8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: K inscenaci Naše násilí...

Je to dilema, ne že ne. Na jedné straně láska ke svobodě, na druhé straně láska a úcta k Ježíši. Co převáží? Nelze mít jedno i druhé, pakliže je Ježíš tím nejvulgárnějším způsobem urážen.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 30.5.2018 14:55

Re: Náboženství jsou všechna totalitními koncepty

Všechno co třeba vím. Skutečná věda více, než já, také neví. Mám to z ní... Dzp.

F. Navrátil 30.5.2018 8:39

Však se dočkáme

Pane Stejskale, vůči divadelnímu svinstvu se chováte vcelku smířlivě. Při takovém postoji se dočkáte toho, že na divadelních prknech bude uváděla "kontravezní" hra, ve které bude vyhlazovací koncetrační tábor prezentován jako lázeňské zařízení židobolševiků, kteří zahánějí nudu šikanováním obsluhy. Vrcholnou scénou bude, když židovský plutokrat znásilní Pannu Marii, pracovnici neziskovky SS Tottenkopf.

J. Chaloupka 30.5.2018 8:00

Klidně sneseme tzv. dehonestaci, ALE odmítáme ji

prostřednictvím dotací platit. Ať si na jevišti provozuje každý co chce, ale ZA SVÉ. A to je hlavní problém.

O. Dvořák 30.5.2018 7:53

Tohle se vám docela povedlo

pane Stejskal.

J. Strakoš 30.5.2018 6:14

Dva náměty jak hře příště zabránit

Měl bych dva nápady, jak podobným hrám příště zabránit:

První je začít volat po jménech těch, kteří na nastudování hry přispěli z věřejného rozpočtu a zcela jasně jim dát najevo, že takto peníze utrácet nechceme. Protože do toho daňovým poplatníkům něco je. A nechat konkrétné úředníky z komise, ať oni obhajují toto "umění" a nutnost podpory.

A druhý je prostý - napsat oslavnou recenzi, jak je to super, že to ten Ježíš těm muslimkám nandal a jak tak ukazuje svou nadřazenost.

No a během pár dnů by se aktivovaly všechny neziskovky a hru by zrušily.

A. Pakosta 30.5.2018 7:05

Re: Dva náměty jak hře příště zabránit

Palec nahoru, to je bezvadný nápad. Dát ještě do tisku zmínku o tom, jaké je to bezva porno - a bude vymalováno.

S jakoukoliv dotací z veřejných peněz na divadelní činnost nesouhlasím. Divadlo si má na sebe vydělat ze vstupného, nebo má oslovit mecenáše, kteří je budou ochotni sponzorovat. Ale aby se všichni občané povinně skládali na "kulturní a sportovní vyžití" několika jednotlivců, to je nemravné. Ano, platí to i pro sportovní kluby.

M. Moravcová 30.5.2018 12:09

Re: Dva náměty jak hře příště zabránit

no jo a který odvážlivec vám to otiskne?

J. Sinnreich 30.5.2018 23:57

Re: Dva náměty jak hře příště zabránit

Stacilo by uverejnit nadsenou Kritiku hry: "konecne spravedliva odplata muslimum. Krestan Josua brutalne znasilnil neverici muslimskou devku". Az si to precte nektery z bratru ISIS, tak panu Freljicovi vystrili cely ansambl i s divaky samopalem a bude vymalovano.

Z. Rychlý 30.5.2018 5:23

Nasadit Ježíšovi psí hlavu

je "umělecký" počin. Zkuste namalovat Mohameda, nota bene s bombou v turbanu.

P. Vaňura 30.5.2018 10:18

Mohamed s bombou v turbanu je docela legitimní

karikatura. Urážlivé je namalovat vepře a na něj napsat Mohamed. To prvé byla skutečná karikatura a měla upozornit na teroristické akce, páchané "jménem Mohameda." To druhé byl falešný propagandistický výtvor mullahů, přidaný k původním karikaturám s cílem pobouřit muslimy!

Můžeme se ovšem přít o to, zda namalování vepře, pojmenovaného "Mohamed" je legitimním projevem svobody slova. Pokud může Ježíš v divadle znásilňovat muslimku, pak nepochybně ano!

K. Vážný 30.5.2018 2:31

A potřebuje Ježíš naší ochranu?

Že je to hnusné, je bez diskusí, ale znamená to, že se k tomu musíme vyjadřovat?

M. Moravcová 30.5.2018 12:07

Re: A potřebuje Ježíš naší ochranu?

taky to neznamená, že nemůžeme nebo dokonce nesmíme

J. Vintr 30.5.2018 0:35

Ono by stačilo jakékoliv "umění"

nechat, ať se uživí samo jen tím, že přitáhne platící diváky. Dotovat z veřejných peněz "umělecké ambice" kdejakého pošuka je pitomost.

S. Kalužík 30.5.2018 0:43

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

Oprotivá tomu - souhlasím :)

P. Dvořák 30.5.2018 5:22

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

Jenže už nejste v listopadu 1989 na Václaváku, kde se Věra Galatíková v červené rádiovce zalykala štěstím, že konečně nebudou umělci odkázaní na státní peníze, ale každý si bude vydělávat mnohem víc a podle toho, jaký kdo má úspěch.

T. Kohout 30.5.2018 7:20

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

1) No, v pornu to možná tak platí.

2) Založit umění na podbízivosti a absolutní komerčnosti taky nebude správná cesta.

J. Lepka 30.5.2018 8:22

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

ad 2) : už století se snaží tzv. kulturní fronta bojovat proti kýčařům. Evidentně prohrává.

P. Dvořák 30.5.2018 8:35

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

Já jsem chtěl poukázat na to, že ti pokrytečtí "umělci" jednou ČEHÝ! a podruhé HOT!

Nejen Galatíková patřila mezi ty, kteří tehdy mastili lidem mozek, co všechno přinese nová doba, jaká bude skutečná i ekonomická svoboda ble, ble, ble a když přišla nová doba, tak se rychle schoulili do bezpečínka státních peněz. A svoboda je jim dobrá pouze pro hlásání jejich napolo havloidních a napolo marx-leninských blbin. Zkuste jim tu jejich "svobodu" narušit a jste fašista.

Přečtěte si ty kydy, jaké hned vedle plácá potměšilý černokněžník - prý "prezident České křesťanské akademie". Hnus. Jedna banda užívající si svoji "svobodu" za naše prachy.

J. Lepka 30.5.2018 10:51

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

Jste evidentně nešťastný člověk a zřejmě se vám stýská po otevřené náruči rodné strany, která se dokázala postarat i o neschopné leč loajální dítka. Mimochodem, co se týká paní Galatíkové, já byl u toho. Nemůžu už po tolika letech přesně citovat, ale zhruba řekla toto: " Oni mlátí mé studenty, tak to ne!" a postavila se s obrovským nasazením za divadelní stávku. Pokud toto hodláte popřít mohu s veškerým nasazením prohlásit, že jste nejen vykastrovaný samec tura domácího, ale hlavně zakyslý komunistický agitátor, kterému ještě nedošlo, jakou měl kliku, že doposud nedostal po čumě!

P. Vaňura 30.5.2018 12:17

Podotýkam, že Adolf Hitler byl za WW1 vyznamenán,

protože odnesl pod palbou z bojiště zraněného spolubojovníka. Kolaborantský maršál Petain byl zase francouzským hrdinou WW1.

Závěr, minulé zásluhy ještě nezaručují, že se dotyčný hrdina později nezařadí mezi padouchy.

Je to paradox, kdyby Petain zemřel r. 1939, byl by hrdinou dodnes.

P. Dvořák 31.5.2018 3:57

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

Havloidovi bylo šlápnuto na kuuří oko.

Evidentně jste jako spousta jiných na náměstí poslouchal jenom to, co se vám hodilo. Resp. dnes si pamatujete jenom to, co se vám hodí.

Z. Lapil 30.5.2018 21:43

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

Pozor - umělec nemusí být nutně profesionál.

A existuje i symbióza profesionálů a amatérů. Často si amatérské těleso (orchestr, sbor, divadelníci) platí profesionálního vedoucího a je někdy fascinující, co takový člověk dokáže z naprosto průměrných a neškolených lidí dostat. Často jsou to mladí, ne-li rovnou studenti AMU a podobných škol, pro které je každá koruna a každá praxe dobrá.

Oblíbeným žánrem jsou koncerty místních sborů. Něco se secvičí, přijede klavírista a zpěvák, půlka koncertu jsou sborové věci, v druhé půlce vyseknou klavírista se zpěvákem nějaké hity (nekamenujte proroky a tak) a následuje finále - obvykle něco na tento způsob: https://www.youtube.com/watch?v=L2Ib7aYqYqI.

J. Fridrich 30.5.2018 5:56

Re: Ono by stačilo jakékoliv "umění"

Hra uvedená v Brně - jedním slovem - HNUS.. Asi některým " skoro umělcům " - ale jsou to umělci jen dle svého názoru, nedošlo to velmi jednoduché a moudré omezení totální svobody slova v případech hlásání zcela zrůdných a zcestných názorů a myšlenek. Tak například - kdyby podobný " umělec " jako je autor této nechutnosti a také historické hlouposti - ten jejich pedofilní pasák velbloudů mohamed žil o 6 století později než Ježíš Kristus, tedy Ježíš nemohl znásilnit muslimku - tedy kdyby takový " umělec " napsal v rámci těmito mimozemět'any vyžadované totální a nesmyslné svobody slova a názorů hru o Adolfu Hitlerovi, že byl bezvadný chlapík, když nelidsky vyvraždil miliony civilních občanů Evropských zemí včetně žen a malých dětí - tak by to bylo také v POŘÁDKU a v souladu se svobodou slova a vyjadřováním názorů ?