18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

FEJETON: Zlepšovací návrh

Kdysi dávno, v jednom z mých četných zaměstnání, jsem podal zlepšovací návrh. Mimochodem, to nebyl vynález minulého režimu, o zlepšovacích návrzích jsem se dočetl v pamětech Henryho Forda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 12.4.2022 7:59

"Zlepšovací návrh" pro Nefa i Pankoviče a jim podobné, by mohl vyjít s poznání o měrné nákladovosti různých typů dopravy:

https://www.mzp.cz/C1257458002F0DC7/cz/cista_mobilita_seminar/$FILE/OPZPUR-18_Siemens-20180413.pdf

P. Rada 12.4.2022 7:51

Pan Pankovič nejspíše patří mezi ty, kterých se zdražení potravin prakticky nedotkne. Nebo si to alespon myslí.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-velke-zdrazeni-prijde-v-pristich-tydnech-jidlo-letos-podrazi-o-tretinu-197940

Zato se ho zřejmě citlivě dotýká každá zmínka o poškozování životního prostředí pohodlně-přehlíživým životem jedněch na úkor jiných.

J. Elias 12.4.2022 7:04

Odborně neznalé a hlavně senylní pindy.

J. Pankovic 12.4.2022 6:41

Já mám zlepšovací návrh pro Radu:

Jdi do sediny a už se nevracej, Zelený Trotlotrolle !!!!!!

P. Rada 12.4.2022 4:46

"Fofr" dnes u nás rozhodně je, jak rostou ceny potravin - tj. o cca 30% ročně. Pro ty kteří ze svého příjmu za potraviny vydávají malý zlomeček, to ale přesto skoro nic nemusí neznamenat. Pokud by se silnice stavěly/ rozšiřovaly... stejným "fofrem" tak by potraviny za nedlouho byly - pokud vůbec - jen s dovozu. Pak by to snad teprve notoričtí cestovatelé pocítili. Znásobení hustoty silnic přitom pro lidskou pohodlnost běžně v průměru vede jen k znásobení míry osobního provozu.

Mám proto pro pana Nefa a jemu podobné, kteří cestováním z honosného satelitního bydlení přetěžují příměstské komunikace a jejich okolí, "zlepšovací návrhy". Bud se přestěhovat blíže k pracovišti - nebo si přiblížit k zaměstnání elektronickou formou. Zvolit adekvátně, bez parazitování na životním prostředí spoluobčanů kteří cestováním zdaleka tolik společné prostředí nezatěžují.

Pravidelné putování statisíců chtivých vzláštních výhod odlehlého pro ně ale lukrativního zaměstnání zdolávaného metodou osobně-fosilně-mobilní + s předpokladem, že jim k tomu celá společnost vybuduje silnice, parkoviště, zajistí pohonné hmoty..., je přeci v důslecích jedním s nejmasivnějších prostředků, jak posilovat moc superchtivého ropného oligarchy Putina.