Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
DOBROU CHUŤ: Koně, konina, kotelna
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Kolman 22.4.2020 17:06Jeden koňský řezník byl také na Žižkově naproti sokolovně (u pěšího tunelu). Ještě dnes se mi sbíhají sliny, když si vzpomenu na ty lahůdky - za babku. |
J. Jurax 22.4.2020 13:21A konině taky nerozumíte. Příznačné. Pan Lyčka to vyjádřil přesně. |
J. Jurax 22.4.2020 13:17Ano. Jedna moje dávná spolužačka měla strašně ráda koňský salám. |
H. Rybnická 22.4.2020 11:04Vážený pane, kdysi jsem pomáhala nějakému pánovi, myslím, těžce si už v mém stáří vzpomínám, že se jmenoval nějak Karel....Karel .... Karel....aha už to mám, Čapek, psal právě nějaký román o nějaké zpěvačce, použil k povídce můj osud. Kritikastr najdete myslím i u dalšího Karla, totiž Karla Krause, nevím zda máte zdání kdo to byl.. |
P. Jášek 22.4.2020 10:36Vidím, pane Vlku, že ještě umíte psát. Super. |
P. Victorin 22.4.2020 10:29Pí. Rybnická, předně, polepšete se příště, pls, ohledně správného psaní mého příjmení, které se dle platných uzancí navíc uvádí v 5. pádě. Předem děkuji za pochopení. Jinak k vámi zmíněnému pojmu "kritikastr", dle vás pocházejícímu z časů někdejšího R-U, který shledávám poprvé - opravdu pamatujete R-U? Mohu vám gratulovat k závidění hodnému "požehnanému věku"? |
M. Hájek 22.4.2020 10:18Jeden náš spoluobčan říkával: "Ten, kdo žere koninu, tomu stojí hodinu!" |
M. Krátký 22.4.2020 9:56ano - a mleté maso se v Bille jmenuje "mělněné" - ta bláznivá EU řeší kraviny a mrví tradice - hezký den |
I. Lyčka 22.4.2020 9:16Propásla jste šanci mlčet. |
H. Rybnická 22.4.2020 9:11Pane Viktorin, lidem jako Vy se říká z dob starého Rakouska "kritikastr". Totiž kritizují i když není co jen aby se "vytáhli" Mám dojem že ráno nemíváte co dělat. |
H. Rybnická 22.4.2020 9:06Dobry den moc pěkné, v této době kdy se člověk moc nezasměje, děkuji |
K. Wágner 22.4.2020 8:52Místo koňských špekáčků se už většinou prodávají jen špekáčky chuchelské... |
V. Heidlerová 22.4.2020 8:34Jémine, tentokrát pro změnu konina! Brouk Pytlík opět nezklamal. |
V. Mokrý 22.4.2020 8:31Prodejna a bufet s koninou, vydržela v Praze kousek od Letné, směrem dolů do Holešovic, až do r.1990. |
M. Krátký 22.4.2020 7:24v dobách mého učení v učňáku TOS Hostivař v letech 1957-60 a před odchodem na vojnu 1962 jsme hojně navštěvovali restaurace s koninou - jména si již nepamatuji jen jejich lokaci - první byla pod strašnickým krematoriem a druhá naproti Kohinorce - byly to pochoutky - dobré ráno |
V. Mokrý 22.4.2020 6:30Roštěnky z koniny jsem nejedl, ale guláš a kabanos byl za dětských let celkem pravidelně. Ono nakrmit 5chlapů v baráku. |
P. Victorin 22.4.2020 4:30Je to docela čtivě napsáno, ale přes míru dlouhé a přiznávám - kromě autorova pyšnění, že patřil k disentu, mi smysl textu uniká... |
J. Hlásný 22.4.2020 0:55Kdosi hezky popsal to období, kdy mladé dívky tíhnou ke koním jako dobu mezi poslední Barbínou a prvním milencem |