26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

PODNIKÁNÍ: Český Big Brother

Všechno začalo nesmyslnou a účelovou kaucí, kterou jsme v prosinci museli složit, abychom dostali nový vzor kolků a mohli dále prodávat. Včera vyšel další ze střípků nového zákona, tentokrát o povinnosti mít sledovací zařízení (kamerový dohled) na všech místech, kde dochází s manipulací a značením lihu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 18.2.2014 1:40

proč se divíte ?

Je to stejné jako s policejní buzeracíi na silnicích.

Kdyby  řidiči nepřekačovali předpisy tak okatě a hloupě, tak by patrně nebyla  ani tato buzerace.

Kdyby  lihovarníci přimíchávali ETANOL jen přiměřeně, tak by nebyla ani buzerace v lihvarech.

Nešťastné je, že  to postihne  i slušné lidi.  Ale  tak je to přece vždy.

Když se zvýší daň z příjmu, tak to Rittig v Monaku nepocítí ale svářeč ve fabrice ano.

L. Juránková 29.1.2014 22:35

A hlavně

Dříve byl etanol v kategorii JED a jako s takovým bylo nakládáno, ve většině Evropy. Kdo to vyrobil, kdo to koupil, komu to prodal, co s tím udělal, vše s licencí a s kontrolou. EU etanol přeřadila jako běžnou chemikálii. To, že se potom toho chopili běžní gauneři je pochopitelné.

J. Václavíková 29.1.2014 22:48

Re: A hlavně

Chybí Vám tam M. A myslím, že problém je trochu jinde. Dřív se nekontrolovalo prakticky nic, najednou neví, kde s kontrolami skončit.

L. Juránková 29.1.2014 23:39

Re: A hlavně

Právě že ne, když to byla chemikálie jed, nemohl s tím lehcee žádný pančovatér nakládat. Protože to neměl. Bylo to nedostupné. Třeba jako cyankali

J. Václavíková 29.1.2014 23:59

Re: A hlavně

Tak tam nebudou přidávat metanol, ale denaturák. Jako předtím.

P. Vaňura 29.1.2014 22:21

Mě se to celé zdá nesmysl, stát přece ví, kolik kolků

vydá. A pokud někdo dokáže kolky zfalšovat, bude černý alkohol stáčet jinde, mimo dosah kamer. Problém je, odkud se vezme černý alkohol ale toto kontrola stáčíren neřeší.

P. Zelenka 29.1.2014 18:18

Alkohol z dovozu s titulky!

Po vzoru Olympiády v Soči bych zase navrhl pro každou likérku ze zahraničí nejen dodat potřebné přímé přenosy ze stáčení jejich alkoholu, ale i simultární či alespoň titulkový překlad. Takto drahý alkohol nebude nikdo kupovat, natož pít a alkoholismu ani alkoholiků nebude. Tak na nás, píče alkoholu. Alkoholiku jen počkej.

Ну, погоди!

L. Novák 29.1.2014 18:01

Souhlasím s názorem autora článku, že zákony v ČR

často píšou a schvalují idioti, kteří o dané problematice nemají ponětí. Napříč partajemi.

J. Stejskal 29.1.2014 15:05

To není pravda.

Mluvte s jinými firmami. To jsou kamery dnes zcela běžné a rozhodně nejsou jen za 70.000 Kč. A co se týče "jednoho mafiána", zřejmě žertujete. Řečeno s Cimrmanem: " Neplačte, sami jste si to zavinili." Oni umřeli nějací lidé, víte? A státu, kromě toho vznikla značná finanční újma. O ostudě nemluvě. Skončily šibřinky.

Š. Hašek 29.1.2014 15:27

Re: To není pravda.

Takže do jednoho pytle! A všichni!

Pane Stejskale, zítra se budete hlásit na služebně Policie ČR v okresním městě, že jste nenutil manželku k nemravnostem a že nejste zloděj u hostinského!

Přeji pěkný den ve společnosti presumpce viny a sprostých podezřelých! To ser mi jen zdá! No nezdá. Prvního bych zavřel (na pokyn Ištvana) Řehulku.

Š. Hašek 29.1.2014 15:30

Re: To není pravda.

Myslel jsem Žufánka.

Velice se omlouvám panu Řehulkovi, má takové hezké (bez legrace) české jméno (jako pan Žufánek).

Ale diskutijící Stejskal mě vytočil.

J. Stejskal 29.1.2014 17:08

Re: To není pravda.

Já se tam budu hlásit, jak si přejete. Ale řeknu jim, že je to na vaše přání. Je to tak. Jsou sprostí podezřelí. Každý stát si vždy hájil monopol lihový, tabákový a loterijní. Proto se takové podnikání vždy řídilo z přímého zákona jinak, než živnosti obvyklé. Tady se totiž zaměňuje svoboda podnikání s tím, dělat si co chcete do té doby, než vás chytne někdo za ruku. Pokud by vám oslepily strýce metylem, asi byste mluvil jinak. A nevím, kdo je Řehulka.

J. Vyhnalík 29.1.2014 17:25

Re: To není pravda.

Ty strýce neoslepil metyl z rodinných pálenic, ale ilegálně dovezený a pak legalizovaný ve VELKOVÝROBNÁCH. Malá pálenice si něco takového prostě nedovolí, protože, i kdyby to byli takoví hajzlové, že by je něco takového napadlo, tak by jim hned došlo, že je hned po první otravě zavřou.

Jedná se faktickou likvidaci malých výroben. Kdyby to ovšem zákonodárci napsali do zákona rovnou, tak to neprojde přes ÚS.

Lidé, kteří do poctivého podnikání investovali svoje peníze tak skončí na úřadu práce.

B. Uhlich 29.1.2014 20:32

Re: To není pravda.

Mno, ona je tady ještě taková jedna poměrně nezanedbatelná technická maličkost...pěstitelská pálenice..i kdyby se tam přetrhli jaksi nedokáží vyrobil metyl v takové kvalitě a množství , aby to dokázalo někoho zabít... jako ano, i kdyby se někdo do takové pálenice vloupal a ukradl by jim tu náplň kam slévají "začátek"..nebyl by tam jiný efekt, než že by tomu člověkovi bylo totálně špatně..tedy kdyby se toho napil...   Opravdu jedovatý metyl v požadované čistotě se dá vyrobit jedině v průmyslovém zařízení v chemičce..nikde jinde.

M. Prokop 29.1.2014 21:36

Re: To není pravda.

Tyhle požadavky mimochodem nemohou plnit ani velcí výrobci.

To je prostě nesmysl.

R. Langer 29.1.2014 15:36

Re: To není pravda.

Jo, vy máte na firmě takovou IP kameru? Tak nahlaste adresu, já se schválně kouknu. :-P

J. Stejskal 29.1.2014 17:08

Re: To není pravda.

A proč?

L. Novák 29.1.2014 18:06

Re: To není pravda.

Pane Stejskale, nejste vy náhodou jedním z těch idiotů, kteří v našem Kocourkově píšou a schvalují zákony?

Kolik zemřelo lidí po požití metanolu, který jeden (?) peněz chtivý a jinak zřejmě úplně blbý občan ČR namíchal do lihu z průmyslového zdroje metanolu, který se obchoduje nejméně v tisících tun ročně?

A víte, kolik občanů ČR se ročně uchlastá k smrti "zdravotně nezávadným konzumním lihem"? Řádově 300!

J. Svoboda 29.1.2014 18:09

Re: To není pravda.

Pane Stejskale, žasnu nad Vaším projevem. To, co se tady stalo, zavinil především stát a vleké firmy. Jak byly tyto dva subjekty provázány, zatím nikdo neví a pan Kalousek bude určitě bránit jakémukoliv vyjasnění. Co se tady stalo, určitě nezavinily malí podnikatelé, kteří paradoxně na debilní předpisy doplatí nejvíce. Debilní předpisy nakonec zacvaká i koneční zákazník. Co ten podle Vás zavinil sám?

J. Stejskal 29.1.2014 18:12

Re: To není pravda.

To máte pravdu, ve finále všechno zacvaká konečný zákazník, nebo daňový poplatníl. Ale na tom panu Březinovi, či metylalkoholovým průserům nemá vinu stát se svými "debilními předpisy". Na tom má vinou měkký zákon a nedostatečná kontrola.

M. Vondráček 29.1.2014 18:29

Re: To není pravda.

Usuzuji, že budete státní úředník. Jinak si neumím představit, že by někomu, kdo se živí vlastní prací se v hlavě líhly takové nesmysly :-)

J. Stejskal 29.1.2014 18:34

Re: To není pravda.

Nejsem a nikdy nebyl člověk, který by od státu něco dostal. Máte velmi špatný odhad. A to, že jsou to nesmysly, byste asi vysvětlit nedokázal, že?

J. Charvát 29.1.2014 18:51

Re: To není pravda.

Zkuste jiný úhel pohledu. Třeba: Můžou si za to blbečci, kteří kupují neuvěřitelně levný alkohol od pokoutních obchodníků. To je jasné riziko a lze říci, že jeho ignorování halt může vést k neblahým následkům. A tudíž to není důvod k tomu, buzerovat poctivé výrobce.

J. Svoboda 29.1.2014 19:45

Re: To není pravda.

Pane Stejskale, docela zdatně si protiřečíte. Píšete, že za Březinu nemá vinu stát. Kdo podle Vás nese vinu za měkký zákon a hlavně nedostatečnou kontrolu? Neměl zástupce exekutivy (státu) požadovat v parlamentu tvrdší zákon? Kdo jiný, než stát má v této zemi právo provádět dostatečnou a hlavně včasnou kontrolu? Debilní zákony, vzniklé až na popud lihových afér neprospějí ničemu, jen zlikvidují slušné podnikatele. Skoro to vypadá, jakoby se byrokrati už cvičli na Babiše. Ten přece k životu střední třídu vůbec nepotřebuje.

M. Prokop 29.1.2014 21:34

Re: To není pravda.

Neskončily. Začaly.

To, co státní oudové leta (za kolik asi) přehlíželi, zabilo několik lidí.

To, co z toho státní oudové vyvodili, je technicky i jinak naprostý nesmysl, který zlikviduje jedno průmyslové odvětví nebo bude zdatný zdroj korupce.

Ś. Svobodová 29.1.2014 14:39

Myslím že je možnost -

spojit se s podobně postiženými. Sepište stížnost a osobně jí doručte svým senátorům a poslancům,  s tím, že  ten  zákon přikazuje nekalou soutěž, máte-li o tom jasný důkaz. Každý svému poslanci, s podpisy všech zůčastněných. Z osobní zkuženosti vím, že dobře a se zájmem o podobné zákonné úchylky reaguje např. novináři proklínaný Okamura jeho klub.

Můžete zkusit i ombudsmana.

Š. Hašek 29.1.2014 15:06

Re: Myslím že je možnost -

Doufám, že pan Žufánek nebude sedět s rukama v klíně.

Je ale nenormální, že na základě jednoho vraha nožem, se přikáže sledovačka všech kusů železa.

Dle mého názoru je na prvním místě naprosto neadekvátní ječení všech nezúčastněných - lid, TV, noviny, Tesconováci, levicoví/dozoroví/buzerační politici. Kalous byl měkkej.

Ti vyděšení sledovači televize prostě přehluší všechny normální reakce - něco ve smyslu, že prostě vlítnu někam a pozměním nějakou malou vyhlášku. Moje zkušenost života. Horlivý blbec v zájmu lidu jest průs.

O. Mayer 29.1.2014 14:27

no pokud vám to nedošlo, tak ...

...  zejména se zlodějinou, vůči nám všem cestou neplacení daní. V tomto konkrétním případě zloděj navíc od konzumenta daň vyinkasuje, ale státu ji nepošle (čímž daňoví poplatník nakonec platí dvakrát , jako konzument a i ten na jehož účet je ten daňový nedoplatek nakonec rozpočítán)

O. Mayer 29.1.2014 14:28

Re: no pokud vám to nedošlo, tak ...

pardon, patřilo to reakce níže

Š. Hašek 29.1.2014 14:07

Vážený pane Žufánku,