4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

OSOBNOST: Mimořádnost Petra Kellnera

Tragická smrt Petra Kellnera zasáhla nejen mne, zasáhla celý Institut Václava Klause, ale zasáhla každého, komu šlo a jde o naši zemi a její ekonomiku. Pro nás, kteří jsme ho znali, je to obrovská ztráta lidská (a osobní).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hošek 1.4.2021 7:08

V EU je 450 mil. lidí. Tak jak jste zdatný v zeměpise, tak jste zdatný ve všech ostatních názorech.

Pro ty co tomu neporozuměli, pisatel je blbej.

D. Stirsky 1.4.2021 5:43

Myslím, že většina lidí - třeba jako já - o panu K. věděla jediné: Že je bohatý finančník. Právě proto, že si střežil své soukromí. A mnozí jej možná neznali vůbec. To jen k úvodu, že každý, komu jde... atd. A většina z nás, co se k jeho úmrtí vyjadřujeme - tak či onak - také o něm nevíme skoro nic.

A. Forman 1.4.2021 5:37

Pane prezidente, děkuji za Vaše slova a připojuji se.... upřímnou soustrast jeho rodině.

Vy, ať napíšete cokoli, vždy se srovná do jednoho šiku stádo volů, a bučí a bučí a bučí.

Že Hovorko, Brunere, Meišnere ? Nejste k užitku, ani k obveselení, jste jen pytli zoufalství.

J. Hovorka 1.4.2021 3:35

a vsem kteri ho obdivovali a meli radi.;-O i tem co znicil vse aby ziskal v jeho intrikach takoveho majetku? Snad ho ztratila nejvice jeho rodina te patri napsat uprimnou soustrast.

J. Hovorka 1.4.2021 3:29

Pane

Meišnere

Napsal jste to presne.. To ze Kellnera opevuje Klaus, to je celemu narodu jasny. Kdo by neopevoval nekoho kdo mu prispival 25.000.000 rocne na jeho tobogan, ktery jenom dela v cele svojich pohunku zmatky a strasi narod v IVK sam Klaus!!

J. Vintr 1.4.2021 2:42

Umnění shromáždit kapitál a umnění ho správně investovat, je motorem ekonomiky. Když si těch 700 milionů lidí ponechá svou stovku, tak z toho absolutně nic pozitivního nevzejde.

J. Werbik 1.4.2021 2:30

Uprimnou soustrast cele jeho rodine a vsem kteri ho obdivovali a meli radi. Ceska Republika ztratila uspesneho podnikatele a dobreho cloveka.

J. Bruner 1.4.2021 2:13

v EU je cca 700 mil.lidí, kdyby mi každý dal stovku (to je nic v porovnání s platem), tak mám za pět měsíců stejný majetek jako p.Kellner. Teď jde jen o to, vymyslet způsob jak lidi donutit mi platit. P.Kellner to vymyslel. Měl organizační talent, ale uctívat ho za to? Čím prospěl společnosti? S kontaktní čočkou, žárovkou a dalšími miliony věcí se setkáváme denně a ty nám pomáhají. Lidé co je vymysleli a realizovali, ti si zaslouží úctu.

R. Meišner 1.4.2021 0:24

milý pane prezidente, Vy se ale mýlíte. pan Kellner nic nevynalezl, nikoho nevyléčil, ani nevymyslel nic, čím by posunul lidstvo kupředu. --prostě jen levně nakupoval a draze prodával,- a to od samého počátku až do hořkého konce. říká se tomu také překupnictví. jediný fenomén byl, že to dělal opravdu ve velkém. příspěvky na charitu a léčbu rakoviny činily zlomky promile z jeho majetku. a o Home Creditu a jeho lichvářských úrocích se snad ani bavit nebudeme, že. --úctu a obdiv si zaslouží úplně jiní lidé. (zkráceno)