil od mr. Hvizdaly se domnivam, ze zadavatele moc dobre vedeli kdo je pan Cerny a najali jej prave proto. co se tureckych zachodu tyce: mozna by neskodilo, kdyby si pan Hvizdala avuj zajezd do Bulharska - tentokrat jiz bez rodicu - zopakoval. zjistil by ze slapky jsou stale vsude (koneckoncu proc by nemely byt) a ze je to nejvyraznejsi odlisnost ktera cloveka ze zapadni evropy prasti do oci. mozna by to chtelo trochu mene pohrdani ostatnimi a sebejistoty ze ja jsem genius a ostatni nicemu nerozmejici volove.

hank bukowsky 5.5.2009 12:26

Řekněme si rovnou o "umělcích" typu Davida či Havla.

jedná se o pouhé plagiátorství uměleckých počinů zejména 60-tych let.

Havel - plagiátor Woody Allena.

Antonín Hrbek 5.5.2009 13:13

Re: Řekněme si rovnou o "umělcích" typu Davida či Havla.

Viselec je oblíbeným poutačem řady hospod v anglosaských zemích. Takže nic nového. Proslulý je zejména viselec v Saint Gorge na Staten Island. Takže skutečně "originální umění".

karel-smichov 5.5.2009 12:09

pochvala

Tleskám p Černému !8-o>-

xyz 5.5.2009 11:20

Dvacet let anitomunistického kvičení a strašení komančema v podání ODS a ČSSD

Jejich výsledkem je mimo jiné také disident Vondra a pan Černý.

yorik 5.5.2009 11:13

Jací úředníci

Pan Černý je kamarád pana Vondry, to pan Hvíž´dala neví. A monstrum financoval mecenáš, zřejmě proto, že zesměšňuje hlavu našeho státu. Tak a´t si to mecenáš zakope pod zem vedle chalupy.  

hank bukowsky 5.5.2009 12:14

Re: Jací úředníci

von to nebude vědět, i kdyby jste mu to napsal, nebo denně telefonoval. Někteří privatizéři mladé fronty jsou už takhle geneticky nastaveni. S tím se musejí smířit. ;-)

brána 5.5.2009 9:32

Naše ouřednictvo

je mazané lajdáckou mastí. A čím jsou natřeni politruci třech partají, kteří za ně zodpovídají? Zřejmě všemi, ale lajdácky aplikovanými mastmi. A čím jsme natřeni my občané? 

hank bukowsky 5.5.2009 12:15

Re: Naše ouřednictvo

nás lakují denně pomocí Hvížďalů

kája 5.5.2009 9:04

Ve fungujícím řádném právním státě by se nic takového nemohlo nikdy stát.

"Ve fungujícím řádném právním státě by se nic takového nemohlo nikdy stát." Prostě mu to přihoďte a pak to dejte na papír, proboha, hlavně se v tom nešťourejte, za to jako státní úředníci nejste placeni....Tak to možná hypoteticky proběhlo :)

viktor 5.5.2009 8:33

Obecnost a nezodpovědnost

Jak ze článku vyplývá, za vše může opět neosobní úřad vlády. Jak jinak v této zemi. K celé problematice se vyjadřoval - nevyjadřoval jak je jeho zvykem zodpovědný ministr za evropské záležitosti pan Vondra. Nebo pan ex- ministr neměl nikdy žádnou zodpovědnost?

Sibi 5.5.2009 8:00

OBĚŠENEC

Ten oběšenec visel nějakou dobu na jednom komíně u  Masarykova nádraží.

Komik 5.5.2009 7:46

Je zvláštní,

jak turecký záchod pana Černého na plastice popuzuje a vyvolává diskuse. Nad samotným názvem plastiky a nad akcí, kdy vytvořením fiktivních spoluautorů pan Černý svérázně komentoval snahy o shora vytvářenou spolupráci v Evropě, se kupodivu nikdo nerozhorluje, ani ho nekomentuje. Holt je ten turecký záchod tak nějak jednodušší. A taky se ještě dá (při dobré/špatné vůli) najít ve zpodobení Německa hákový kříž.

Podle mého názoru je to toiž celé od zaátku (název, mystifikace se spoluautory, atd.) komplexní dílo, se kterým lze nesouhlasit, nebo ho obdivovat, ale diskutovat by se mělo právě asi spíš s tou myšlenkou.