18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

OSOBNOST: Mimořádnost Petra Kellnera

Tragická smrt Petra Kellnera zasáhla nejen mne, zasáhla celý Institut Václava Klause, ale zasáhla každého, komu šlo a jde o naši zemi a její ekonomiku. Pro nás, kteří jsme ho znali, je to obrovská ztráta lidská (a osobní).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Meišner 1.4.2021 0:24

milý pane prezidente, Vy se ale mýlíte. pan Kellner nic nevynalezl, nikoho nevyléčil, ani nevymyslel nic, čím by posunul lidstvo kupředu. --prostě jen levně nakupoval a draze prodával,- a to od samého počátku až do hořkého konce. říká se tomu také překupnictví. jediný fenomén byl, že to dělal opravdu ve velkém. příspěvky na charitu a léčbu rakoviny činily zlomky promile z jeho majetku. a o Home Creditu a jeho lichvářských úrocích se snad ani bavit nebudeme, že. --úctu a obdiv si zaslouží úplně jiní lidé. (zkráceno)

J. Hovorka 1.4.2021 3:29

Pane

Meišnere

Napsal jste to presne.. To ze Kellnera opevuje Klaus, to je celemu narodu jasny. Kdo by neopevoval nekoho kdo mu prispival 25.000.000 rocne na jeho tobogan, ktery jenom dela v cele svojich pohunku zmatky a strasi narod v IVK sam Klaus!!

P. Han 1.4.2021 11:05

Mám obavu, že když to zkusíte přeložit do češtiny, stejně to bude kravina.

J. Hovorka 1.4.2021 11:58

Vam nema cenu odpovidat i kdyz si to nemuzu odpustit, ze odpovidat blbecku je jista osoba blbec sama;-D;-D Ze jo chytrej ubohy HaneRv

A. Hrbek 1.4.2021 8:31

Pan Kellner byl typicky investiční a ne výrobní.

To byli např. typičtí výrobní Baťové.

P. Manda 1.4.2021 8:56

lžeš. Ubožáčku. Závistivý.

V. Bartl 1.4.2021 10:15

pane Klausi, kam a ty chytrosti chodíte. Superkšeftaře přirovnáváte třeba k Baťovi, no to se vám moc nepodařilo.

A. Renjascu 1.4.2021 10:20

Warren Buffett také nic nevymyslel a přesto je považován za jednoho z nejrespektovanějších, nejváženějších a největších investorů, který obdobně jako Kellner proslul nenápadným životem. Kellnerova podpora nadaných, ale chudých dětí byla naprosto super a mnohým naprosto změnila život a dala jim šanci, kterou by jim současná socialistická společnost nikdy nedala. A Home Credit jsem osobně kdysi využil a nepřipadalo mi to jako nějaká lichva, byl to prostě normální úvěr a je na každém člověku, zda takovou službu využije či nikoliv. Srovnávat - jako to udělal někdo výše - Kellnera s tuneláři Koženým či miláčkem sluníček Bakalou je naprosto mimo.

J. Vintr 1.4.2021 12:10

Levně nakupovat a draho prodávat je zásadní podstatou každého dobrého obchodu. Kdo to dělá obráceně, ten brzo skončí......