4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Zelený útok na civilizaci

Komisařka EU pro dopravu Violeta Bulcová nám sdělila, že „Všechny druhy dopravy by měly přispět k dekarbonizaci našeho systému mobility. Cílem je dosáhnout do roku 2050 nulových emisí. To vyžaduje systémový přístup: používání vozidel s nízkými a nulovými emisemi, výrazné zvýšení kapacity železniční sítě a mnohem účinnější organizaci celého dopravního systému, a to na základě digitalizace….“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Dubravský 16.8.2019 8:38

Auta jsou jen prostředek,...

...jen zástupné téma, jen prostředek jak lidem znemožnit život. Skutečným cílem ekoteroristů je odstranit lidi. Samozřejmě tedy kromě sebe.

M. Mařák 16.8.2019 8:37

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Mně ale auta na elektrický pohon vůbec nevadí, pokud nebudou bezhlučná,budou mít autonomii kolem tisíce kilometrů a vyřeší se infrastruktura pro jejich nabíjení. Naprosto nemám fixaci Vašeho typu na benzín.

M. Prokop 16.8.2019 8:27

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Takže Frantíci si uhájí své jaderky, ale od elektromobilního blbnutí z příkazu matičky národů Evropy korupční nás to nezachrání. Ani dalších uhlíkových šílenství.

M. Prokop 16.8.2019 8:25

Re: Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

Autor to nepochybně ví, jak je z článku zřejmé.

S. Petr 16.8.2019 7:57

Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

Kdy se lidé jako autor už konečně poučí. Zelené aktivisty nezajímá zda je to proveditelné, nezajímá je že jejich plány porušují fyzikální zákony. Oni to tak prostě chtějí, o to zda je to vůbec proveditelné se nestarají.Oni chtějí kamión s motorem o obsahu 1L který místo škodlivin vypouští kopretinovou vůni. Už se nebudou starat o nějaká fakta, prostě to tak chtějí. Jsou jako děti, neznají fakta, nemají argumenty, neví kde se berou peníze, jediné co dítě chce je poník. Víc vědět nepotřebuje, stačí chtít poníka.

M. Mařák 16.8.2019 7:41

Dosažení takřka nulových emisí

je podle mne uskutečnitelné za pomoci ekologicky čisté jaderné energie. Neustálá fixace na Německo není argumentačně solidní přístup k tomu, aby se problematika mohla pojmout v celé své evropské šíři. Německo je sice ekonomicky silné, ale nemá ani armádu, ani jadernou vojenskou sílu. Ve Francii funguje 58 jaderných reaktorů, elektřina z obnovitelných zdrojů existuje, ale je marginální, elektřina z fosilních paliv není příliš významná.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_France