29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Nastal čas

V textu Prohlášení Václava Klause a IVK ze dne 13. 6. 2017 vydaného k „nepřijatelnému zacházení Evropské unie s Českou republikou“ je v bodu 6 mimo jiné uvedeno: “Nastal čas začít připravovat odchod naší země z Evropské unie.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 29.6.2017 10:59

Re: Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Souhlasím. Chybu v uvažování děláte pouze v tom, že se domníváte, že EU věrchušku zajímá nějaká dvousečnost. Pro ně ekonomika nehraje ŽÁDNOU roli, jsou schopni ten politický projekt protlačit i za cenu vlastního ekonomického zničení.

F. Houžňák 29.6.2017 10:58

A copak na to říká Elon Musk?

To by nás eminentně zajímalo.

Z. Rychlý 29.6.2017 10:56

Re: Nastal čas si seřadit priority

Vezměte si nějaké tabletky s umělou inteligencí. Určitě se váš stav zlepší.

Z. Rychlý 29.6.2017 10:52

Re: Klaus,

Z vás dvou jste vy tragedie největší.

Z. Rychlý 29.6.2017 10:51

Re: Naprostý souhlas.

A je to dobře.

L. Šarina 29.6.2017 10:48

Klaus,

je tragédií tohoto národa!!

A. Pakosta 29.6.2017 10:27

Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Mluvíte o logistice z pozice zkušeného šéfa firmy, která, jak sám uvádíte, obchoduje "se šesti stát EU, s USA, Chile..." a nevím ještě s kým. No vidíte - neobchodujete POUZE se státy EU, a tudíž respektujete i jiná obchodní pravidla a smlouvy, než jsou ty unijní. No a po "Czexitu" by prostě ta mimounijní pravidla převládla. Chápu, že se bojíte toho, že by nám EU dala náš odchod "sežrat" přesně tak, jak se o to dneska snaží u Británie. Taková trestná opatření jsou ovšem vždy dvojsečná.

Vaše chmurné obrazy kolon náklaďáků, stojících na hranicích, jsou spíše úsměvné. V Calais taky stojí kolony náklaďáků, a firmy se kvůli tomu nehroutí. Logistici prostě musí zahrnout do svých výpočtů reálně dosažitelný čas přepravy, ať už použijí letadlo, nebo formanský vůz.

Dále pak uvádíte, že je nutno se na případný odchod z EU důkladně připravit - a to není nic jiného, než co tvrdí pan Klaus, s nímž polemizujete. On prostě říká, že už je čas s tou přípravou začít, a s tím nelze než souhlasit. Existují totiž jen dvě možnosti pro námořníka na lodi, jenž přestal důvěřovat kapitánovi a důstojníkům: buď vystoupí z lodi, jakmile se mu naskytne možnost dostat se na břeh, i za cenu, že poruší své závazky, a nebo počká, až se stane opravdu malér a loď se potopí. Domnívám se, že je rozumnější ten první přístup.

J. Kratochvíl 29.6.2017 10:10

Re: Nastal čas si seřadit priority

Ano souhlasím. To je dobrý nápad. Ať odejde V.Klaus z České republiky a za ním všichni jeho kamarádi nebo dokonce také z EU.

Toho se asi ,bohužel, nedočkáme.

J. Kratochvíl 29.6.2017 10:05

Evropa má v současnosti problém s řešením migrace

ale řešit ho vystupováním nebo dokonce rozpouštěním EU jsou nebezpečné provokace od českých politiků a komentujících novinářů.

Od politiků jako je V.Klaus, který byl přes 20let v nejvyšších státních funkcích a jak to dopadlo. Měl by za své výsledky své činnosti nést zodpovědnost a ne nás ještě provokovat nesmysly z vystupováním z EU. Co on nám může místo EU nabídnout, nic v lepším případě. Je hlavně jeho zásluhou, že jsme již po téměř 30 letech stále druhořadými občany Evropy.

Zkušenosti z rozpadem monarchie před sto lety a následnými dvěma světovými válkami a dvěma totalitami by mělo být dostatečným varováním před naváděními jaké nám tady nabízejí pánové Klaus, Robejšek nebo V. Vlk a další. Jsme součástí demokratické EU a její rozpad nepřichází v úvahu, protože každé řešení je horší než i tak s výhradami fungující současná EU.

P. Lenc 29.6.2017 10:02

Re: Naprostý souhlas.

Jo, nás Frauknechtů nějak přibývá a všichni jsme zastaralí "reakcionáři".

M. Pivoda 29.6.2017 9:48

Nastal čas si seřadit priority

Problémů je dnes skutečně hodně. Kumšt ale je nastavit ty správné priority pro jejich řešení. Já ty prezentované priority ale vidím úplně jinak.

P.S. Než akutní odchod Česka z EU, možná ještě aktuálnější je odchod Václava Klause z Česka. Sám to zřejmě naznačil, když se tak viditelně angažoval v Alternativě pro Německo. Česko mu již leží u ...

S. Ševeček 29.6.2017 9:08

Re: Schengen má svá pozitiva a svá negativa.

Hraniční přechod Arnoldstein/Tarvisio je stále volný, patří státům a je připraven na korekci "Schengenu".

S. Ševeček 29.6.2017 9:07

Bene

... tekel, ú-parsín.

(ano, měli bychom být všichni připravení být blíže stromům)

M. Malovec 29.6.2017 8:57

Re: Strašák Vlk zůstane strašákem a EU už o obchodu není.

Lepší být připraveným strašákem než nepřipraveným naivním blbcem připraveným tak akorát na porážku.

M. Rubáš 29.6.2017 8:54

Nastal čas opustit EU

Nic dobrého nelze čekat od neomarxistické Evropské unie a jejich lídrů. Stejně jako od Macrona a Merkelové. Bylo by chybou zařazovat se do hlavního proudu EU. Naopak je potřeba si připravit záložný plán jak rychle opustit EU a zavřít hranice.

http://www.epshark.cz/clanek/100/bezdetni-evropsti-lidri-nas-jako-namesicni-vedou-do-katastrofy

Z. Rychlý 29.6.2017 8:21

Re: Naprostý souhlas.

A tohle zastaralé myšlení prý zastřeší multi-kultůra, vy tomu prostě nerozumíte pane Frauknecht :-)

P. Lenc 29.6.2017 8:12

Re: Naprostý souhlas.

Přesné!

K. Frauknecht 29.6.2017 8:07

Re: Naprostý souhlas.

Normální jedinec to přirozeně vnímá, vyšinutý knihovník nebo svazácká sekretářka ne.

"Napsal jsem, že mezi lidskými společnostmi existuje jistá optimální míra rozdílnosti a nelze jít bez nebezpečí pod tuto úroveň... Aby kultura nezahynula, musí si uchovat jistou nepropustnost vzhledem k ostatním." (Claude Lévi-Strauss)

Z. Rychlý 29.6.2017 8:02

Schengen má svá pozitiva a svá negativa.

Je třeba pracovat na odstranění negativ, i kdyby to mělo znamenat nějaké omezení pozitiv.

Taky bych to popsal asi tak: Zachovat Schengen pro žádoucí pohyb osob a zboží, a zrušit Schengen pro volný pohyb nežádoucího zboží (drog) a osob (muslimů).

PS.: To o těch hraběcích radách znám taky :-)

Z. Rychlý 29.6.2017 7:35

Re: Myslím, že určité ekonomické problémy spojené s

Já bych, pane Fridrichu, tu základní myšlenku až tak neoslavoval. Je to vytváření Utopie, a každá utopie je budováním ráje na Zemi. Jako vždy to skončí bolehlavem.

Základní chybou bylo nikoli založení nějaké dobrovolné organizace provádějící osvětovou a charitativní činnost na úrovni Evropy (typu Rady Evropy, EHS), ale chybou bylo předávání jakýkoli pravomocí (i té nejmenší) takovým organizacím. Jak dostala nějaká nadevropská organizace výkonnou moc, hned se z ní stala rakovinná buňka a bují. Tohle bujení je ve všech utopiích geneticky zakódováno. Utopie má zůstat nedostižnou představou ráje a nemá být nikdy uváděna v život. Nechal bych to na spontánním řádu, jak by poznamenal Kajan a měl by vyjímečně pravdu.

R. Tichý 29.6.2017 7:12

Nemate pravdu. Vezmete si nasi dalnici. Kazdodenni kolony v mistech, kde jsou pruhy pouze zuzeny (zustanou 2) a snizeni rychlosti ze 130 na 80.

V. Kotas 29.6.2017 6:54

Re: Myslím, že určité ekonomické problémy spojené s

Všichni jmenovaní, by měli stát před vojenským soudem, pro vlastizradu.

J. Fridrich 29.6.2017 6:41

Myslím, že určité ekonomické problémy spojené s

Myslím, že určité ekonomické problémy spojené s vystoupením z EU jsou ve srovnání s tím, k čemu nás nyní Brusel nutí - tedy k zaplavení naší země barbarskými muslimskými okupanty zcela přijatelné. My, ale i Británie jsme totiž do EU vstupovali do JINÉ unie - a to unie vedené STÁTNÍKY a ne dnešními hrobaři EU, kteří ji vedou k rozvratu..

Základní myšlenka Otců Zakladatelů - spolupracující země Evropy - je samozřejmě správná. Spolupráce ekonomická, obranná, politická - to vše narýsovali Zakladatelé správně. Nemohli ovšem předpokládat, že za 50-60 let přijdou do čela ( bohužel svobodně zvolení stádem nemyslících ovcí-občanů evropských zemí ) do čela hlavních zemí Evropy nerealističtí, pseudohumánní slaboši, kteří při prvních krizových zkouškách - Ruská agrese v Evropě a agresívní Islám pochodující do Evropy - totálně selžou - a ještě je do Evropy pozvou.. Angela Merkel, Juncker, Schulz a spol. by měli být po jejich krocích v posledním období přemístěni do klecového lůžka kvalitní psychiatrické kliniky.

Z. Čábelka 29.6.2017 5:50

Re: kdyby měl autor pravdu

Skladové zásoby jsou dnes všude minimální. Nehoda jednoho kamionu je statistickou chybou. Jakmile tato chyba překročí očekávání, nastává kolaps. To je prostě fakt, který v kusové výrobě či ve stavebnictví nastává zcela pravidelně! Mimochodem, v jiném úhlu pohledu na tuto problematiku si zkuste nějakou technologii nebo speciální díl objednat během prázdnin. Rychle pochopíte.

P. Maleček 29.6.2017 5:12

Strašák Vlk zůstane strašákem a EU už o obchodu není.

Vlk opět předvádí jakým "mistrem" ve strašení je. S oblíbenými Sudeťáky to už nezabírá a tak se jako "expert" na logistiku vrhl na odchod z EU. A že prý obnova hranic zničí obchod. To dnes díky mnohde zavedenému in-time zásobování.

No měl by si "protřelý obchodník" Vlk aspoň jednou sednout jako spolujezdec do kamionu aby viděl jak to slavné in-time zásobování funguje. A pochopil by, že to slavné in-time není nic jiného než přenesení nákadů na skladování z finálního výrobce na subdodavatele, respektive na jím placenou dopravní firmu.

A tím velkoskladem je dálnice s tisíci v rámci EU miliony otroků za volanty kamionů. Takže část nákladů na toto pojízdné dálniční skladování nese i daňový poplatník, z jehož daní se dálnice staví a udržují. O daňovém doplácení nevyužité železnice nemluvě.

Pak není divu, že v důsledku je ten slavný in-time dražší než prý zastaralé sklady u subdodavatele i finálního výrobce. A tak není překvapení, že in-time jako ohajobu EU využívají i nejen bruselští, ale i národní daňožrouti a jejich mediální poskoci, jak vidno strašáka Vlka nevyjímaje.

Závěrem nutno dodat, že přes negativa in-time, ten by se rozpadem EU nezhroutil. Ona ta EU totiž už tak moc není o výrobě a obchodu, ale hlavně o dalším pokusu socialistů (tj. hnída z něhož vyšel fašismus, nacismus i komunismus) prosadit svou globál totalitu, dnes inspirovanou kapitál-komoušskou Čínou, kde ta otravná demokracie a občanské svobody nebrání max. kumulaci moci a zisků "elit" v jejím byznyso-politickém čele.

J. Sinnreich 29.6.2017 3:53

Konec Evropy v primem prenosu

Pokud se bude kazdy den v italskych pristavech vylodovat radove 10 000 migrantu denne, tak uz je na vystoupeni z EU a uzavreni hranic armadou pozde.

http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=611310

P. Dvořák 29.6.2017 3:16

Re: Ano, dnes s panem Vlkem souhlas

Nastal čas, ale jak už to bývá, dokud to nevyhnije, nikdo to řešit nebude, protože ti, co by to měli řešit, by si vypustili rybník.

Už dlouho stále dokola tvrdím, že jediným způsobem, jak je dostat do reálu, sebrat jim ochranky.

J. Jurax 29.6.2017 1:05

Ano, dnes s panem Vlkem souhlas

nastává čas vymanit se zpod kurately rudozelených pitrysů z brusele a vypadnout ze čtvrté říše, v niž se EU pomalu, ale jistě mění.

D. Šimáček 29.6.2017 1:03

kdyby měl autor pravdu

ohledně in-time zásobování, tak každá větší nehoda na dálnici by znamenala zastavení výroby v mnoha závodech, prostě by se jen muselo zakalkulovat do časů přeprav navíc pár x časových jednotek... což by mělo menší vliv než původní čekání na vyprázdnění skladu a následné objednávání

J. Pospíšil 29.6.2017 0:30

Autor ovšem nevysvětlil,

proč by ukazování osobních dokumentů mělo zpomalit pohyb kamionů.

Celní únii vlastně nikdo, mimo těch, co si vymýšlí, že prokázání se dokumentem na přechodu hranic by bylo obrovským zásahem, rušit nechce.