3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EVROPA: Varování před evropskou krizí

Taky vás nadchly poslední zprávy, podle kterých česká ekonomika prudce ožívá? Taky jste se radovali nad zprávou, že v závěru loňského roku česká ekonomika rostla o 1,3 %? A zdálo se vám to ve srovnání s nedávnou recesí jako skvělý rozjezd? A byli jste rádi, že krize je už definitivně v tahu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 17.3.2014 17:38

Re: hm...

Zpochybňujete snad férovost volebních procesů v zemích EU? Já ne. Proto hovořím o výběru do EK jako o rozhodnutí demokraticky zvolených zástupců - a platí to i výběru Špidly, bohužel (a jestli jsem v příspěvku vynechal u něj nějaké slovo, na tom nic nemění). 

p.s. srovnávat úroveň voleb v EU s pseudoreferendem na Krymu jen dokresluje nízkou duševní úroveň, na které se pohybujete.

M. Kosejk 17.3.2014 17:30

Re: hm...

Zase ta převýchova. :))) Kde mluvím o nějaké převýchově? Tvrdím jen to, že EU je produkt evropské mentality - a ne obráceně.

M. Kosejk 17.3.2014 17:28

Re: hm...

Co to pindáte o převýchově? Já nikoho převychovávat nechci, jen konstatuji stav společnosti, která by zůstala stejná, i kdyby všichni bruselští úředníci byli popraveni a spáleni (jak navrhujete).

Srandovní je, že od přiznivců SSO zaznívají argumenty na stejné úrovni debility jako od eurohujerů - vím to, za názory mi nadávají dogmatičtí radikálové z obou stran.

J. Svoboda 17.3.2014 17:08

Re: Čtěte pozorněji

Pane Pivodo, podle mne situace není tak růžová, že bychom se museli dohadovat o slovíčkách. Hospodárnost a účelnost jsou téměř synonyma. Trochu mi to připomíná rčení, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

M. Pivoda 17.3.2014 15:25

Čtěte pozorněji

Pane Svobodo: musíte číst pozorněji. Já jsem řekl, že "hospodárnost (tj. šetření) nestačí".

Efektivnost se rovná účelnost a současně hospodárnost.

M. Prokop 17.3.2014 15:19

Re: hm...

Píšete o EU, odpúovídám o EU.

Zbytek je vaše fantazie, míjející se s realitou.

Absolutně cizí je vám zřejmě ona realita.

M. Prokop 17.3.2014 15:16

"Ten nas vytouzeny ekonomicky rust do nekonecna,"

Vy se chcete mít zítra hůře než dnes?

Pak by ovšem růst nebyl potřeba.

M. Prokop 17.3.2014 15:14

Re: Milá pani Šichtářová, vůbec nic nechápete

A směl bych vědět jméno toho člověka? Keynes je dávno mrtvý.

Falbr nebo Škromach? To snad ani vy nemůžete myslet vážně.

Že je "pařát" blb, to je věc jiná.

M. Prokop 17.3.2014 15:12

Re: Síla a slabost argumentů Markéty Šichtařové

Pokud se budete ptát jen na amnestii, tak nejspíš ano.

Zloděje chrání hlavně neschopná policie a justice.

J. Svoboda 17.3.2014 14:13

Re: hm...

Vleževálený soudruhu Kosejku! Nepocházíte Vy z Maa a Džugašviliho? Těm taky vadily národy a jali se je převychovávat. Kdybyste nebyl slepý a hluchý, mohl byste dokonce i vědět, kam to vedlo.

J. Svoboda 17.3.2014 14:10

Re: hm...

Píšete, že Celou EK vybraly demokraticky zvolení zástupci občanů evropských států. Myslím, že stejně demokraticky proběhlo krymské referendum.

Je nápadné, že ke Špidlovi jste nenapsal demokraticky.

Velmi rád bych si od Vás přečetl odpověď na to, na koho si mám stěžovat, když nám EU nutí - podle Vás demokraticky - eurodotace, které jen křiví trh a velmi vyhovují zlodějům.

Na koho si mám stěžovat, když nám EU nařídí pančování fosilních paliv biopalivy a po deseti letech tohoto debilního příkazu uzná, že to byla blbost? Na koho si mám stěžovat, když nám EU zakáže používat obyčejné žárovky? Mám si podle Vás sice debilně, ale nealibistuícky stěžovat na někoho, kdo s tím nemá nic společného?

J. Svoboda 17.3.2014 13:44

Re: hm...

Pane Kosejku, klidně se zlobte, ale já použijí vůči Vám Vaše výrazivo.

Posdle mého názoru sektář a pitomec jste Vy .

Po vybombardování Bruselu a Strasgourgu (ten měl být už dávno), by bylo zapotřebí všechno zbylé ještě důkladně spálit a popela se zbavit.

Je vidět kvalita Vašich úvah, když byste dál chtěl šanovat ty darmošlapy a jak je vidět, že viníte ze všeho pvahu evropanů a pravděpodobně byste je chtěl vyměnit (asi nahradit klony soudruha Barroso). Když je neproveditelné ty "blbé" evropany vyměnit, měli by ti darmošlapové zrušit Strasbourg a mentalitu těch evropanů respektovat. Jiná cesta neexistuje.

Pokud bychom diskutovali o převýchově evropanů, nepřipomínalo by vám to neblahé paměti komunisty?

M. Kosejk 17.3.2014 13:30

Re: hm...

Vy si klidně můžete vinit Boha nebo Ďábla, pokud chcete. Já viním majoritní povahu a politické preference Evropanů.

M. Kosejk 17.3.2014 13:25

Re: hm...

Celou EK vybraly demokraticky zvolení zástupci občanů evropských států. Naši čeští demokraticky zvolení zástupci třeba vybrali dokonce i takového Špidlu, který svou debilitou ještě pomohl zvýšit hloupost tehdejší EK. Ale jak říkám - hlavně alibisticky nadávat na EU... :))

J. Svoboda 17.3.2014 13:24

Re: hm...

Pane Kosejku, vidím, že jste se rozhodl EU šanovat za každou cenu. Z EU není třeba dělat rituálního kozla; ona tím kozlem a dokonce v souladu s vlastním názorem už dávno je. Vaše afrgumnety jsou, velmi eufemisticky řečeno, prapodivné. Když tady EU likviduje demokracii, koho z toho podle Vás mám vinit? Když EU likviduje volný trh debilními regulacemi, zýkazy a příkazy, koho z toho mám vinit? Když cifršpion Kalousek pláče, že nám EU nepovolí snížit DPH na dětské pleny, koho z toho mám vinit? Chcete po komunisticku hledat viníka jako pan Holzmann aluminiový klíček?

L. Krajíček 17.3.2014 13:17

Re: To jste objevil Marxe

O čem to píšete? Řídíte se zřejmě systémem :Napiš co chceš, já ti odpovím, na co umím. Jaký Marx? Jaké vlastnictví výrobních prostředků? Jaký vědeckotechnický rozvoj?

Nicméně otázka zůstává stejná: Z čeho a kdo zaplatí ty dluhy? Nezaměstnaní a stroje bez spotřeby svých vlastních výrobků to asi nebudou.

J. Svoboda 17.3.2014 13:13

Re: hm...

Pane Kosejku, jsem velmi žádostiv Vaší opdovědi, na to, jak jste produkoval Barrosa a celou osmadvacetičlenou komisi včetně darmošlapa Fülleho? Jak jste produkoval Martina Schulze, který je tak "prozíravý", že už dávno s křížkem po funusu začíná zlehoučka - aby moc nepobouřil - řadit zpátečku? Já jsem se tedy produkce těch darmošlapů nikterak neúčastnil a žádám, abych nebyl do hordy účastníků zatahován.

M. Kosejk 17.3.2014 13:04

Re: hm...

Aha. Další příznivce SSO, který má jasný názor, aniž by pochopil text, který čte, že? :))

Mluvím o staré židovské tradici Jom kipuru, kdy Židé symbolicky přenášeli na rituálního kozla veškeré hříchy společnosti - a pak ho vyhnali do pouště - čímž prý se zabavili těch hříchů. Tuto roli rituálního kozla pro mnohé sektáře z SSO hraje EU. Protože jsou to pitomci, kteří zaměňují příčiny a následky.

Vážený pane, i kdybychom vybombardovali Brusel i se Štrasburkem, tak by to prd změnilo na povaze Evropanů - a jejich politických prefrencích, které z této povahy vyplývají. Ale primitivům stačí nadávat na Brusel... - to se snažím sdělit.

J. Svoboda 17.3.2014 12:59

Re: Milá pani Šichtářová, vůbec nic nechápete

Pane Pokorný, asi máte s Vaší kritikou pravdu. Vůbec to ale neznamená, že máte morální právo, pro kritiku zneužívat jméno člověka, který se - na rozdíl od ostatních - snaží ze všech sil něco dělat pro nápravu.

J. Svoboda 17.3.2014 12:54

Re: Síla a slabost argumentů Markéty Šichtařové

Pane Pivodo, z Vašich argumentů vyplývá, že máte velkou potřebu, dokazovat světu, jaký jste machr. Kde chcete vzít peníze na vzestup počtu patentů? Bez zlepšení hspodaření to asi nepůjde. Krásný problém je možno číst na www.viditelny-macek.cz. Týká se to bioplynové stanice ve Vysokém Mýtě.

Není pitomý argument paní Šichtařové, že je třeba šetřit. Hodně pitomá je však Vaše kritika.

Jednou z nutných podmínek pro zvýšení konkurenceschopnosti je začít šetřit. Václava Klause netřeba se ptát. Ať se ptáte na cokoli, odpoví Vám, že amnestie a ochrana zlodějů je ten správný krok.

V. Mlich 17.3.2014 12:34

Re: hm...

Eurodotace jsou jen rituální? Jsou te reálné naše peníze vražené přímo do korupčího systému. S tím mohou souhlasit jedině lidi co nic neprodukují, jen se vezou, nebolí je cyklostezka zaplacená z daní těch, co nepobírají podporu, nebo žijí z eurozákazek, kde platícímu záleží hlavně na tom, aby se otočilo co nejvíc peněz.

M. Pivoda 17.3.2014 12:23

Síla a slabost argumentů Markéty Šichtařové

Šichtařová: "Krize se musí vrátit. ... Vyhnout bychom se tomu mohli jediným možným způsobem: Leda že by se evropští politici chytili za nos a začali okamžitě hospodařit s přebytkovými státními rozpočty. ... Proč probůh vyhazujeme peníze za takové pitomosti, jako "Plzeň město kultury", namísto smysluplného hospodaření ..."

Hospodaření bohužel nestačí - a šetřit na akcích jako je "Plzeň město kultury"? - to je skutečně pitomý argument od Markéty Šichtařové. Zdravá ekonomika musí umět vytvářet novou hodnotu!!!

Nejsem schopen zde bez přípravy argumetovat lepšími daty než je například řádový pokles počtu českých patentů od listopadu 1989.

Dobře hospodařit nestačí. Je třeba mít konkurenceschopné výrobky. Tato schopnost se ale bohužel získává jen velmi pomalu. Ptejte se proto na konkurenceschopnost české ekonomiky ekonoma Václava Klause. Toho Václava Klause, kterému chtěli čeští nadšenci udělit Nobelovu cenu za ekonomii v 90. letech.

P. Pokorný 17.3.2014 11:44

Re: Ekonomicka krize

Nevím, jestli jste Václavík, nebo Václavíková, ale jste úžasný. Takže zadlužení ne, šetření ne, v hotovosti to bez jednoho ani druhého nejde. No nic, na jaře je čerstvý vzduch, jděte na procházku, z hluboka dýchat a vězte... Bude líp. I Babiš to řekl....

P. Pokorný 17.3.2014 11:30

Milá pani Šichtářová, vůbec nic nechápete

to přece funguje jinak, než vůbec tušíte. Náš odborářský synek Škromach, či táta Falbr by vám to vysvětlili. Když jedou rotačky na tisk peněz, mají práci tiskaři a celý personál. Když mají praci, mohou nakupovat zboží. A když nakoupí zboží, dají jiným práci. Jak hrd by byl Keynes. Perpetuum mobile v dokonalém stavu. A že na dluh? Ještě nikdy nebylo, aby jaksi nebylo. Nekrachují kontinenty (zatím) ale lidé. A život jde dál. Můžeme třeba nabídnout práci více exekutorům a ti mohou utrácet. A opět roztočí kola ekonomiky. Hezký den....

M. Kosejk 17.3.2014 11:18

Re: hm...

Není nad to, si z EU udělat rituálního kozla, na kterého se svedou všechny problémy, které vycházejí ze samotné evropské společnost. Člověk se potom určitě cítí lépe, když si všechno, s čím nesouhlasí, může personifikovat do "Ďábla EU", co? To je ten svět příznivců SSO, který vyznává primitivní pohledy na svět, a který je mi absolutně cizí. :))

L. Severa 17.3.2014 11:08

Re: " Leda že by se evropští politici chytili za nos "

Zdravím, notbook mně vypověděl službu a na vypůjčeném nemůžu komunikovat, protože mnou udané heslo je údajně neplatné. S.

R. Brzák 17.3.2014 11:06

Re: Ekonomicka krize

Pane Václavík, souhlasím s většinou Vámi psaného - ale k prosperitě naopak nevede prohlubování dluhu - takže, začít šetřit, abych svůj dluh splatil a pak své ušetřené investoval do svého businesu - jen to vede k prosperitě. V druhé části Vaší teze o feťákovi jste již docela vedle - chcete-li, popíšu Vám praktické dopady pouhého uvědomění, že je pro mne nějaká léčba důležitá - o řadě dalších aspektů Vámi zmiňovaného potenciálního rozhodnutí závislého nemluvě (bylo by to na pár stránek).

A. Bocek 17.3.2014 11:03

Re: Roste množství lidí závislých na státu,

Jenže ten spontání řád lidské interakce , Karle , začne působit až po druhé evropské sedmiletce.

V. Vaclavik 17.3.2014 10:47

Re: Ekonomicka krize

Ten nas vytouzeny ekonomicky rust do nekonecna, rust pro rust, je jen touha nasich sibru, aby jim to 'letadlo' nespadlo, aby se dluhova pyramida nezhroutila, jako nakonec musi spadnout a zhroutit se kazde takove podvodne schema.

Jeste min nez zadluzeni nas tahne ke dnu korupce a rozkradani - nas tahne ke dnu predevsim to pokriveni ekonomiky zpusobene regulacemi. Jen totalni vymazankove si muzou myslet, ze naprava kroupce a zastaveni rozkradani nas spasi, ze az budou u vesel andele, ze pak bude vse zase dobre, jak ma byt, a prosperita zavladne.

L. David 17.3.2014 10:41

Už jste někdy uvažovali, jak Antikrist jednou ovládne svět ?

Přijde a vyhlásí: Nastolím na celém světě mír a vyřeším vaše dluhy.

A zoufalé, zbídačené národy mu na to s radostí kývnou.