22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
68 19.10.2007 22:19

Re: Re: Re: Nic si nemyslím

Holt máme lepší fejetonisty a máme horší feuilletonisty. A vtipné fejetony a fejetony vtip postrádající. A fejetony na zajímavé tema, ale také na tema naprosto, ale naprosto nezajímavé. Takový už je život. Je často těžký. (Ale někdy lehký.) To je život, co?

Psí vrah Čumil 19.10.2007 21:55

Re: Je mi ganz egal, co si o knihovně myslí V. Klaus

Nám by to bylo, milý portwyne, taky ganz egal, kdyby ten nešťastný hradní pán nepodléhal dojmu, že co si myslí on, musejí si myslet i všichni ostatní. A nemyslí-li, pak jim dupne do báboviček. I ten nešťastný Franz Josef se raději chodil dívat na druhou stranu Burgu než by čučel na Loosův barák - ale nenapadalo ho, jak tu stavbu, která se příčila jeho c.k. vkusu,  zničit. Což se v našem případě asi moc říci nedá...

rwd 19.10.2007 17:26

Re: kdyby jsou chyby

Ano, staci se podivat na Kaplickeho www a je videt, ze z velkych navrhu toho moc realizovano neni - coz nemusi byt nic spatneho, jen s tou svetovou uznavanosti to nebude tak zhave. Pan architekt musel uz pri navrhovani knihovny vedet, ze to bude kontroverzni. Nekomu se to bude libit, nekomu ne. Nechapu tedy, proc by meli ti, jimz se to nelibi, byt osocovani, ze nejsou dostatecne IN a zpatecnici a kazdy, kdo stoji o to ukazat, ze je IN se musel profilovat na tom, ze se mu mirne psychedelicka knihovna libi. Nabizi se otazka, jestli krome snahy konecne nekde postavit neco vetsiho nez tribunu (tusim ze ten obchodni dum v Birminghamu byla jen prestavba?), nejde o to - kdyby to nahodou nevyslo - se poradne zviditelnit nejakou hezkou kontroverzi. Tim se z cloveka hned stane svetove zname cokoliv.

felix 19.10.2007 17:05

Re: Ach, ta logika

Právě, že nebojuje. Jenom nám, kterým se jeho návrh, a ještě k tomu v místě, kde by měl stát, nelíbí, nadává do nevzdělanců, poplatných totalitnímu režimu. Kdyby se věnoval vysvětlení smyslu svého výtvarného řešení, poodkryl kousek svého citového života, který do návrhu, jak alespoň doufám, promítnul, získal by mezi námi obyčejnými sympatie alespoň jako člověk. Na neustálé ...za všechno mohou kapitalisti/komunisti.... já už dávno zvědavá nejsem.

Magor Milda 19.10.2007 15:50

Asi v dobytčáku,

když tě vezli domů do rajchu. O něco málo je to v současné době lepší.

jezevec 19.10.2007 15:31

Re: Re: kdyby jsou chyby

panu kaplickýmu postavili jeden (ohavný) obchoďák v UK

Thrinie 19.10.2007 15:05

Re: Re: Nic si nemyslím

Totez bych doporucila ja vam ;) Tohle postrada minimalne jednu z vlastnosti fejetonu - a to vtipnost...a mozna i dalsi, jako je, ze ma byt na zajimave tema ;))

ptakopys 19.10.2007 13:59

Re: Pankrac

ona by se chobotnice v pohodě na pankrác vešla. Já bych ji postavil nad křižovatku u bauhauzu. mezi chapadlama by jezdila auta jako teď, voko bych udělal otočný, aby chvíli  čučelo na dálnici, chvíli na Lhotku.. zelená s fialovejma flekama by mezi těma mrakoušema vypadala docela vesele...:-D

kdokoli 19.10.2007 13:46

Re: Re: Re: kdyby jsou chyby

R^

kdokoli 19.10.2007 13:45

Re: starej blazen

Máte v šuplíku kuchyňský nůž ? Tak tím bylo v lidské historii zabito víc lidí, než tanky.

ok 19.10.2007 13:26

Re: Re: Re: Re: kdyby jsou chyby

Já jsem napsal zmrvit, ne zmrtvit. ;-DK hradu ten blábol prostě nepasuje, v Praze je miliarda dalších míst a basta. Nemusíme si kazit prověřené hodnoty jen proto, že to chceme zkusit.

portwyn 19.10.2007 13:19

Je mi ganz egal, co si o knihovně myslí V. Klaus

Někdy s ním souhlasím, jindy ne. Kdybych měl před každým vyslovením názoru kontrolovat, jestli to taky řekl / neřekl Václav Klaus, tak nedělám nic jiného.

BTW přijde mi směšné, jak se někdy na VK útočí kvůli jeho údajnému populismu (tj. že tvrdí to, co většina, jako v případě knihovny) a jindy naopak kvůli tomu, že si myslí něco jiného, než většina (jako v případě globálního oteplování). Mně naopak VK přijde celkem konzistentní v názorech, které mne sice mohou někdy štvát, ale upřít mu je nemohu.

Jinak musím napsat, že jsem od článku opravdu čekal víc.

salant 19.10.2007 12:57

Re: Re: Re: kdyby jsou chyby

On už totiž někdo "zmrtvil" stoleté hodnoty krajiny tím, že tam něco (věžičky, katedrálu atd.) postavil. Copak nemohou "žít" vedle sebe různé stavebnín styly (pochopitelně citlivě)? Dogma je skvělé například u Bible (opisuje se slovo od slova), ale jinak je vše v pohybu a vyvíjí se (viz "problémy" s eifelovkou, žižkovskou jehlou, tančící dům a věřím, že i ve starém Egyptě se našli tací, kteří neřičeli blahem kvůli pyramidám).

Ještě k ekologii a ekonomii provozu: je nad slunce jasné, že náklady na provoz budou vyšší, neboť je to Národní knihovna a tuíž jsou zde nároky na teplotu, vlhkost vzduchu, osvětlení atd. Nepleťme si to s nějakou půčovnou knih na vesnici, kde stačí jedna místnost, pár regálů a 100W žárovka.

franta 19.10.2007 12:35

P.S.

A neměli bychom se víc zamyslet nad tím, jak je to možné, že soutěž byla vypsána podle pana primátora na úplně jinou lokalitu než kde má knihovna stát (dodneška to nikdo neví) ? Kdo tu soutěž, která prý už stála 20 milionů Kč vypisoval ? Neříká to spíše něco o pražském o vedení pražského magistrátu než o panu Kaplickém ?

franta 19.10.2007 12:30

Ach, ta logika

Já jen nechápu, proč se tady nadává panu Kaplickému ! Co on to vlastně provedl ? Dovolil si přihlásit se do veřejné mezinárodní soutěže (to se snad smí i za kapitalismu), dovolil si tu soutěž vyhrát aniž by podplácel porotu (to se snad smí i za kapitalismu) a za svůj návrh bojuje, to je snad úplně normální. Nebo snad po odsouzení svého návrhu vševědoucím panem prezidentem měl provést sebekritiku, doznat se že se nechal svést pozlátkem (teď  honem nevím jakým, dříve se říkalo kapitalistickým) a slíbit, že už to víckrát neudělá? Přesně tak se to dělalo za komoušů a vidím že většině našich šmoulů se po těch dobách stýská i když slovy jsou z nich ti největší bolševikobijci.    

TBB - falešný mormonský kněz 19.10.2007 12:25

Re: Re: Wimbledon

Bílé oblečení už dávno neplatí.

mackie 19.10.2007 11:54

Re: Wimbledon

Autorovi asi není známo, že Wimbledon je jeden z posledních turnajů, kde musí mít všichni hráči bez výjimky BÍLÉ oblečení. Takže přirovnání se dá vyložit přesně NAOPAK.

Stanislav 19.10.2007 11:34

Re: Re: kdyby jsou chyby

Protestuju proti havloidnímu termínu malý, zaprděný Čecháček, zejména v souvislosti s knihovnou. Zkrátka někomu se líbí, někomu ne (můj případ). Prvoplánové megalomanství snad už máme z krku, tak se bavme o vzhledu, funkčnosti a umístění, dejme třeba hlasovat, ale pls. dost už s tím pseudohumanistickým povýšenectvím ...

Stanislav 19.10.2007 11:24

Re: Wimbledon

A já vůl myslel, že knihovna je pro čtenáře. Tak na focení pro tůristy vona je. Ach já hlava skopová ... :-)

Stan 19.10.2007 11:08

Bláboly

Pane Stejskale, Vám nestačí, že nás občas obtěžujete svými skoro slabomyslnými bláboly v Lidovkách, ale vy už jste se rozhodl i pro Neviditelného psa (Bože, jak hluboko jsi klesl, Pse!) Skutečně nemáte nic lepšího na práci, než vymýšlet tyhle slátaniny? Což takhle  si vzít fajfku, narazit radiovku a jít si sednout někam do hospůdky a tam to své blablabla vypouštět. Co myslíte, jak dlouho byste tam vydržel, než by vás vyrazili?

s.kubla@tiscali.cz

servác 19.10.2007 10:18

Re: A já proč jsou pražské parky v tak strašlivym stavu

Popravdě řečeno, pochopím, že si někdo jede do Prahy z pohraničí koupit model tanku, ale nechápu, proč tu trhá krmení pro želvu. Patrně není obeznámen s hustotou psích exkrementů v pražských parcích.

servác 19.10.2007 10:15

Re: Re: kdyby jsou chyby

Ještě jsem neslyšel jiný argument ve prospěch blobu než:  "Nebuďme malí, zaprděný čecháčkové". Promiňte, že nemám komplex, který bych musel léčit horlením pro avantgardní obludy. O této mi navíc přítel-ekolog prozradil, že je obludně neekologicko-neekonomická: vytápění, pro vzácné tisky nutné, je velmi špatně řešené a kvůli tvaru budovy by spolklo desítky milionů ročně.

bp 19.10.2007 10:11

Re: Blábol

Tak napište lepší.

Mně například velice potěšilo, že někdo popisuje svou cestu do Prahy a necítí potřebu nás Pražany včetně celého města vymazat z okolí jaderným výbuchem.

bp 19.10.2007 10:08

Re: Re: kdyby jsou chyby

Na webu pana Kaplického jsou různé avangardní návrhy podobné letenskému knihovnu, většina z nich je počítačová grafika a snad jen dvě jsou fotografie skutečně realizovaných objektů.

Není divu, že ho nepraktická veškrnovskoholotropní parta podporuje.

fox 19.10.2007 10:05

Re: starej blazen

Merkava je skvělý stroj na zabíjení arabášů.Vžijte se do pocitu koncentráčníků,když T 34,nebo Sherman prorazil bránu koncentráku.Dodnes mají na něj skvělé vzpomínky a asi i model na stole.

hrabě krzan 19.10.2007 10:02

Re: Re: kdyby jsou chyby

I s tím globálním oteplováním je to asi jaksi podivné! Vše čeho se dnes chopí média je svatá ničím nezvratitelná pravda! Vzpomeňte např. na nedávný bům s nemocí šílených krav! Moc se mi líbilo jak se redaktoři TV ptali 80letých babiček jestli se nebojí jíst hovězí maso,samozřejmě jim tu otázku položili tak že babky umíraly strachem jen na guláš pomyslely! Takže:všichni příznivci Paroubka,Bursíka,KSČ,pravdy a lásky(k slávě a penězům) budoucího prezidenta Jirky D. spojte se do jednoho šiku a bojujte za nás (ovšem mimo mě,já o to nestojím!) Jen detail,jsem narozen v r. 1944 taže jsem už lecos zažil a dost pamatuji.

Majda 19.10.2007 9:56

Blábol

Článek se může jmenovat bla bla bla :-D;-D  Napřed komfort v autobuse potom nákup tanku a poctivost autora při placení v restauraci a nakonec politické téma. Takový mišmaš 8-o o ničem!!

Cricket 19.10.2007 9:46

Re: starej blazen

To byste na něm nesměl mít ani pero, neb ono je horší meče!!!

hrabě krzan 19.10.2007 9:39

Re: kdyby jsou chyby

Nejsem  architektonicky vzdělán takže trochu jinak: onehdá jsem v ČT viděl dokument o panu arch. Kaplickém a možná jsem pochopil špatně ale mně z toho vyšlo že pan architekt Kaplický je sice světově uznávaný ale jen v návrzích.Nemusím mít pravdu,jen mi přišlo že všechny jeho projekty o kterých tam byla řeč zůstaly na papíře?! Pokud to je jinak,prosím o adresné sdělení kde bych se dozvěděl že se šeredně mýlím! Pokud se pana presidenta týče jsem s ním zajedno a můžete mě kamenovat nejen s názorem na Kaplického knihovnu ale zejména na EU a postavení ČR v ní!