10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

EVROPA: V zajetí německé ideologie

Válka na Ukrajině prý přinesla i do Bruselu závan energetického realismu. To je situace, kterou by česká vláda měla neprodleně využít. A aktualizovat Státní energetickou koncepci tak, jak umožňují tuzemské podmínky a přírodní zákony, ne tak, jak chtějí zelení fanatici bez jakékoli odpovědnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 19.3.2022 3:17

Ono jde taky o to, že ten problém se nevyřeší během války v Ukrajině, tak dlouho (doufejme) trvat nebude. Musíme počítat s tím, že ta přestavba západní energetiky, aby nepoužívala ruský plyn bude trvat dlouhou řadu let

Za jak dlouho se asi tak postaví pár jaderných elektráren? Za jak dlouho se přestaví desítky tisíc lokálních tepláren z plynu na uhlí po celé Evropě? Za jak dlouho se přestaví spousta fabrik (i pekáren , plastoven, atd) z téhož-

Sice by člověk napsal, "už aby se začalo", jenomže žijeme v EU, takže se spíš musíme zeptat, za jak dlouho dostanou, přes protesty ekologů povolení stavět? Za 3 - 5 let?

T. Novy 19.3.2022 1:42

To není jen o tom, jestli bude doma teplo. Jak budou vyrábět pekárny a fabriky nebo jak se nabijí elektro náklaďáky se zbožím, když bude pod mrakem?

Zůstanou všichni Němci doma o zimě a o hladu a nají se, ohřejí se a půjdou do práce, až zafouká?8-o

P. Diviš 19.3.2022 0:27

" Ani v Německu, které má v obnovitelných zdrojích vyšší instalovaný výkon, než v těch konvenčních, nejsou tyhle zdroje schopné pokrýt jeho spotřebu."

To není ten hlavní problém. Když Němci ještě přidají fofrníky a čínské panely, tak se třeba najde den, kdy občasné zdroje spotřebu pokryjí. Co ale v den, kdy nefouká a je pod mrakem? A co se zdroji, které takový den musí pokrýt, když fouká a není pod mrakem? Kdo to zaplatí?