28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

ŠROTOVNÉ: Totální krach

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
portwyn 7.9.2009 11:11

Američtí a němečtí ekonomové

mj. vymysleli a realizovali aktuální globální recesi. Opravdu hodno obdivu :-/

hufv 7.9.2009 11:11

Re: stupidní článek

Nemáte pravdu. Např. velmi luxusní toyota prius se do této kategorie (díky Bursíkovy) pohodlně vejde a že to je luxusní auto o tom není sporu.

Pravda však je, že skutečně není žádný důvod, aby někdo (ať už auto vlastní nebo ne) přispíval daněmi na auto někoho jiného.

KubiceLanger 7.9.2009 11:10

Jo ještě ta paní

Jo, ještě té paní co si stěžovala že nemá auto tak proč stát přispívá bohatším na auto bych se chtěl zeptat jestli protestovala když stát přispívá 15 miliard na obchvat Prahy. Jestli toho nějako využije.;-D

hufv 7.9.2009 11:07

Re: To je tedy hloupost

Ten nejpádnější důvod je opravdu velká blbost.

Pokud někdo vymyslí kravinu, není nutné ji okamžitě aplikovat.

A obnova autoparku - kvůli čemu? Rozhodně není ekologické likvidovat fungující výrobek a nahrazovat ho novým - spotřeby zdrojů a energie na výrobu v tomto případně výrazně převýší jakoukoliv úsporu. A není to ani ekonomické - pokud nejsem milionář, pak při nákupu jednoho druhu zboží (auta) nemohu nakoupit jiné. Kdo na tom může krátkodobě vydělat jsou nadnárodní korporace vyrábějící auta, všichni ostatní prodělávají.

KubiceLanger 7.9.2009 11:06

Asi takhle autore

Asi takhle autore. Francouzi, Němci , Slováci, Rumuni a Amíci jsou debilové a ženou se do pekel enem mi z ODS jsme chytří a všem můžem radit. Jak to zpívá ten Nohavica....co on má starostí s celou tou evropou, vesmírem a vůbec všechno......;-D

Fňukal 7.9.2009 10:53

Taky není moc vidět-že automobilky byly nuceny

nějak inovovat či super zlevňovat.Žádné velké akce...............

Fňukal 7.9.2009 10:51

Taky se jim to vyplácí....no co asi zase vymyslí

Fico-nový Jánošík.....................

LN 8/09 7.9.2009 10:30

Re: Socani nepochopí / otrocká práce v České republice 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí  6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

Ivan 7.9.2009 10:27

Re: Socani nepochopí, nechápou toho mnohem víc .....

Při nástupu vlády ČSSD zůstal po ODS (Klausově) vládě  dluh ve výši 600 miliard (metodicky schovaný mimo rozpočet, nicméně zcela reálný).  Výši tohoto dluhu potvrzuje jak statistický úřad svými daty, tak ho několikrát výslovně zmínil i Janota, největší odborník na státní rozpočet. ČSSD po nástupu k vládě změnila metodiku tak, aby byla v souladu s ostatními civilizovanými evropskými zeměmi a dluh tedy vstoupil do státního rozpočtu. Za dvě volební období vlády ČSSD se dluh zvýšil o dalších 200 miliard na 800 miliard. Za necelé jedno volební období ODS (do pádu vlády) pak ODS dokázala udělat dalších 200 miliard dluhu, takže Fišerova vláda začíná s dluhem větším než 1000 miliard a s výhledem na dalších více než 200 miliard v jediném roce.

V období vlády ČSSD rostl HDP tak, že dluhová služba za oněch 200 miliard vypůjčených vládou ČSSD byla výrazně nižší než přínos ze zvýšeného HDP, způsobeného právě onou půjčkou 200 miliard, která byla investována do rozvoje infrastruktury, na investiční pobídky a na stimulaci ekonomiky. Ze struktury zahraničního obchodu je přitom jasné, že za vlády  ČSSD se dluh neprojídal, protože se dovážely především investiční celky, stroje a zařízení, zatím co za vlády Klause se dováželo převážně spotřební luxusní zboží.

Tolik prostá fakta. Propaganda modrých fanatiků proto musí lhát, protože s fakty se přít nedá.

čtenářka 7.9.2009 10:22

Nejsem ekonom.

To co popisuje článek, že se děje na Slovensku jsem předpovídala už ve chvíli, kdy ČSSD začala prosazovat šrotovné i u nás. Opravdu na to stačí trocha selského rozumu a myslet hlavou a ne sexymozkem. Jsem ráda, že se to u nás neuskuteční.

Ludva 7.9.2009 10:15

Re: To je tedy hloupost

No, šrotovné se požívalo i před krizí a jakási obnova autoparku by právě nám neškodila. Ten efekt byl v tom, že působil zrovna v době nejhlubší krize. Když krize pomine, lidi mohou kupovat něco jiného. Ale nejpádnější důvod pro šrotovné je tento - čeští ekonomové nikdy nic pořádného nevymysleli. Na rozdíl od těch německých, amerických .....

Ludva 7.9.2009 10:10

Re: To je tedy hloupost

Řekl to Jahnátek a v poču vyrobených aut na obyvatele to naprosto souhlasí.

Marty 7.9.2009 10:08

Re: To je tedy hloupost

Slovensko je automobilovou velmoci? Dobrej dzouk :)

jirka.s. 7.9.2009 10:00

Re: Socani nepochopí, spotřebitlský kolaps ?

Copak tím srdcem, to by ještě šlo !!! Horší ovšem je, že spousta oranžgutánů "myslí" vyžraným cemrem a pr/delí!

h42 7.9.2009 9:58

srotovne

Automobilky vyrábějí víc, než je třeba. Vznikl převis nabídky nad poptávkou. Navíc přišla světová finanční krize. Krize ekonomická přišla právě v důsledku převisu nabídky nad poptávkou. Proto žádné šrotovné nemůže pomoci. Jen se nutnost opravdového řešení problému oddálí. Někdo už tady v diskusi napsal: koupím auto letos, nekoupím ho za rok. Koupím auto o něco dříve než bych ho koupil bez šrotovného. Šrotovné je jen předvolební trik politiků typu Paroubka a Sobotky pro pobírače nejrůznějších sociálních dávek. Peníze určené na šrotovné v prvním plánu poslouží krátkodobě jen výrobcům aut. Ale jen v prvním plánu. Problém prodeje aut - převisu nabídky - se jen odloží. Ale to už bylo také napsáno.

jirka.s. 7.9.2009 9:54

Re: Ad šejno lejno ....

K jednání jménem společnosti je oprávněn jednatel společnostiv tomto rozsahu:a) uzavírá bez omezení kupní smlouvy, v nichž společnost vystupuje jako prodávající  b) uzavírá kupní smlouvy, v nichž společnost vystupuje jako kupující s předmětem plnění nejvýše 15.000,- Kčs, nad tuto částku pouze se souhlasem valné hromady.  ;-D ;-D ;-D 

jirka.s. 7.9.2009 9:52

Re:Nu, šejno lejno mají rádi i společníci v jeho desetidoláčovém sekáči...

http://www.mccallpattern.com/list/dresses/page-1 Ti mu nesvěří do ruky více než než 75O doláčů

Výpis z obchodního rejstříku:

Obchodní firma: McCall Pattern Company Prague, spol. s r.o

jednatel: Ing. Miroslav Šejna, dat. nar. 02.12.1958, Praha 10, Moskevská 70

jhm 7.9.2009 9:37

Re: stupidní článek

Myslim ze Vas prispevek k diskuzi je nejvalidnejsi. Sice neplatite auto zbohatlikum (imho spatny argument - zavisti) protoze zbohatlik si koupi luxusni auto kde na srotovne neni narok. Ale proc by jste z Vasich dani mela prispivat komukoliv na nove auto tomu take nerozumim.

Nejhorsi je ze srotovne dle meho mineni pouze posune nakup vozidla v case a kdyz se srotovne vycerpa, nebude kdo by auta kupoval. Automobilky pak budou se spozdenim resit situaci kterou na nase naklady odsunuly. A ten problem bude vetsi, protoze kupujicich bude min. Neni to nic prijemneho ale priznejme si ze automobilovy prumysl ma ve svete nadbytecne kapacity a jedine reseni je tyto kapacity zrusit.

jan 7.9.2009 9:37

Re: Drahý autore,

možná v TOP novináře neuplácejí ale mají prostě zajímavější názory - svobodní jsou banda euroskeptických fanatiků, která občas mezi demagogickým plácáním možná řekne něco inteligentního o ekonomice - boužel to ale neni slyšet v záplavě fňukotu o tom jak je na nás evropa zlá

jirka.s. 7.9.2009 9:37

Re: To je tak

Zajímalo by mne, koho jste myslel tím narcistickým gaunerem !!! Že by ....... ? ;-)

eTony 7.9.2009 9:34

Re: To je tedy hloupost

.....daňových poplatníků.

jan 7.9.2009 9:33

Re: stupidní článek

to máte stejné i s regulovaným nájmem - dostávají ho i bohatí  lidé např. poslanec křeček (čssd) - přídavkama na děti, podporama atp. - plošné necílené dávky tot recept sociální demokracie - řešení je prosté - nevolit

Andy 7.9.2009 9:33

stupidní čtenář

tedy vzpomínám, Šejno, jak jste vykládal, že máte ekonomické vzdělání. To asi nebude tak docela pravda, že? Vypadá to, že nemáte ani základní školu nebo kde jste se to měl naučit číst.

Fňukal 7.9.2009 9:33

Ludvo-ještě že to v Německu zavedli-takovou krizi

od ledna do září  jsem ještě nezažil.Hrůza veliká.Hlad a bída na každém kroku............

eTony 7.9.2009 9:31

Re: To je tedy hloupost

Šrotovné v Německu ? Končí, došly peníze.

jhm 7.9.2009 9:30

pozitivni vliv srotovneho neprecenovat

Myslim ze srotovne se muze vyplatit ve vetsich zemich typu Nemecka, Francie atd a i tyto zeme s tim muzou mit problemy ale jsou to ochotny pro svuj automobilovy prumysl udelat.

Domnivam se vsak ze zeme velikosti Ceske/Slovenske republiky na to v teto situaci proste nemaji a ze jak clanek zduraznil, v pripade ze socialne slabsi rodina koupi auto jen kvuli srotovnemu, muze velice snadno dojit k jejimu predluzeni. Ostatne take ja si koupi noveho auta vzdy dvakrat rozmyslim, protoze to neni polozka nezbytna.

Amen Maria s námi 7.9.2009 9:25

Re: Drahý autore,

Na každém rohu TOP, kdo platí media? P"ravda láska a kdo ještě, Bildebergové čí kdo za tím stojí. Svobodní nemají prachy,  nemají šanci i kdyby    byli sebelepší, svatí!.  Nemají jak     lidém dát o sobě vědět. Zeptejte se starých lidí, kteří nedisponuji internetem, zda něco vědí o SSO_ Jednen z 50 ti a to máme nezávislou věřejno právní televizi, za kterou si platíme!! Kterými prachy, upláceji TOP media? Amen Marai s námi.

jan 7.9.2009 9:21

Re: To je tedy hloupost

je to blbost koupím ted nekoupím za rok - efekt v lepšim případě nula - bohatí 10 let stará auta nemají, pomoc nepotřebují, střední třída možná sem tam, chudí nemají peníze musejí si pujčit takže celou slavnou prémii odevzdají na úrocích nějaké pochybné lichvářské firmě

nejspokojenější pak je socdem a ksčm, které vypadají, že dělají něco pro lidi a zároveň si vytvářejí nové zchudlé voliče závislé na dávkách a podporách

olina 7.9.2009 9:11

Re: stupidní článek

Proč mám já samoživitelka, která nikdy na auto neměla platit ze svých daní šrotovné, aby ti bohatší měli na nové auto? No a to slibuje Paroubek, že pomůže nám hudším lidem. To už je nad moje chápání. Mám co dělat abych   zapaltila dětem věci do školy, uživila je a zapaltila byt uchránila dětem střechu nad hlavou a ještě abych nějakým zbohatlíkům platila ze svých daní ŠROTOVNÉ?!?