18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tony 24.11.2008 5:50

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Clovece ty jsi zmatenej, jako Pepek Vyskoc;-D;-D;-D;-D;-D

A taky obtuse;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D. Zamec a Vyskoc!!!!!;-D;-D;-D

Vlasta.on 24.11.2008 6:10

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Jseš jenom idiotek .....:-/

Tony 24.11.2008 1:35

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Mylis se i s Hamplem. V US stat penize netiskne.Tiskne je Federalni rezerv.(consorcium privatnich bank, ktery nepodlehaji zadne kontrole statu). A netiskne je zadarmo. A prave tohle consorcium prispiva vzdycky po par letech ke kolapsu

fin. sectoru. A to zamerne a vedome, nebot timto umele vytvorenym systemem(treba regulaci urokove miry) pozira mensi banky a koncetruje kapital v mene bankach atd.

Vlasta.on 24.11.2008 2:45

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

V US stat penize netiskne.Tiskne je Federalni rezerv.(consorcium privatnich bank, ktery nepodlehaji zadne kontrole statu).

Je mi líto, leč mýlíte se. Fed byl zřízen zákonem a podléhá kontrole státu. I "bankovky" jsou "ze zákona". Stát jmenuje šéfa Fed(u) a část členů. Třetinu. Atd. atp.

Tony 24.11.2008 4:43

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

The Federal Reserve is a private organization controlled by its Board of Governors who answer to its shareholders, international corporate banking systems that are rooted in Europe and control a majority of the worlds wealth. They operate through a fractional reserve system. This system allows these central banks to lend money at interest to the governments of the world, creating debt that can never be repaid.Many people in the U.S. believe that the operation of the Federal Reserve goes against the Constitution of the United States because it operates independently of the government and there are no regular audits, oversight capacity, or control exercised by any elected officials.

Vlasta.on 24.11.2008 5:35

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Vážený Tony. Nějaké článečky nejsou směrodatné. Ale abyste neřekl, několik poznámek k tomu copy and paste.

Fed tvoří 12 bank s radou guvernérů znnichž 3 jmenuje vláda a 6 banky s federální působností, které do rezervního fondu povinně přispívají. Banky s působností jen na území jednoho státu "dobrovolně".

..operates independently of the government ... Naše ČNB je také "nezávislá" na vládě. Je to stejné, jen v Evropě a i jinde plně státní.

Jinak se podívejte tady http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve

Tony 24.11.2008 5:46

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

 Nevis o cem placas, banky s federální působností, které do rezervního fondu povinně přispívají.????? Nevis  o cem placas. Federalni banky??? Co to je? US stat, zadny banky nevlastni<<<<<<<<......;-D;-D;-D

Karel 24.11.2008 5:56

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Nech ho bejt typickej Cechacek tupej, jak PAREZ

Vlasta.on 24.11.2008 6:00

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Co seš ty ty blbečku. Ty nejseš čecháček? A umíš číst? A umíš anglicky? Tak si přečti odkaz, idiotku!

Já si říkal, že mezi ty kretény na NP nemám lézt ........

Vlasta.on 24.11.2008 5:58

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Já napsal s federální působností, idiotku, nauč se číst!!!!!!!!!!!!!! A přečti si laskavě ten odkaz, pokud tedy umíš anglicky a nepadstuješ tady jen.

Jinak tady je malá citace z odkazu:

The Federal Reserve Banks have an intermediate status, with some features of private corporations and some features of public federal agencies. Each member bank owns nonnegotiable shares of stock in its regional Federal Reserve Bank—but these shares of stock give the member banks only limited control over the actions of the Federal Reserve Banks, and the charter of each Federal Reserve Bank is established by law and cannot be altered by the member banks. While it is unusual, private individuals and non-bank corporations (with proof of a resolution of the board of directors indicating it intends to do so) may also purchase one or more shares of stock of any of the Federal Reserve Banks.

Wagner 24.11.2008 6:19

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Banks have an intermediate status, with some features of private corporations and some features of public federal agencies.---but these shares of stock give the member banks only limited control--------Kus vole z Ceska;-D;-D;-D;-D

Vlasta.on 24.11.2008 6:25

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Proboha, kde se tady ti blbečkové množí ...... A nějakej argument by nebyl?

Přečti si ty blbečku zaklácí akt atd. a to co je alespoň na té wikipedii, jestli umíš anglicky a nezesměšňuj se tady idiotku.

mara 24.11.2008 6:29

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Podivej teelee Cesky:The Federal Reserve derives its authority from the U.S. Congress. It is considered an independent

central bank because its decisions do not have to be ratified by the

President or anyone else in the executive or legislative branch of

government, it does not receive funding appropriated by Congress, and

the terms of the members of th

paul 24.11.2008 6:34

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

I am surprised,  you disscusing this issue with such an Czech idiot. Show him arse(Y)(Y)(Y)

Vlasta.on 24.11.2008 7:11

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Nojo, toje překvapení.;-D A takhle nějaký argument k "this issue" by nebyl? Nebyl viď.;-D Jak by mohl, když je mozek "in arse".;-D 

Že jo Pavlíku innostranče.;-D Co tam děláš? Meješ nádobí?;-D

Vlasta.on 24.11.2008 7:07

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

A proboha co tím chceš nanynko říci? A odkud si to vzala? Co to cituješ? Nemohla by jsi dát odkaz? Že rozhodnutí Fed(u) jsou nezávislá a "neratifikujeů je prezident ... no a proboha co, ta ekonomickej analfabete? Rozhodnutí ČNB jsou taky nezávislá na "govermenent". Ale šéfa Fed(u) jmenuje prezident a schvaluje kongres, ne? Bernake. Víš ty slepice, o čem je tady vůbec řeč?

A prosil bych odkazy! Krááááávo.;-P

Mephisto 24.11.2008 7:12

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Bohužel jste úplně mimo. Ano, jen stát může tisknout peníze, jenže vtip je v tom, že natisknuté peníze tvoří jen zanedbatelnou část všech peněz v oběhu. Drtivá většina celkové peněžní zásoby existuje jen virtuálně, totiž ve formě úvěrů od komerčních bank...

Takže pokud se budete držet své vlastní úvahy, musíte přiznat, že když teda většinu peněz (přes 90%) emitují komerční banky, pak stát jim do úroků nemá příliš co kecat ;-)

Mephisto 24.11.2008 7:31

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Kromě toho, i kdyby stát byl tím hlavním, kdo emituje peníze, stejně by úvaha byla chybná: Bez ohledu na to, kdo peníze "vydává", půjčují je komerční banky. Nikoliv stát. Nechápu, proč by tedy stát měl soukromým bankám nařizovat, kolik za jejich půjčování mají chtít.

Je to něco podobného, jako kdyby pekař nařizoval, za kolik smějí prodávat rohlíky, které on vyrobil.

Dále absolutně nechápu, jak můžete napsat obecné tvrzení, že

samoregulace trhu v reálném světě nefunguje... ještě bych pochopil, že pochybujete o její funkčnosti právě v oblasti finančníctví, ale zdá se mi zjevné, že přinejmenším ve velké části ekonomiky funguje velice dobře, rozhodně mnohem efektivněji, než všechny možné socialismy, centrální plánování, a spol...

Vlasta.on 24.11.2008 7:34

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Dále absolutně nechápu, jak můžete napsat obecné tvrzení, že samoregulace trhu v reálném světě nefunguje...

Kde jsem já tohle napsal????? To si pletete .......

Mephisto 24.11.2008 7:47

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Já jsem přece nereagoval na vás, ale na toho Jiřího Chýlu ;-) A on to opravdu napsal:

Jiří Chýla, 24.11.2008 00:54: "... A to, že samoregulace trhu v reálném světě nefunguje, je také prostá pravda..."

Minutus 24.11.2008 16:14

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Nevím o tom, že by stát nařizoval bankám, jakou max hodnotu úroku mohou požadovat. Snad přes ČNB "určuje" minimální úrok?

Samoregulace trhu funguje jen částečně tam, kde monopol nezničil konkurenci. A na to neradno zapomínat.

Vlasta.on 24.11.2008 7:32

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Omyl. Má! Institut posledního věřitele určuje vlastně minimální, repo, sazbu. To, jak velké rezervy musí ty banky mít a kolik tedy mohou poskytnout úvěrů, taky určuje Fed, ČNB, atd. Proč myslíte, že se úroky z hypoték mění podle sazeb ČNB, Fed(u), atd.? Nepodléhejte zjednodušením.

Právě tím, jestli rezervy komerčních bank budou 2%, 10% nebo 100% určuje stát množství "peněz" v oběhu. A REPO sazbou, a dalšíma, jak budou úvěry "drahé".

Co myslíte, když ČNB nabídne komerční bance, že si u ní může uložit za 5%, za kolik asi ta komerční banka půjčí vám?

Mephisto 24.11.2008 7:55

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

My spolu ale, hádám, vůbec nejsme ve sporu :-) Já se ztotožňuji s autorem, že stát opravdu reguluje množství peněz v ekonomice, a reguluje zprostředkovaně i úroky, za které komerční banky půjčují peníze - a přitom by tak podle mého názoru činit neměl, protože ty jeho zásahy jsou kontraproduktivní!

Mimochodem, není od věci si uvědomit pár dalších věcí: Tím, že stát uměle zvyšuje množství peněz v ekonomice (nikoliv ovšem tak, že peníze tiskne, jak si naivně myslí pan Chýla a mnozí jiní) způsobuje inflaci. Inflace není nic jiného, než skrytá forma zdanění obyvatelstva! Navíc, neustálé pumpování peněz do ekonomiky umožňuje udržovat v běhu deficitní systém veřejných financí, který si vyžadují levicová populistická politika vlád po celém světě. Žel bohu, tento stav je dlouhodobě neudržitelný, a čím déle budeme oddalovat ozdravení celého systému, tím bolestnější pak bude ten pád...

Minutus 24.11.2008 16:17

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Pokud banka chce, nemusí nic v ČNB ukládat a žít deregulovaně, nebo se mýlím? Jestli je to pro ni výhodné je jiná věc. Tomu moc nerozumím, banky mají reálné peníze k ukládání?

rv 24.11.2008 8:36

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Pokud jste si nevšiml, tak hypoteční krize v americe vznikla ne proto, že by v oblasti hypoték byl volný trh, ale proto, že stát tam zavedl svou regulaci a to tak, aby umožnil hypotéky i těm, kterým by je nikdo se zdravým rozumem neposkytl. Pro politika je velmi lákavé uplácet voliče penězi, které si  může libovolně tisknout. Kde v tom vidíte nějakou rozumnou regulaci?

tomas 24.11.2008 13:08

Re: at o je právě zajímavé,

že jsem si nevšiml nějakého hlubšího zamyšlení na téma, že nový demokratický prezident slibuje pomocí masívních státních intervencí vyřešit problém, na jehož počátku stály státní intervence jiného demokratického prezidenta. Stejně se jako dneska raději nedomýšlí, jakou collateral damage budou mít za pár let za následek dnešní státní záchranné akce. Přiznám se ale, že i já jsem raději, když se mi stát zaručí za vklady v bance nebo svoji investicí vytáhne cenu akcií.