24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ada 22.1.2010 12:35

hmmm

pro mě je to jenom drahá obrázková kniha bez dalších výraznějších hodnot. james bond je téma milionkrát probrané a pro člověka jako já přestává být atraktivní. pozornost si určitě zaslouží, ale mrzí mě, že další filmové (i hudební,...) legendy jsou tu opomíjeny...

Fencl 22.1.2010 20:19

Re: hmmm

Já s Vámi souhlasím a zvlášť poslední bondovka mě namíchla. Touto knihou jsem taky s psaním o Bondovi asi skončil. I.

jerry,the stupid mouse 12.1.2010 12:03

2 předcházející adaptace Casina Royale?

Vím jen o té s P.Sellersem a D. Nivenem z roku tuším 1963...

Opomíjení ,,Nikdy neříkej nikdy" je docela směšné , mě osobně se tenhle Thunderball 2 velice líbí a taky, v kterém jiném remaku po téměř 20 letech hrál titulní roli stejný herec? A dále skvostné herecké obsazení, možná nejkrásnější bondgirl vůbec a první role pozdějšího ,,Mr. Beana" Rowana Atkinsona.

No a i když jsem příznivcem retrostylu , poslední 2 bondovky mě nadchly, myslím, že jsou rozhodně zajímavější, než ty s Brosnanem , je to krok vpřed. A to snad jako někdo, kdo viděl každou bondovku./některé i 6x, 7x/ můžu říct. :-)

IF 12.1.2010 12:50

Re: 2 předcházející adaptace Casina Royale?

Jde "pouze" o televizní film CASINO ROYALE odvysílaný poprvé 21. října 1954, ve kterém ztárnil Jamese Bonda herec Barry Nelson a oadoucha Le Chiffre známý americká herec původem z Kežmaroku Peter Lorre. Film režíroval William "Hombre" Brown a podrobný obsah je kupř. v knize AKTA BOND. Nutno dodat, že na tuto první adaptaci románu navázal celý televizní seriál CLIMAX (=Vyvrcholení). Vše odvysílala televize CBS, ale práva na Flemingův román jí předtím stála jeden tisíc dolarů. Film pečlivě dodržuje děj románu, který se však dost liší od většiny pozdějších bondovek. Vše se odehrává v Monte Carlu. Zatímco příběh je dodržen, národnosti postav nikoli a bití do genitálií bylo nahrazeno mučením kleštěmi na prstech u nohou, přesto tento akt v koupelně působí v podání v podstatě hororového herce Lorra s "ropuším obličejem" dost děsivě a realisticky surově (dnes by to většina televizí tak netočila). Film vysvětluje padouchovu přezdívku tak, že "po druhé válce zůstal jen číslem" - v angličtině se vyskytuje i sousloví Číslo šest, které dalo název i románu Edgara Wallace. Fanatický Chieffre nosí stále 3 žiletky: v klobouku, v cigaretách, v podpatku. Krom toho za ní chodí 3 "gorily".

KIEL 12.1.2010 10:06

Co se Kiela týká

Co se herce (přesně dva metry osmnáct vysokého) Kiela týká, asi je fakt lépe překládat jméno jeho hrdiny jako Čelisti, nevím. Mně utkvěl už ve filmu uvedeném  v našich kinech v sedmdesátých letech poid titulem Stříbrný blesk, kde je ale poměrně brzy harpunován Gene Wilderem na střeše titulního vlaku. Eastwood mu po bondovce poskytl malou, ale taky zajímavou roli ve westernu Bledý jezdec: je to v podstatě parafráze Kielova vývoje v Bondovi, protože Kiel hraje zprvu "zlého" proti Bledému jezdci, ale poté, co mu Eastwood imponuje, přejde na jeho stranu. Další obdobou je v Bledém jezdci scéna, ve které Kiel rozbije palicí nezdolný. obrovský balvan. 

Eddie 12.1.2010 11:57

Re: Co se Kiela týká

p.Kiel hlavne trpi akromegalii, dnes se pohybuje uz na voziku :-(

IF 12.1.2010 9:59

Pokud

Pokud někdo už má bondovky zkompletované, doporučuji přiřadit, nebo aspoň vyhodnotit další film podle Flemingova scénáře či podle jeho předlohy (teď přesně nevím) "Máky jsou taky květy" (http://www.csfd.cz/film/18549-poppies-are-also-flowers/), u kterého si všimněte neskutečně "nahuštěného" obsazení, bondovského rejži YOUNGA i Harolda "Buřinky" Sakaty v malé roli!!!   

Pozorovatel 12.1.2010 1:22

Richard Kiel

postava Jaws = Chřtán?

WTF?!

Baghíra 12.1.2010 8:11

Re: Richard Kiel

Taky jsem se zadivil. Zvlášť, když Jaws má opravdu významné čelisti.