6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Zelení aktivisté a politici nahrávají Putinovi

Proč se Evropa, zejména Německo, bojí vystoupit razantněji proti Putinovi? Protože se sama střílí do nohy, vlivem zelené a progresivistické politiky investovala do nesmyslů a úmyslně oslabuje svoji ekonomickou a vojenskou sílu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 28.2.2022 8:48

Momentálně bohužel ne, i když ten zákon měl platit od vstupu ČR do EU !!

I. Polák 28.2.2022 8:34

No, moc se o tom nepíše, ale přeci jen bylo dokázáno, že agresivní hnutí za jaderné odzbrojení v 80-tých letech, v západní Evropě, platilo SSSR. Jsem zvědav, kdy konečně někdo zveřejní jak Putler platil zeleninisty za omezování jaderné energetiky.

Ale to se nepodaří. U nás přeci nebudou zveřejňovat své finanční zdroje, jak to musí už asi 100 let v USA a několik let (za velkého řevu) v Rusku.

J. Hajský 28.2.2022 8:34

Autor píše o dezinformačních kampaních organizací typu Greenpeace a dalších zelených aktivistů. Webové stránky, které dezinformovaly o agresi Ruska proti Ukrajině byly zastaveny. Budou zastaveny i weby těchto organizací? Padni komu padni. Dezinformace jako dezinformace.

P. Dvořák 28.2.2022 8:30

IMHO "Zeleninismus" je od slova zelenina. Zde se jedná o zelenismus.

Paradoxně má rudou barvu. :-)

F. Kusák 28.2.2022 8:29

Dost dobře nechápu, k čemu podobné články jsou. Ten, kdo se energetikou zabývá dlouhodobě, nepotřebuje, aby mu někdo fanatický sděloval, co všechno se udělalo špatně. On to ví a dávno na to upozorňuje. Jenže, taky ví, že svět není černobílý, a hlavně, pokud se nacházíme v dnešní situaci, pak se musí věci hlavně řešit a ne se navzájem obviňovat. A řešit racionálně a zodpovědně, a to i s ohledem na životní prostředí. To byl totiž hlavní nesmysl akce zvané Green Deal. Fanatizmem se ještě nic nevyřešilo.

L. Hančar 28.2.2022 8:07

Díky za skvělý článek. Dokonce i v diskuzi vás nepopravili jako proruského trola. Smůla je, že skvělé weby vypínají a pan Rada stále zatěžuje datové sítě marastem.

P. Rada 28.2.2022 8:06

Neověřitelně "konstatovat" lze cokoliv - s věcností to přitom ale může být naprosto v rozporu.

V. Mokrý 28.2.2022 8:00

R^R^

P. Rada 28.2.2022 7:58

Už v pohádkách se děti učí, že zneužívané poklady ukryté pod zemí přinášejí ve spravedlivém světě dotyčným zkázu. Leckdo s dospělců na to ale zřejmě časem pod tíhou pokladů co už zdánlivě na věky opanoval zapomíná.

Vy přitom nejspíše pomlouváte s frustrace o frustraci, s nenávisti o nenávisti, s pomstychtivosti o pomstychtivosti... - nic nedokládáte - vše v duchu totalitního principu kolektivní viny jak Š.

Fyzických nedostatků ale mám jako zde ocejchovaný zeleně smýšlející popravdě hodně. Kulhám, koktám, jsem hrbatý, starý, plešatý, nahluchlý, od práce špinavý... - zdánlivě tedy chudák na pohled.... - ale daleko více soběstačnější a na pokladech s hlubin Země (fosilech...) nezávislejší jak mnohé okolí. Jak se zpívá:

...."Dávno už zná všechny urážky - co odtěch černých sklidí - bílá vrána"...

J. Jirát 28.2.2022 7:47

Razím termín Zeleninismus.

P. Manda 28.2.2022 7:45

Nikoli, naprosto věcně bylo konstatováno, že jste v očích těchto pánů blb. A to není pomluva. 99% českých psychiatrů by vám to potvrdilo. Možná že věříte tomu co hlásáte, ale tím tu diagnosu potvrzujete.

P. Rada 28.2.2022 7:30

Předvedl jste absenci věcnosti - samé pomluvy, falešnosti a hulvátství. Pěkně ale spolu s L. předvádíte jaké povahy stojí za Š. články.

K. Káš 28.2.2022 7:26

R^

J. David 28.2.2022 7:00

Pan P.Rada je VOLEM. Zmetkem.

R. Hansmanova 28.2.2022 6:55

Nejenom Putinovi. Každému, kdo by chtěl vidět Evropu chudou a rozvrácenou. To ostatně oni sami chtějí taky. Zelenáči jsou typičtí frustráti, kteří nenávidí všechny kolem sebe a chtějí se jim pomstít za svou slabost, zbabělost, hloupost a neschopnost, případně fyzické nedostatky.

J. David 28.2.2022 6:55

Pane P.Rada, máte kamna? Nemáte? Tak do šamotu nežvaňte. Pane P.Rada, jaké máte MOA? Víte/nevíte, tož do toho nežvaňte, byť jste možná v paleocénu žil, u pana P.Rady jsou zázraky možné. Ten pan P.Rada je kouzelný, něco jako "bublan" na sumce. Má ten pan P.Rada vůbec manželku? Asi to bude světice, sdílet lože s takovým uhlíkovým blbem, toť asi bude řehole.

J. David 28.2.2022 6:40

On již jiný nebude. O berličce, hnáty křivé, hlas vichřice podoba. A pak, to jeho luzné ppm CO2 v kontextu paleocénu. Kdesi v Nuslích měli také polyhistora, neanalyzoval sice klima, jako pan P.Rada, ale moč, něco jako nuselské embryo Mikoláška (léčitel). Račte se mi do lahvičky vymočit, pane Půlkrábek, a dostanu 5 korun. Jak to dopadlo, literární klasici ví. Nu, a klimakteristi tribu pana P.Rady, toť povedená čeládka. Pane P.Rado, co bylo dříve, Váš fall, či majky puchýřné, tedy "mušky jenom zlaté, což ekologist Vašeho formátu zajisté pochopí. Máte, pane p. P.Rado doma kamna? Na Moravě to nazývají "šporhélt", topí se v tom fosilními palivy, jenom blbové, jako Vy, si své hnáty zahřívají jinak, asi kvasnými procesy biomasy, jako Kačka "jau jau" v mrkvi. Jinak, kdybych byl monarcha, hned bych Vás angažoval za dvorního šaška, jako pan Slavata z Košumberka sedláka rozšafného, zvaného Kacafírkem z haluzny. A pane P.Rado, co takhle jaderná fůze, nic nám o ní nepovíte? Atomy H a He, tlak, teplota, ba i ta singularita, to Vám nemohlo uniknout polyhistore, aby jste neiritoval pana Langera, který má pravdu, že jste blbem. Finito.

R. Langer 28.2.2022 5:35

Nelži zase, prolhaný Zelený bolševiku, lžeš jako když Rudé právo tiskne! ;-€

J. Sinnreich 28.2.2022 2:54

Klimaticky Bidenuv "car", John Kerry (prave ten, ktery za Obamy dohodl nuklearni pakt s Iranem) varoval Putina, aby svym tazenim na Ukrajine neposkodil Green Deal. Mel by se zamyslet nad tim, ze na Sibiri v dusledku otepleni taje permafrost.

P. Rada 28.2.2022 2:44

Šálek článkem zas demagogicky na principu kolektivní viny rozeštvává. To žel ve zvláště vypjaté vojensko-politické situaci.

Sám je přitom aktivně píšícím tedy "aktivistou", který však opakovaně šíří polopravdy až lživosti. Věcně příznačně nediskutuje. Polopravdami, jedovatou řečnivostí až lživostí pravdivost světa naopak oslabuje a tím právě přihrává totalitnímu.

Příkladem Š. demagogie je stavět na více jak půlstoletí nenaplaněných ideálech Sacharova který jako mnozí v té době uvěřil v možnosti civilního rozvoje jaderné energetiky. Taky jsem tím obdobím prošel. Ideály se ale v realitě nenaplnily, uhlí nebylo nahrazeno jádrem, fůzí... a to prakticky nikde na světě. To pro nedořešenost palivového cyklu, neefektivnost technologie těžby energií (EROEI menší než 5x) a nakonec i pro zranitelnost dotyčné civilizace od extrémě masivního, koncentrovaného zdroje i na nevypočitatelném lidském faktoru či dokonce od státního terorismu. Navíc se dlouhodoběji ukazuje, že ti co se "mají" a dál stále více baží po množství energie, surovin, obdivu... se mohou lidsky nejspíše zvrhnout.

Opak je proto dnes pravdou. Jadernými zbraněmi je svébytným i civilizovaným vyhrožováno - kdežto civilní jaderné elektrárny se stávají tím nejzranitelnějším cílem extrémě masivního jaderného zamoření aniž by na ně přímo jaderná puma musela dopadnout.

Podobně nedomyšleně píše o rektorce Nerudové. To prostě proto, že psychopata (člověka s potlačenými či zmrzačenými emocemi) by mohla "vyděsit" leda zcela od světa izolovaná vězenská samotka. Samostatně žijící národy mu stojí v cestě.

Dlouhodobě nejvážnějším ohrožením civilizace (pokud se lidé sami nezničí v jaderné válce či pandemicky...) je rozvrat klimatu s dopady na pokles úživnosti planety. Toto ale zatím nehrozí možnostmi rozmazleným egoistickým sobcům jako je Šálek. Rozhodně však dalším generacím lidí a dnes už okolnímu životu.

https://www.google.com/search?channel=crow5&client=firefox-b-d&q=Mark+Lynas+%C5%A1est+stupnov

P. Rada 28.2.2022 1:41

Dlouhodobě rozhodně nemusíme - ani to s principu neobnovitelnosti zdroje nejde.

Krátkodobě můžeme a jsme do toho dnes žel dokonce tuplovaně malé odolnosti, nízkému procentu obnovitelného v vysoké měrné spotřeby nuceni nově eskalvaným válečným potinovským štvaním.

Naprostou většinu domácích zásob už jsme ale žel právě pro analogickou studenoválečnickou rétoriku dřívějších putino-soudruhů vyčerpali.

Naše nedávné chyby tkvěly v tom, že jsmepro pohodlnost za fosilní zdroje příliš dlouho a příliš mnoho platili. Pokud bychom zavčas a více ekonomiku stavěli na svébytnosti a houževnatosti - byli bychom dnes k hrozbám odolnější.

T. Veselý 28.2.2022 1:26

R^[>-]

K. Nový 28.2.2022 0:16

Je to tak.

Musíme opět využívat uhlí k výrobě energie.