26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EVROPA: Zelení aktivisté a politici nahrávají Putinovi

Proč se Evropa, zejména Německo, bojí vystoupit razantněji proti Putinovi? Protože se sama střílí do nohy, vlivem zelené a progresivistické politiky investovala do nesmyslů a úmyslně oslabuje svoji ekonomickou a vojenskou sílu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Vašíček 28.2.2022 21:32

Které máte na mysli? Ty po totální jaderné válce?

Ono je to v podstatě jedno, jaké počasí po tom bude.

J. Jurax 28.2.2022 20:21

Dobře řečeno.

J. Jurax 28.2.2022 20:20

I naplnila. Navzdory takovým jako Vy. Nicméně nebýt takových zelených magorů mohlo být naplněno ještě víc.

J. Jurax 28.2.2022 20:17

Jo. A jak Vaše replika souvisí s tou zrůdnou peachovinou grýndýlu bruselem tlačenou a poraženectvím premiéra vůči obému - peachovině i bruselské tlačence?

J. Jurax 28.2.2022 20:11

No, možná. Experimentem by se to ale blbě ověřovalo a taky by jej patrně neměl kdo vyhodnotit.

R. Tichý 28.2.2022 17:52

Nenaplnila jen kvuli ekofasistuma pomatencum, jako jsi Ty!

Penize vyhozene z okna na obcasne zdroje energie mohly byt pouzity na stavby JE!

J. Berka 28.2.2022 17:09

Ti to nepochopí, pokud je jejich mysl zatížena fanatismem. Ale takové články jsou nutné pro ty, na které mají tito fanatici vliv.

J. Gottlieb 28.2.2022 16:42

??Rv

J. Gottlieb 28.2.2022 16:40

R^R^R^R^R^

J. Uzel 28.2.2022 16:39

R^R^R^

R. Tichý 28.2.2022 16:31

Treba spadnou klapky z oci novinarum. Investigativci mezi nimi jiste snadno zjisti, ze ekofasisty podporuje Rusko

V. Církva 28.2.2022 15:32

Tak každý extrém je špatně. Plynová elektrárny místo uhelné je snad mimo Rusko naprosto a úplně špatně. Přesun špinavé výroby do Číny snad ještě horší.

Samozřejmě snižování spotřeby energie je nutností minimálně, dokud nemáme fúzi. Tu bychom měli zkusit zrealizovat s maximálním úsilím. Kolektory a větráky přehrady bych nezatracoval, pokud budou vyrobené v EU. S elektroautomobily se mělo přibrzdit, až bude dost elektřiny a zvážit syntetická paliva.

V každém případě ne fanatiky co nechodí do školy ale vzdělané lidi zodpovědné k přírodě s kritickým myšlením.

No a na transgender a 3 tí pohlaví teda čas není pokud musíme vymyslet jak přežít Rusa a jak to s tou ekologií dělat líp!

V. Petr 28.2.2022 15:22

jaderné zimě

V. Petr 28.2.2022 15:22

Jinak připomínám, že teze o klimatické zimě jsou nesmyslem.

L. Písařík 28.2.2022 14:28

Ono je to trochu složitější než výroba zelenou fotosyntézou. Předně - žádný O2 rostlina nevyrábí, rostlinu lze přirovnat ke složitému stroji, který funguje tak, že svými kořeny a průduchy nabírá látky, které potřebuje k vytváření svého těla a semen a přeměňuje je na celulozu a další sloučeniny, přičemž to, co vzniká jako odpad vypoští do ovzduší, ve dne kyslík a v noci CO2. Ten kyslík uvolňujde tak, že dokáže CO2 zpracovat na uhlík, který využije pro své buňky a kyslík, který nepotřebuje a tak jej vypouští. K omu potřebuje UV záření a když není, tak rostlina procuje opačným cyklem. Tak se to učí žáci třetí třídy.

O. Vašíček 28.2.2022 14:12

Zatím to vypadá, že se plánuje totální řešení klimatické otázky. Jaké jsou počítačové modely klimatu po jaderné válce?

Žádné oteplení, ale ZIMA. Vyřeší se i přelidnění a zbytky společnosti se vrátí před dobu průmyslovou.

A takový je cíl zelených? :-/

V. Petr 28.2.2022 13:40

No, podívejte se na Francii 70-80 let. Dokázali přejít na 75% elektřiny z jádra a dodnes mají daleko levnější elektřinu než šílené "zelené" Německo, které "samozřejmě" produkuje daleko víc "zlého" CO2 než Francie. Protože přechod na Občasné zdrojer znamená současně přechod na plyn, jinak to totiž v reálu nefunguje!

F. Kusák 28.2.2022 13:37

To, co tady zmiňujeme, je taková mantra. To říkají i ti největší hlupáci. Když řeknete A musíte říct i B. Asi víte, odkud přichází polovodiče pro fotovoltaiku nebo měď pro kabely či většina baterek. A pak, každé zařízení vyžaduje i údržbu, náhradní díly, dobrý servis. Myslím, že zkušeností s našimi řemeslníky, s jejich odborností a solidností jsou spíše nedobré. A většina lidí na to prostě nemá peníze a tak by to spíše měla pochopit celá společnost a přeorientovat své hodnoty. Na Vaše hraběcí "rady" vážený pane není nikdo zvědavý. Založte firmu a dělejte to, co radíte a se ziskem 10 %, a to tak, aby lidi o Vás říkali: "jó pan Rada to je fachman, zavoláte ho a hned ho máte za dveřmi, a jak je levný, tak to má vypadat". A jinak, kecy nemám cenu.

P. Rada 28.2.2022 12:59

Šílenost je s definice ztrátou rozumového úsudku. Žijeme přitom vesměs ve světě který se lidově řečeno "zbláznil". Ve světě který vědně řečeno začal už mnohostranně překračovat meze své planetární stability:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Planet%C3%A1rn%C3%AD_meze

Ve světě jehož konec vědci shrnuli do hodinových ručiček jednoho dne a kde do konce zbývá už jen symbolických STO VTEŘIN.

https://www.dotyk.cz/magazin/hodiny-posledniho-soudu-30000224.html

Mnozí přitom spočívají jaksi zdrogovaní bohatsvím možností konzumu v ignorantském poklidu a nositele nepoodlných zpráv ze svého úhlu mohou naopak vnímat až jako "šílence".

V. Petr 28.2.2022 12:54

No, dokonce i v zábavných televizních seriálech se dost opomíjí, kolik dětí historických osobností v minulosti zemřelo v dětském věku. Z romaniky by se tak stal horor...

P. Diviš 28.2.2022 12:48

Rada vyhovuje definici šílence.

V. Petr 28.2.2022 12:41

Grýndýl není žádná dannost, je to výmysl šílenců a zločinců!

P. Rada 28.2.2022 12:18

Pane Kaine ohledně nadnesené "scestnosti".

Jste Vy osobně smířen s tím, že základem Vašeho života je "úděl" dýchat kyslík vytvářený "zelenou" fotosyntézou?

P. Rada 28.2.2022 12:14

Mě naopak nepřišlo připomenutí tvůrce sovětské jaderné pumy a zároven nositele nobelovy ceny míru Sacharova právě v těchto dnech vůbec k smíchu.

Naopak to považuji za odlesk neradostných úvah, kterou dotvruje paradoxní fakt, že naopak Šálkem vyloženě připomenutá Sacharovova vize civilního využití jaderné energie (se kterou se zřejmě chtěl Sacharov s osobní odpovědností vypořádat) se od té doby nenaplnila. V případě tehdy sovětského dnes Ukrajinského ale ruskou armádou obsazeného reaktoru v Černobylu navíc vymstila.

V. Kain 28.2.2022 12:07

Fiala řekl,že se musíme s Greel Dealem smířit.Děkujeme pěkně pane premiére.Za to byste měl složit funkci,když si neuvědomujete a nebo si nechcete uvědomi ty dopady na naší ekonomiku.A pokud jde o Danuši Nerudovou není náhodou také z Brna?Oni vůbec ti morávaci mají takové zcestné názory.

P. Molík 28.2.2022 12:02

D. Nerudová vícekrát projevila svoji nanejvýš vyšponovanou správnou politickou uvědomělost, názorově je flexibilní podle momentální společenské poptávky tak, aby byla vždy nanejvýš konformní a aby mohla se tak dál vyhřívat na výsluní přízně od momentálního establishmentu. Např. nejprve hlásala, že by bylo ideální neodcházet do důchodu a pracovat až do smrti, pak razantně otočila po různých oprávněně rozhořčených reakcích a snažila se svoji image vylepšit dojímavými prohlášeními o lidskosti. Někdy mně paní rektorka Nerudová připomíná nelidského robota se studeným čumákem, děsí mě zdeformovanost její duše, zejména když chce být prezidentkou ČR, protože podle mého názoru je ztělesněním farizejství. Ovšem daleko horší jsou prosazovatelé nesmyslných dogmat z gretensko-klimatické věrouky a hlasatelé nových totalitních a jakobínsky zelených pořádků. Tito fanatici už stihli předstihnout nejortodoxnější vyznavače nejvíce extremistických politických a náboženských hnutí. Bohužel se daří zeleným náckům dál a dál zvětšovat svůj škůdcovský potenciál, stačí si vzpomenout kolikrát známí politici nadšeně tleskali bludům jakési Grety, která viditelně má vážné problémy s logickým myšlením a navíc je zahleděná do sebe, takže je bez empatie a s nulovou sociální inteligencí. Situace je tak absurdní, že vyvolává podezření, že nás občany chtějí obětovat na oltář gretensko-klimatického šílenství, aby se sláva Grety nebes dotýkala a my mohli být hrdi na to, že jsme se nechali ožebračit a zblbnout k větší slávě Grety.

R. Langer 28.2.2022 12:00

Evidentně to není jasné spoustě ostatních jedinců, jak se i tady můžete sám přesvědčit.

P. Rada 28.2.2022 12:00

V EU si o bezstarostném vývoji snili zejména někteří Češi s tím, že v energetice postačí zakonzervovat zdrojový mix... a po nás potopa? Toho elektro-obnovitelného s "domácího" větru máme s těchto důvodů např oproti Rakousku ani né desetinu.

https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/technologie/rakousko-elektrina-vetrne-elektrarny-obnovitelne-zdroje_2008271912_ako

Nejhoší je ale situace v teplárenství kde hrozí největší propady a to přesto, že technologie snížení energetické náročnosti až zhruba 10x (zateplování, rekuperace, akumulace..) jsou už dlouhodobě známé a celosvětově vyzkoušené a potvrzana tak jejich ekonomičnost.

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/111103/snobr-rok-2022-bude-extremne-drahy-pak-prijde-novy-normal-zaspali-jsme-energetiku-musime-zmenit.html

https://www.pasivnidomy.cz/co-je-pasivni-dum/t2?chapterId=1634

J. Bucek 28.2.2022 11:59

Já bych tě ještě Milane doplnil. Největší průšvih je v tom, že průmysl je v Evropě již sprosté slovo. Těch pár podniků co ještě zbylo a nebylo odsunuto do Asie, nebude mít v dohledné době koho zaměstnávat. Velká část průmyslových škol a učebních oborů již prostě neexistuje. Pokud se něco zázračného nestane, tak budeme většinu průmyslových výrobků dovážet právě z Asie. A může se najednou stát, to co se stalo s energetikou díky poblázněnému rusákovi. A nebude se čím bránit. Nebude nikdo, kdo ocel, chemii atd bude schopný tady vyrábět. Pak si teprve hoši z Rusko Čínských stepí s námi pohrají. Tohle, co se dnes děje, by měl být budíček. Pokud ne, bude za pár let ještě hůř.

R. Langer 28.2.2022 11:59

R^ ;-D