27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kanuk 13.3.2006 8:05

Re: Demagogie

Prétextate, vy jste spad s Marsu? Ze stáda sviní nevybereš závodního koně (Nechci nikoho urážet, jen cituji přísloví). Dostanou-li se k veslu jiní lidé, bude to to samé, ne-li horší. Protože lidé jsou lidé, ať nabarvení na červeno nebo na modro. Jestli si myslíte, že některá partaj má monopol na svatozář a jiná na pekelný puch, tak se mýlíte, což je vysvětlitelné vaším marťanským původem.
Ivan Nový 13.3.2006 8:03

Fraška, podle zákona.

Samozřejmě, že zákon je postaven tak, aby vytvářel alibi pro korupci. Stejně postupují i eurokrati, když si dotace rozdělují mezi své spřátelené firmy.
Prétextat 13.3.2006 7:51

Demagogie

Pane, vy lžete jako když tiskne. Pan Říman napsal: "Nutno dodat, že do té doby nepadlo jediné slovo o technickém řešení nebo ceně.", zatímco vy, jako správný demagog vyvracíte něco co nenapsal: "K tvrzení, že po celou dobu nepadlo jediné slovo o technickém řešení resp. ceně je nutné říci, že není pravdivé." Jistě chápete tuto "drobnou" nuanci. Nepodezřívám vás z nedostatku intelektu, nýbž obyčejné slušnosti. Kdo lže, ten i krade. Vám to ale nestačí, děláte si z lidí blázny. U voleb je třeba vyměnit vládu. A doufat, že dojde i na vás. A pokračovat dokud se korupce nezlepší... Je to naivní, ale kromě nesmyslů typu defenestrace a házení do Vltavy není jiné řešení
bublifuk 13.3.2006 7:46

Oni poslední nábídku

už nezkoumali. Prostě rozhodli, že se má přijat. Ale co když má stejné chyby jak předešlé firmy? Měli ji také prozkoumat a pak rozhodnout. Třeba by nedoporučili ani jednu.
Rudla 13.3.2006 7:16

Diško

Jenže to by nikomu nic nespadlo do kapsy.
zalozak 13.3.2006 7:15

Bohuzel opet cela zalezitost je dukazem stupidity medii a nevkusnych pokusu o zviditelneni se ruznymi individui

Nevim zda byl nekdo v tomto pripade podplacen, ci jinak zvyhodnen... to at si rozhodne prislusne setreni. Ovsem  v civilizovane spolecnosti by mel take platit princip presumpce neviny zejmena v pripade kdy se zda ze komise postupovala zcela v souladu se zakonem (alespon do te doby nez nekdo prokaze opak)
 
To ze neuspesni kandidati rizeni napadaji at uz formou vyhruzek, stiznosti ci zalob je celkem bezne a casto je to pouze strategie rozhoupat lod tam kde se da a dosahnout dilcich dohod. Velke firmy to delalaji zcela pravidelne na celem svete akorat ne vsechna media krome tech bulvarnich z toho delaji vedu. (alespon tam kde neni jiny duvod)
 
Specialne v oblasti elektronickeho mytneho se dost vyplati vsadit na vyzkousene a funkcni technologie a zejmena se nenechat zblnou technologickymi experimenty. Vybrane reseni je mozna v ocich takzavnych zastancu pokroku (cti experimentu) zastarale ale funguje a to jiz radu let. A o to tady jde.... o nic jineho .....
 
 
F_Novak 13.3.2006 7:05

Re: celá diskuse kolem mýtného je dalším potvrzením toho, že ....

Je celkem s podivem, že kolem "veřejných zakázek" je tolik povyku. Stačilo by přitom jediné - firmy ucházející se o státní zakázku by museli přijmout fakt, že veřejná zakázka je opravdu veřejná a zveřejní se komplet jejich nabídka a ceny (buď ať nabídnou slušnou cenu a nebo přestřelí - a nebude nic, nebo se budou podbízet a pak ať vysvětlují svým zákazníkům, proč je tak berou na hůl). Navíc zveřejněné by byly VŠECHNY nabídky, ne jen vítězná, aby se pak neprotahovalo řízení různými odvoláními apod. Prostě by každý viděl, jak se kdo snaží uloupnout perníčku.
A další věc vůbec všech státních zakázek - stanovená max. cena a opravdu snad vyjma přírodních katastrof žádné možné navýšení. Nabídla firma, že udělá práci X v kvalitě Y za cenu Z? Nabídla! Že si to špatně spočítali? No ale to mají smůlu, tak si to holt doplatí ze svého.
A bylo by hned vymalováno.
_?? 13.3.2006 3:42

Zákon o veřejných zakázkách....

Bylo by zajímavé vypsat soutěž např. na litrovou krychli formou veřejné zakázky. Co by asi vzniklo ???   
Kryštof 13.3.2006 3:30

celá diskuse kolem mýtného je dalším potvrzením toho, že ....

...zákon o veřejných zakázkách je špatný. Prostý občan by předpokládal, že cílem takového zákona je:
- vybrat opravdu tu nejlepší nabídku,
- stanovit jasná a jednoduchá pravidla a tak
- zabránit korupci a machinacim.
Pochybuji, že zákon brání korupci a machinacím, ale tvrdím, že ani nestanovuje jasná pravidla a už vůbec není nástrojem pro výběr té nejlepší nabídky. Nepředpokládám, že by jeho tvůrci byli takoví pitomci. Takže musím předpokládat, že cíle zákona jsou jiné. Budu rád, pokud mi někdo přesvědčí, že hlavním cílem není zašmodrchat situaci tak, aby mohl zadavatel vybrat cokoli - třeba řešení nejhorší a nikdo ho zato nemohl právně napadnout.