18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ranbow 30.4.2009 7:46

No a jak teda řešit krizi

Venkoncem je šrotovné určitým způsobem účinné - vytáhne šetřené peníze, jak od lidí, tak i od bank (přes půjčky) do oběhu, největší fabriky vyrábějí,zaměstnávají, vyplácejí mzdy pracovníkům, ti je zase utrácejí, o to přece šlo.

Pokud se týká námitek - že je snad brzo, a že bude hůř (jak pro podniky, tak pro kupující). Copak my víme jak dlouho bude ještě krize trvat? Má snad strana a vláda "načasovat" pomoc až do okmažiku kdy bude skutečně nejhůř? A jak to pozná?

Za ty další námitky může vláda (i ty minulé) - že v našem 20 let budované kapitalistickém státu je osobní automobil díky své ceně luxusní zboží, takže když si ho člověk na splátky kupuje, musí přemýšlet o tom co se stane kdyby přišel o práci , aby kvůli dlouholetým splátkám na auto neumřel hlady. A že se díky kriminální benevolenci státní správy vytvořila taková exekutorská mafie, že kvůli pár nesplaceným splátkám za nakoupené auto, příjde dlužník nejenom o to auto (sic), ale většinou i o veškerý svůj majetek a střechu nad hlavou...

Ale to už samozřejmě nemá s krizí (ani se šrotovným nic společného)

Pochopitelně jednodušší je nedělat vůbec nic a říkat si jak jsme chytří a čekat že krize odejde sama od sebe..

AGO 30.4.2009 7:42

Šrotovné a Husákovy děti.

Mají spoustu podobného,urychlují strategická rodinná rozhodnutí a přinášejí do budoucna problematické vlny.

x2u 30.4.2009 7:40

Re: Přesné

Tohle měli vědět v liberálním instutu, bankéři a politici už dřív. Žádná krize by nebyla.:-D:-D:-D

Veselý 30.4.2009 7:18

Přesné

je zapotřebí připomínat, že na trhu je omezené množství peněz. Když koupím jednu věc, nemohu koupit jinou. Snad by bylo dobré, aby v každém zákonu byl uveden autor, abychom věděli, kdo za to může.

Frank 30.4.2009 6:58

K tomu, abych věděl, že šrotovné je blbost, nepotřebuji sedět v liberálním institutu.

Zrušit šrotovné a zrušit všechny ty instituty a agentury, které k ničemu nejsou. Všude je plno bafuňářů, kteří se tváří jako zachránci zeměkoule a jejich přínos pro občany je sporný, ne-li nulový. A to všechno bez jakékoliv osobní zodpovědnosti a za dobrý plat. Nestačí jen stále kecat o byrokracii, ale jednat. Ale, kdo to udělá?

kritik 30.4.2009 6:31

omezit šrotovné

1/ životnost současných automobilů je při rozumné údržbě cca 15let i více.

2/ šrotování 10let starých ojetin v některých zemích přenáší důsledky budování nadměrných výrobních kapacit na daňové poplatníky. Výroba v nadměrně kapacitních automobilkách přináší zbytečnou spotřebu energie a materiálu , je tedy neekologická.

3) obměnu vozového parku zajistí nejlépe důsledné a neovlivnitelné provádění technických a emisních prohlídek. To nevyžaduje dodatečné nároky na státní rozpočet.

4/ dávat šrotovné  v období kdy odbyt nových automobilů stoupá je zbytečné.

5/ Zajímavé jsou údaje o šrotovném v různých zemích EU (např. Portugalsko 15let, N izozemsko 17let, Dánsko 234 Eur) . Pokud už šrotovné bude zavedeno  je rozumné ho vhodným způsobem omezit. Nadměrně vysoké šrotovné přímo láká k jeho spekulativnímu využívání a zvyšuje nároky na zdroje ze státního rozpočtu.

Hubený 30.4.2009 6:27

Re: "Šrotovné je přesně tím druhem selektivní podpory podnikání, který by měl být v systému svobodné konkurence zásadně nepřípustný."

No,Vaše potence přímo hýří nápady ... impotentní je celá evropa,jenom modráci z česka ne ....:-D:-D:-D:-D ..ale ty ručičky při schvalování šrotovného  zvednete všichni,že ...:-D:-D:-D

vlasta.232 30.4.2009 6:16

Re: "Šrotovné je přesně tím druhem selektivní podpory podnikání, který by měl být v systému svobodné konkurence zásadně nepřípustný."

Naprosto souhlasím!

vlasta.232 30.4.2009 6:15

Re: "Šrotovné je přesně tím druhem selektivní podpory podnikání, který by měl být v systému svobodné konkurence zásadně nepřípustný."

Vážený  - nepředvádějte svoji duševní impotenci;-D!!

Hubený 30.4.2009 5:13

Re: "Šrotovné je přesně tím druhem selektivní podpory podnikání, který by měl být v systému svobodné konkurence zásadně nepřípustný."

Jo,jó...autovetešníkům šrotovné nevoní,že ? Ani se jim nedivím ......:-D:-D:-D:-DO těch darebácích bychom si mohli povídat,že ??:-/:-/:-/

Ladislav N 30.4.2009 3:14

"Šrotovné je přesně tím druhem selektivní podpory podnikání, který by měl být v systému svobodné konkurence zásadně nepřípustný."

Naprosto přesný popis problému, není co dodat.

Člověku se až tají dech, když vidí a slyší darebáky typu Paroubek vytrubovat, jak je "šrotovné" báječným protikrizovým opatřením. Je to ale zase jenom známé heslo nezodpovědných a ekonomicky negramotných socialistů v obměněném provedení: "PO NÁS POTOPA!!"