26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

PROBLÉM: Pár poznámek k penzím po 11 letech – naposled

Část komentátorů vyjádřila přesvědčení, že schodek průběžného penzijního systému ve výši 62,5 mld. Kč2 je řešitelný rozpočtovými škrty. Konkrétně v agendě s lidovým názvem Green Deal a v agendě zvané politické neziskovky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 2.3.2023 8:59

Jen na důchodce ho hází někteří blázni. Všechny ty problémy ( a ještě i další) existují a nemají jednoduché a jedině správné řešení.

S. Ševeček 2.3.2023 9:34

R^

F. Navrátil 2.3.2023 8:12

Modrý pták coby výrobce mediální mlhy klame už v úvodu. Nejde přece o odebrání dotací "politickým" neziskovkám, ale "parazitickým" neziskovkám. A tam už se nejedná o miliony, ale o mliardy. Vždyť např. Člověk v tísni získal na začleňování 400 mil. korun a nikdy nikoho nezačlenil. Stejně tak Fialova rodinná neziskovka vysála ze státního rozpočtu a rozpočtů vysokých škol 100 mil. korun a výsledkem byla studie o významu feminismu při obraně práv žen v Barmě. Vedle osekání dotací pro zelené šílenství je dalším nevyužitým zdrojem zrušení všech nepojistných sociálních dávek. To jsou miliardy, které se cpou nepřizpůsobivým, aby nepracovali a vyráběli potomky tempem jakým Baťa vyráběl cvičky. To jsou také miliardy, které Pětikolka fedruje k zahraničním sociálním turistům.

L. Novák 2.3.2023 8:23

Vzhledem ke skutečnosti, že nickname "F. Navrátil" se prezentuje na NP jako významný ZDROJ LŽÍ A DEZINFORMACÍ, považuji jeho tvrzení za naprostý ŽVÁST nepodložený žádnými seriózními zdroji. Bludy o "Fialově neziskovce", která prý z rozpočtu vysála "100 mil Kč", považuji za SPROSTOU LEŽ! !!

PROLHANÝ NAVRÁTILE, TÁHNI DO (_,_)!!!

J. Majzlík 2.3.2023 8:45

Tak dopadne každý, kdo mi šáhne na můj bolavý zoubek.

V. Petr 2.3.2023 10:40

To je ale více méne pravda.

A tady je ta "Barma"

Zajímavé jsou také dotace z Ministerstva zahraničních věcí, které se týkají země v jihovýchodní Asii Barmy. Podle Hlídače státu jde o: Burma Center for Transitional Studies z roku 2014 v hodnotě 1 941 237 korun, stejná dotace z roku 2013 v hodnotě 1 917 262 korun. Partnerství pro smíření a reformy v Barmě z roku 2017 ve výši 1 899 924, následuje Posílení role ženských a etnických občanských organizací v demokratizaci Barmy v roce 2015 za 1 779 300 korun. Dále také Burma Foreign Affairs and Translation Study Program v 2011 za 1 550 000 a o rok déle ta samá dotace ve výši 1 600 000 korun.

Na uvedené jsme se ptali na MZV, ale ani přes opakované urgence zatím nikdo neodpověděl.

Jak přesně Fiala a spol. posilovali ženské organizace v Barmě, tak zatím není jasné.

M. Grundmann 2.3.2023 10:54

Česká republika se vměšuje do vnitřních záležitostí vzdálené země. I před Lipavským. ;-€

F. Navrátil 2.3.2023 11:59

Pane Nováku, pouze člověk, který zavírá oči a uši, neslyšel a nečetl o Fialově rodinné neziskovce. Opravdu nemohu za to, že si nedokážete zjistit běžná fakta. Stejně tak nemohu za to, že na každý diskuzní příspěvek, který je v rozporu s vaší fialovou vírou, reagujete nadávkami a vulgaritami.

L. Novák 2.3.2023 13:15

Nic vám nebrání předložit fakta. Dezinfo weby a hloupé žvásty z Internetu sem netahejte. Rv !!

F. Navrátil 2.3.2023 16:41

Zdrojem je mimo jiné pan Mikš, spolu s Fialou spoluzakladatel neziskovky Centrum pro studium demokracie. Neziskovka pobrala na 140 dotací jak od státu, zejména ministerstva zahraničí a školství, ale také z českých vysokých škol, Evropských sociálních fondů a amerických vládních a nevládních organizací. Neziskovka se angažovala nejen v Barmě, ale také se chlubí svou činností na východní Ukrajině. Tyto informace byly zveřejněny např. v internetovém deníku Forum24, ale i ten patrně považujete za vámi opovrhované žvásty z internetu.

J. Jurax 2.3.2023 19:35

No, "politické" neziskovky jsou jen podmnožinou množiny neziskovek "parazitických".

R. K. 2.3.2023 7:47

Dobrý den. Může autor článku vysvětlit, KAM ty peníze zmizely? Valná část důchodců na tomto spoření prodělává, to je všeobecně známo. Cituji autora: Při pohledu do struktury uvedené částky bude zjištěno, že největší část je výdaj na Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření, konkrétně částka 7,8 mld. Kč.

Je až neuvěřitelné, jak se chce za každou cenu nejdříve deptat a ožebračovat důchodce, kteří celý život pracovali, co všechno se proto navymýšlí! Důchodce, žebrej, buď solidární! Ten, kdo toto hlásá, netuší zřejmě, že důchodci solidární ve svých rodinách jsou a že celý život byli solidární tím, jak dávali státu každý měsíc část svého výdělku - na důchody. Čemu je chce učit tím, že je ožebračuje? Možná se dožije a sám bude jednou důchodcem. Ale tihle politici jsou zaopatřeni... Jich se to netýká, že ano. Proč stát nejdříve sahá do kapes těm, kteří celý život pracovali a přispívali do systému a celý život na důchod jim stát odkládal? Ať bere těm, kteří mohli či mohou celý život pracovat, ale nepracovali či nepracují a do systému nepřispívali či nepřispívají. Ať se podívá, ten, kdo zneužívá pojmu "solidarita", jak se u nás zneužívá přebujelý sociální systém. Stát poctivým bere a nemakačenkům dává. - No ale v prvé řadě ať se takový politik podívá na svůj plat. Opravdu ho potřebuje tak vysoký? Opravdu nemůže být solidární -on, s tím svým platem? Kdo hlásá "solidaritu důchodců s rodinami", což je očividná podpásovka, ať začne u sebe a žije z průměrného důchodu. Od 89 roku se u nás stávají nejbídnější skupinou (pracující!) matky s dětmi. Nejen že to politici ADRESNĚ neřeší, ale ještě to zneužívají k bezohlednému rozeštvávání generací. .

P. Diviš 2.3.2023 9:23

"Deptat a ožebračovat důchodce," ... :-P

Deptá inflace a některé těžko ovlivnitelné jevy, jako je to zelené bláznění, možná i Putinova válka. A deptá všechny, důchodce zatím nejméně. Pracující občané, hlavně tedy zaměstnanci, jsou inflací postiženi více, než důchodci, kterým byla zatím inflace plně kompenzována.

Nerozeštvávají ani tak politici (z těch hlavně ti nyní v opozici), jako spíš různí demagogové.

V. Církva 2.3.2023 7:41

No ty části rozpočtu jsou vytažené jak z kouzelníkova klobouku. Něco mi říká že neziskovky jsou placeny i z místních zdrojů, tedy nějaké škatulky obecní peníze.

Autor by měl ukázat tabulku všech vybraných daní a všech částí rozpočtu. A pak najít v kterých položkách jsou neziskovky, v kterých všechny obnovitelné energie..

Jinak samozřejmě důchody jsou velkou částí rozpočtu.

V. Církva 2.3.2023 7:43

Jo a ještě posledně auto psal něco o nekamenování OSVČ. Proč je ale mají živit třeba dělnice co šijí pyžama?

https://www.stream.cz/byznys/plati-malo-dostavaji-vic-na-duchody-se-zivnostnikum-skladaji-zamestnanci-64563227#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sznhp.vidpbox&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

J. Prečuch 2.3.2023 6:04

Jeden kandidát na prezidenta prý řekl před zvolením Read my lips - no more taxes. Čtete má usta - žádné další zdanovani . Pak první co udělal zvedl daně . A to byl republikán a navštívil Prahu .

P. Vlasák 2.3.2023 5:36

Precizní, a jak stručný..

T. Hamet 2.3.2023 0:44

Ale to je pěkný, stručný a jasný.

R. Langer 2.3.2023 5:19

Proto se to taky nikdy nestane. ;-)