18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomas B. 20.10.2009 9:00

Re: Principy

Milý Stando, nechci se vás dotknout, ale myslím, že za současnou krizi mohou lidé jako jste vy. Asi se na mne budete zlobit - vždyť vy přeci o ničem nerozhodujete, jak byste tedy mohl nést odpovědnost, že. To je prosté - tedy vaše myšlení je prosté. A  tom je zakopaný pes. Když někdo začne vyzývat k rozpočtové kázni, váš mozek, schopný uvažovat jen v kategoriích Sparta - Slavia si hned zasune tu informaci do "správné" zásuvky - aha Kalousek a ODS - už zase, ti hajzlové. To ONI, ONI, ONI. Podhodnotili výdaje a nadhodnotili příjmy a teď - koukejte na schodek - hamba, fuj! A tak to je se vším. Všichni jsou hlupáci, pitomci a idioti, tedy kromě pana Paroubka samozřejmě. Pan Paroubek rovnou naplánuje schodek na 400 MLD  - protože je to chlap poctivý a čestný. Už aby byly volby - konečně a jednou pro vždy zametete s ODSkou, Kalouskem a všemi - no však víte, všemi těmi prevíty co jenom okrádají "vobyčejnýho člověka", resp. pracujícího. No a my ostatní, kteří nemáme žádné zázračné politiky, kteří za nás všechno vyřeší budeme prostě doufat, že se krize především v Německu začne pomalu rozplývat a hlavně, že Paroubci s komunisty volby nevyhrají. Snad. Kdo ví.

j 20.10.2009 11:20

Re: Principy

R^R^

JaS 20.10.2009 12:46

Re: Principy

Tomasi, R^!

ladik53 20.10.2009 13:44

Re: Principy

A nemá on ten Standa s tím Kalouskem pravdu? Má!!! A co se týče Paroubka, tak jeho MF Sobotka naplánované deficity vždy dodržel, což lze snadno ověřit!!! A nikdy to nebylo 400 miliard!!!

jsk 20.10.2009 17:19

Re: Principy

Ach Tome, vtzdělávej se chlapče! Kalousek rozhodil veřejné finance naprosto neuváženými kroky, jeho daňové manipulace byly amatérské, zvýšit DPH an dvojnásobek a tím v době počínající kroze podrazit poptávku jen proto aby lidé s platem na nad 100k (jako on) měl nižší daně a přitom počítat s růstem 4.5  a utěšovat se že to "nějak" vyjde, to dokáže jen hkluopec jako je ing. Klouzek, vzděláním chemik s velmi dobrými vztahy s řadou Stbáků a ty mu ještě žereš  ROTFLMAO!

Svatopluk 20.10.2009 1:35

Zbývá detail - jak zavedete tu demokracii, která je k tomu potřeba

Vasekpasek 20.10.2009 0:58

...

Jenže když jste pracoval v Microsoftu, tak jste pracoval v soukromé firmě a ta má zcela jiné zájmy, než stát (a potažmo - resp. především - jeho představitelé). Navíc tu jde o politiku, zde podrobné analýzy každé koruny nehrají roli. V politice (a před volbami především) jde vždy o zkratky, hesla a hromádky. Tady důchodcům, zde studentům, tady na doktora (a tady na sestru).

Shrnuto a podtrženo jde o článek, který více než realitou je zbožným přáním, jak by to ve 100 % růžové realitě mělo být, a právě proto to tak nikdy nebude.

iko 20.10.2009 1:50

Re: ...

O tom prave je ten clanek, ze neni zadneho duvodu (krome zabehanych nespravnych stereotypu ve statni sprave a laxnosti akcionaru, t.j. volicu) aby byl nejaky podstatny rozdil mezi postupy v soukrome spolecnosti a statu. Popravde, ja to taky nechapu: lecktera soukroma firma je vetsi nez hospodarstvi CR a dokaze si udrzet poradek ve financich, a zeby to ve statu neslo?

iko 20.10.2009 1:53

Re: ...

Jak to, napr. ze podobne ataky pravnickych rychlokvasek jako na stat se nedeji do soukromych firem? Vzdyt u takove velke akciove spolecnosti je mezi akcionari a managementem taky velky pocet zprostredkujicich kolecek, ktere nemusi mit vzdy stejne zajmy jako akcionari -- a ono to jde vyeliminovat takoveto typky. A ve statu proc ne?

Vasekpasek 20.10.2009 7:34

Re: ...

Protože, jak jsem už psal, soukromá firma a stát, toť dva subjekty se zcela odlišnými zájmy. Zatímco zájmem firmy je především generovat zisk, "zájmem státu" je především držet moc.

IKO 20.10.2009 11:54

Re: ...

Nicmene ani drzet moc nelze s krachujicim hospodarenim, takze tam je spis PODOBNOST s firmou, nez odlisnost.

Martin 20.10.2009 15:04

Re: ...

Ta firma, i její klíčoví lidé, má jeden hlavní zájem. Komerční úspěch, podíl na trhu, zisk....

Ve státě takový ústřední zájem neexistuje. spíš mnoho zájmů protichůdných. Co to je "společný zájem voličů"? Každý to vnímá jinak. A nemůžete jednoduše úkolovat a nařizovat jako ve firmě.

Pro tento podstatný rozdíl je Pilného vize jen nebezpečnou utopijí.

JaS 20.10.2009 12:49

Re: ...

Ivan pracoval u Microsoftu, protože je špičkový odborník. Poslanci jsou patláci, kteří se starají jen o to, aby z našich daní dostali co nejvíc pro sebe. Na nic jiného odborníky nejsou. Řízení státu by taky měla být záležitost odborná - ale nebude, bohužel.

jezevec 20.10.2009 0:17

už se těším, až půjdete do voleb, a vyhrajete je

zatím je to na úrčovni výčepního od kálicha.

jakou že on to říkal, že maj kecy cenu?