16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

ŠUMAVA: Dvacet let nestačilo

Po vyhlášení nové zonace Národního parku Šumava jsem si vzpomněl na rok 1990, ve kterém jsem byl se studenty lesnické fakulty v Brně ve Švédsku, kde jsme se zúčastnili terénní výuky studentů Sveriges lantbruksuniversitet (Lesnické fakulty Švédské univerzity zemědělských věd) v Umeå.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Flener 13.3.2020 9:24

Každý extrém vede do pekla. I zelená politika. Některé její aspekty jsou ale přijatelné, k naší planetě se totiž dále nemůžeme chovat tak neurvale, jako dodnes! Musí se ale používat rozum, nemůže zvítězit fanatismus. Je mi to ale vlastně jedno, je mi 80 let a lidstvu nedávám už žádnou šanci. Chování lidí, nesnášenlivost, agresivita a tupost nutně dovede lidstvo do pekel.

V. Braun 13.3.2020 9:31

No mě je plus minus o dvacet let mene proto jsem o něco méně pesimistický, ale jinak bohužel musím souhlasit.

R. Langer 13.3.2020 10:26

To já nesouhlasím. Lidstvo přežije všechno, o to vůbec strach nemám. Něco úplně jiného je ovšem civilizace. A o její zničení jde Zeleným fanatikům především. Držte se jich, a po zásluze se dočkáte! Hlavně takoví, jako vy.

V. Braun 13.3.2020 11:12

Tak na nepreziti civilizace se shodneme, i na tom, že k tomu přispějí fanatici, dokonce i na tom že každému se časem dostane po zásluze.

J. Jurax 13.3.2020 16:12

No jo no, vzpomínám si že tak před více než pětapadesáti lety, ba skoro šedesáti, říkal totéž můj děda - totiž že nedává lidstvu už žádnou šanci, neboť chování lidí, nesnášenlivost, agresivita a tupost nutně dovede lidstvo do pekel. Tedy on to říkal expresívněji. No a o cca dvacet let později říkal totéž můj tata. Pradědu jsem bohužel nezažil, ale určitě ve své době tvrdil totéž ...

A já dnes a teď též nejsem dalek názoru, že lidstvo limitně spěje do perdele - podpůrných důkazů je neúrekom - ale furt ještě doufám, že tam tak úplně ještě nějaký pátek nedospěje.