Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
DOBROU CHUŤ: Konina ve Francii
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Krátký 7.7.2020 12:08Na koninu jsme chodívali do hospody pod Strašnickým krematoriem a přes křižovatku naproti Waldesce v letech 1960 - 65. Dnes už asi ne - hezké čtení i ten recept - kratší verze by mu slušela víc - hezký den |
V. Braun 5.7.2020 19:17Měl jsem před pár měsíci zajet dvakrát do Kazachstánu, do Nur Sultanu (dříve Astany) a Almaty (dříve Alama Ata). Konina je tam oblíbená, dokonce je to národní jídlo, myslím, že vařená a podávaná s místní verzí těstovin. Měl jsem ji v různých podobách několikrát a je to opravdu chutné maso. |
M. Mařák 5.7.2020 19:37Má na můj vkus dost výraznou chuť a také ji raději nechám marinovat stejně jako divočinu. |
M. Hoblík 5.7.2020 7:28Kůň je chutný, ale takové nemluvně...! Anebo červi, jemně marinovaní a potření čerstvou šťávou z chroustů, to je skutečná delikatesa! |
V. Mokrý 5.7.2020 7:45Tak to raději tu koninu. |
K. Ztopolovky 5.7.2020 4:02Quebecka mesta v Kanade jsou vynikajicim testamentem francouzskemu kulinarstvi |
R. Dubravský 4.7.2020 22:33Burgundské = Rulandské |
B. Šlapota 4.7.2020 13:43Nejlepsi konsky steak co jsem mel delaji v Bulharsku ve meste Haskovo - http://alafrangite.com/yastia-ot-teleshko-i-konsko-meso/ |
J. Jurax 4.7.2020 13:29Akorát ten recept mi přijde trošku komplikovaný ... :-) |
Z. Koutecký 4.7.2020 12:00Vynikající a levné steaky z koniny dělávali v jedné hospodě v Nuslích. Dnes si můžete dát třeba steak z masa skotu Wagyu, ovšem tak za cca 600,-Kč/100g. |
M. Sláma 4.7.2020 8:45Zajímavé - já to celý život znám se skřivánčí paštikou a mícháním "jeden kůň, jeden skřivánek" a tak slavičí paštika a "jeden slavík, jeden kůň" mě vyloženě trhá uši ... |
V. Mokrý 4.7.2020 9:42Původní je ta slavičí. |
M. Sláma 4.7.2020 9:56https://1url.cz/Nz3kM |
S. Rehulka 4.7.2020 8:11Žiji uý půl století v Austrálii, kde lidé milují koně a jíst koninu je skoro svatokrádež. Ale pamatuji, že když jsme jezdívali na tramp vlakem z Denisova nádraží, že jsme si kupovali "metr konského salámu - knaku", který tam prodával chlapík z "konibaru" na Letné. Bylo to dobré a levné. |
V. Mokrý 4.7.2020 5:47Co by školák, jsem jedl koňský guláš a kabanos poměrně často. V té době bylo koniny dost a byla laciná. |
P. Selinger 4.7.2020 6:59Ovšem později jste mohl v guláši najít kus gumy, neboť trakor vytlačoval koně i z hovězího guláše. |
V. Mokrý 4.7.2020 8:08Na nuceném výseku bylo vše čerstvé, nezávadné. Honorace si chodila pro maso zadem, protože se styděla. |