5.8.2020 | Svátek má Kristián


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krátký 7.7.2020 12:08

Na koninu jsme chodívali do hospody pod Strašnickým krematoriem a přes křižovatku naproti Waldesce v letech 1960 - 65. Dnes už asi ne - hezké čtení i ten recept - kratší verze by mu slušela víc - hezký den R^R^R^

V. Braun 5.7.2020 19:17

Měl jsem před pár měsíci zajet dvakrát do Kazachstánu, do Nur Sultanu (dříve Astany) a Almaty (dříve Alama Ata). Konina je tam oblíbená, dokonce je to národní jídlo, myslím, že vařená a podávaná s místní verzí těstovin. Měl jsem ji v různých podobách několikrát a je to opravdu chutné maso.

M. Mařák 5.7.2020 19:37

Má na můj vkus dost výraznou chuť a také ji raději nechám marinovat stejně jako divočinu.

M. Hoblík 5.7.2020 7:28

Kůň je chutný, ale takové nemluvně...! Anebo červi, jemně marinovaní a potření čerstvou šťávou z chroustů, to je skutečná delikatesa!

H. Kotaz 5.7.2020 7:45

Tak to raději tu koninu.

K. Ztopolovky 5.7.2020 4:02

Quebecka mesta v Kanade jsou vynikajicim testamentem francouzskemu kulinarstvi

R. Dubravský 4.7.2020 22:33

Burgundské = Rulandské

B. Šlapota 4.7.2020 13:43

Nejlepsi konsky steak co jsem mel delaji v Bulharsku ve meste Haskovo - http://alafrangite.com/yastia-ot-teleshko-i-konsko-meso/

J. Jurax 4.7.2020 13:29

Akorát ten recept mi přijde trošku komplikovaný ... :-)

Z. Vydra 4.7.2020 12:00

Vynikající a levné steaky z koniny dělávali v jedné hospodě v Nuslích. Dnes si můžete dát třeba steak z masa skotu Wagyu, ovšem tak za cca 600,-Kč/100g.

M. Sláma 4.7.2020 8:45

Zajímavé - já to celý život znám se skřivánčí paštikou a mícháním "jeden kůň, jeden skřivánek" a tak slavičí paštika a "jeden slavík, jeden kůň" mě vyloženě trhá uši ...

H. Kotaz 4.7.2020 9:42

Původní je ta slavičí.

M. Sláma 4.7.2020 9:56

https://1url.cz/Nz3kM

S. Rehulka 4.7.2020 8:11

Žiji uý půl století v Austrálii, kde lidé milují koně a jíst koninu je skoro svatokrádež. Ale pamatuji, že když jsme jezdívali na tramp vlakem z Denisova nádraží, že jsme si kupovali "metr konského salámu - knaku", který tam prodával chlapík z "konibaru" na Letné. Bylo to dobré a levné.

H. Kotaz 4.7.2020 5:47

Co by školák, jsem jedl koňský guláš a kabanos poměrně často. V té době bylo koniny dost a byla laciná.

P. Selinger 4.7.2020 6:59

Ovšem později jste mohl v guláši najít kus gumy, neboť trakor vytlačoval koně i z hovězího guláše.

H. Kotaz 4.7.2020 8:08

Na nuceném výseku bylo vše čerstvé, nezávadné. Honorace si chodila pro maso zadem, protože se styděla.