21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petra 22.2.2006 11:04

Re: Vesely poplatek

To jsem ještě nezkoušela. Ale na poplatek za používání karty ve výši 200,- Kč jsem hleděla jak jojo . Za každé použití karty přece platím (výběr, přímá platba) a ne málo!!!!
skorodůchodce 22.2.2006 9:41

nechápu

při svých zkušenostech, kolik mne stojí platební/kreditní karta, jak si mohl v roce 77 průměrný angličan dovolit 5 karet
mak 22.2.2006 12:19

to bude tim, ze se kreditky v uk vydavaji zdarma, ne za tisicovku rocne

staci platit minimalni mesicni platba a neni urok na 6-9 mesicu podle banky a nektere banky vraci penize v zavislosti na utrate.......
qq 22.2.2006 16:12

Re: to bude tim, ze se kreditky v uk vydavaji zdarma, ne za tisicovku rocne

A navic se neplati za bezne operace vubec zadne poplatky, takze i kdyz je naprosto minimalni urok tak penize na uctu pribyvaji
Slimák 22.2.2006 9:37

Kde mají nejvyšší platy ?

No přece v bankovnictví ! A proč, protože je svými poplatky sponzorují všichní lidé s průměrnými a nízkými příjmy. Kdyby si banky na platy vydělaly tak o nic nejde, ale oni mají vysoké platy z našich průměrných příjmu. To je ten pravý hyenismus. Tak jen plaťte SPONZOŘI. A co uděláte až poplatky zdraží (ne sníží - zdraží). Nic, protože se vás nikdo na nic nezeptá a zjistíte to akorát z výpisu.
Béda 22.2.2006 9:22

Poplatek za příchozí platby

není absurdita v českém absurdistánu. Je to jasná a prokazatelná krádež. Ale kdo by se soudil kvůli násobkům pěti, šesti korun.
Když mi někdo (fyzická osoba) půjčí 1000 korun, taky mu neřeknu, že ve chvíli půjčení mi půjčil v tom lepším případě o pět, šest korun méně, v tom horším 950, jelikož mi těch 1000 půjčil v hotovosti. Po roce, když mu to budu vracet v hotovosti, tak mu připočtu dvacet haléřů jako úrok a odpočtu dalších 50 Kč za vrácení půjčky v hotovosti. Přesně tak s našimi penězi hospodaří banky. Dříve se tomu říkalo lichva.
spaldings 22.2.2006 13:58

Re: Poplatek za příchozí platby

jojo, lichva a byl na to kriminál.
x 22.2.2006 9:05

Naše drahé banky

si ze svých zákazníků udělali dojé ovce. Vědí, že není jiná možnost než si nechávat posílat plat právěvě k nim. Pokud má někdo našetřené nějaké peníze, je jedno jestli je má ve strožoku, nebo v bance. Nikdo jim nedává žádnou povinnost peníze zhodnocovat i ve prospěch svých zákazníků. Všechny smlouvy jsou koncipovány tak,  žre je vždy jednostranná výhoda ve prospěch banky. J e jen s podivem,  že nebvyla prokázána kartelová dohoda a ani poškozování zákasníka.
Mejla 22.2.2006 9:02

Říká se tomu bolševismus. Co se bolševikům nezdařilo politickými represemi,

dovedli k dokonalosti prostřednictvím peněz. Jsou to stále jedni a tíž lidé.
jirka 22.2.2006 9:18

Re: Říká se tomu bolševismus. Co se bolševikům nezdařilo politickými represemi,

Ano ano ano ano ano ano ano ano!
Wednesday 22.2.2006 8:54

Jak na to?

Akorát by mně zajímalo, co s tím, když to mají zavedené všechny banky a není možnost volby. Můžeme akorát nadávat, nebo požádat SOS o další hromadnou žalobu...
Kličkující 22.2.2006 8:50

Tak dlouho jsem kličkoval..........

Od České spořitelny jsem utekl, od Poštovní spořitelny jsem utekl, od RaiffeisenBank jsem utekl. Nyní jsem u Citibank, internet zadarmo, příchozí platby zadarmo inkaso zadarmo, trvalé platby zadarmo, dva výběry z kteréhokoli bankomatu zadarmo a mnoho dalších věcí zadarmo. Neznám jinou banku, která by měla menší poplatky. Vše řeším přes internet nebo telefonem.   "A mám to zadarmo............." No a až zavedou poplatky, uteču zase - někam, kde poplatky budou menší. Stojí to trochu námahy, ale je to lepší, než brečet nad tím, jak mě zase ta banka okradla ! HOWGH
ptakopysk 22.2.2006 9:27

Tak jsem se na Citi díval...

a máte to zadarmo v případě, že suma zůstatků na vašich účtech je vyšší, než 100.000. Chilli nic pro loosers...
ptakopysk 22.2.2006 10:30

Re: Tak jsem se na Citi díval...

zkusil jsem si přepočítat účetní operace pro zůstatek nižší než 100,000 a zjistil jsem, že je suma poplatků ještě vyšší než u české Velké trojky. Čím méně má looser odchozích plateb, tím dráž ho účet u citiny vychází.
A.D. 22.2.2006 10:53

Re: Re: Tak jsem se na Citi díval...

A co teprve "zabezpečení" internetového banovnictví u Citibank!
Pracuju pro firmu, která tam má účet, jímž protékají milony za měsíc. Ale přístup k internetovému bankovnictví je "chráněn" certifikátem, lehce zkopírovatelným na jiný počítač (vyzkoušeno) a jediným přístupovým jménem a heslem (nikoli jednorázově generovaným). Bála bych se na takovém účtě mít i pár tisíc, natožpak celou firmu :-(
 
Bezpečný bankéř 22.2.2006 16:37

Re: Re: Re: Tak jsem se na Citi díval...

Tohle mě fakt zajímá, nemůžete uvést nějaké podrobnosti? Myslím si ale, že spíš nevíte, o čem píšete.
A.D. 22.2.2006 17:14

Re: Re: Re: Re: Tak jsem se na Citi díval...

No, můj účet to není. Ale s jistotou mohu potvrdit, že jeho majitel si koupil nový notebook a na moji námitku, že si nyní musí sjednat s bankou vygenerování nového bezpečnostního certifikátu, prohlásil, že jej stačí ze starého počítače zkopírovat do nového. Což mi před očima i provedl a přístup do banky skutečně z nového počítače fungoval! Jiný hardware, jiný OS (Win2000 - WinXP).
Kromě toho už užívají pouze uživatelské jméno a heslo. Jak často musí heslo měnit, to nevím, rozhodně se však negenruje pro každou transakci zvlášť. Myslím, že i tyto informace jsou pádným důvodem, proč jejich systém internetového bankovnictví nepovažovat za příliš bezpečný.
Ale pokud máte u Citibak účet a můžete nějak vyvrátit můj mylný dojem, ráda se poučím..?
Ondra 22.2.2006 8:40

Banky v Česku

se k nám klientům  chovají jako dobytek, jako plantážníci k černochům.  Mám veškeré prachy v cizině a jsem spokojen, žádné hovadné poplatky.
Netřeba 22.2.2006 9:21

Re: Banky v Česku

To máme stále a za jakéhokoliv systému prchat za hranice? Tomu říkám rada za milion.
Béda 22.2.2006 9:25

Re: Banky v Česku

Odro, to si vymýšlíte. Nemůžete mít veškeré prachy v cizině, protože tam si korunový běžný účet nezaložíte.
Ladislav N. 22.2.2006 11:13

Re: Nemůžete mít veškeré prachy v cizině, protože tam si korunový běžný účet nezaložíte.

Proč by si ukládal peníze v zahraničí v korunách? To by musel být padlý na hlavu. Jako vy?
Vlali 22.2.2006 8:19

Vzpomínám

Inu vzpomněl jsem si jak před minulými volbami ČS poskytla sponzorský dar dvěma největším pol subjektům. Zřejmě věděla za co platí po akci ministra Sobotky zřejmě letos na volby dostane příspěvek jen ODS. Stínový pan ministr (jakej pan soudruh) totiž prohlásil k akci, že netřeba centrálních akcí trh vše vyřeší (kde už jsem to slyšel).
jkotek 22.2.2006 14:11

Re: Vzpomínám

Ale trh opravdu vse vyresi. Staci odstranit 'nepruznost' CNB, ktera brani vstupu zahranicnich bank (resp. jejich pobocek) na nas trh. Jediny zpusob vstupu zahranicni banky do CR, ktery CNB povoli je koupe nejake krachujici banky. Otevrit pobocku? To se primo sviji v krecich.
Marťa 22.2.2006 15:11

To není pravda,

ČNB nebrání zahr. bankám vstupu na český trh - ostatně již teď je jich tady jako máku. A též není pravda že kupují krachující české banky - např. ČSOB nebyla zdaleka před krachem když jí koupila KBC (a cena tomu také odpovídala). Raiffesen bank, Oberbank, Deutsche bank, Citibank, HVB Bank .... to jsou všechno cizí banky, které tady mají pobočky a ješte to nejsou všechny. Problém je v tom, že to, co praktikují tady, by jim doma neprošlo a žádná se neodhodlá vzdát části zisku tím, že zruší nějaé poplatky. Problém je ale trochu složitější, vše souvisí jednak se sílou koruny a možnosti její obchodovatelnosti na mezin. trzích, jednak v objemu prostředků občanů na bank. účtech - ve srovnání se záp. Evropou je to pořád málo; a když je málo peněz k obchodování, nedá se moc obchodovat. Ale nechci se bank jednostranně zastávat, určitě se hodně dobře na této situaci přiživují (jejich zisky o tom vypovídají dostatečně).   
tojuska 22.2.2006 8:15

Inu, to víte,

škubat klienty prostřednictvím všech možných poplatků je pohodlná a bezpečná cesta k výdělku.Investice představují riziko, musí se tomu trochu rozumět, mít odvahu i rozvahu a tomu jsou dnešní bankovní manažeři na hony daleko. Je to jen vyžraný a nestydatě mlaskající ksindl, i přes jejich fajnové kanceláře a drahé obleky.
Ramolozo 22.2.2006 7:52

FIO a není co řešit

www.fio.cz
jana 22.2.2006 11:55

Re: FIO a není co řešit

a jaké zkušnosti máte s FIO? da se jim verit?
Petr1 22.2.2006 6:58

Banky jsou zloději

mam malou firmičku, jestlipak víte, kolika procenty úročí ČSOB peníze na mém firemním účtu?  0,01%. Takže, jakmile bude u nás EURO, končím s naší bankou a konto bude v Rakousku.
stan 22.2.2006 13:45

Re: Banky jsou zloději

Proč už tam dávno nejsou? Nic ti už nebrání, každý kdo má internet, už má účet v Londýně největší úrok v Evropě a pořád Unie.
jezevec 22.2.2006 19:07

Re: Re: Banky jsou zloději

neni na co čekat.
všechny normální banky na západ od Aše vedou multiměnové účty, tedy i v kačenách.