2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EVROPA: Komise z nás dělá idioty

Evropská komise se rozhodla rázně bojovat proti euromýtům tím, že je uvádí „na pravou míru“. U nás se do boje zapojilo oficiální zastoupení Komise v Praze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Grigar 10.5.2019 19:51

Re: Aniž bych se chtěl sebeméně zastávat těch blbců v EK

.. elektrostatický náboj.

J. Svoboda 10.5.2019 17:38

Re: Koho volit?

Zahoďte obě ruce i s hlavou. Aspoň ta hlava nebude už vymýšlet takové nehoráznosti.

Pokud vám zbývá jen ANO, je to s vám nahnuté. Možná byste se měl do voleb ještě zamyslet.

J. Vintr 10.5.2019 2:11

Re: Aniž bych se chtěl sebeméně zastávat těch blbců v EK

Samozřejmě, že větší množství je lepší napřed zamést. Ale právě na prachu ze sádrokartonu vidíte velmi názorně, jak je koště neúčinné, protože ať se snažíte jak se snažíte, pořád na zemi toho prachu spousta zůstává.

J. Vintr 10.5.2019 0:00

Re: Ještě shrnutí

Prozradím vám tajemství. Obyčejným mechanickým mopem ulidíte prakticky totéž, jako s jakýmkoliv vysavačem, který používá nějaké mechanické filtry. Aerodynamiku vysavače totiž určuje zcela zásadně propustnost těchto filtrů. Ty nikdy nemůžou zároveň dobře zadržovat prach a propouštět vzduch.

J. Vintr 9.5.2019 23:54

Re: Koho volit?

Eurovolby jsou jen o tom, kdo se dostane k velmi lukrativnímu příjmu a nadstandardnimu doživotnímu finančnímu zajištění. Ovlivnit nemůžou europoslanci absolutně nic. Pokud se vám chce obtěžovat jít k těmto volbám, tak to hoďte tomu, kdo se vám zdá sympatický a komu byste chtěli dopřát získání tohoto koryta.

J. Vintr 9.5.2019 23:18

Re: Aniž bych se chtěl sebeméně zastávat těch blbců v EK

Víte, proč dřív ty vysavače tak "dobře" uklízely? Protože měly jen plátěný pytlík, přes který většina jemného prachu snadno proletěla a proto se tak neucpávaly. Takže ten "dobrý" úklid spočíval v tom, že jste si prach z podlahy rozprášil po bytě. Vidět to nebylo, takže vám to nevadilo. Dnesní vysavače mají mnohem "dokonalejší" filtry a proto jsou praktucky pořád ucpané. Cyklonové vysavače jsou slepá ulička, protože kromě nehygienického vyprazdňování stejně musí mít mechanické filtry, takže jsou většinou ucpané stejně jako ty sáčkové. Dobře udělaný vysavač se separátorem se čistí velice snadno (jen vylijete do záchodu z nádoby špinavou vodu a opláchnete ji) a skutečně vždycky uklízí.

Dalším slabinou vysavačů jso většinou špatně navržené nástavce. Pro dobrou funkci je nutné, aby byla mezi uklízeným povrchem a nástavcem optimálně široká štěrbina, aby jí mohl co nejrychleji proudit nasávaný vzduch. Když vám vysavač trhá koberce, neznamená to, že dobře uklízí, ale naopak to znamená, že v té chvíli neuklízí vůbec, protožr mezi uklízeným povrchem a hubicí není žádná štěrbina, kterou by mohl proudit vzduch.

P. Zelený 9.5.2019 22:45

Vysavače a pojištění

Za bývalého režimu existovalo sdružené pojištění domácnosti, které krylo i opravy motorů domácích spotřebičů, mám dojem že původně do 500 W. V 60. - 70. letech se do toho vešly se i vysavače, později už ne. Pojišťovna reagovala - zvedla limit výkonu i cenu pojištění.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_vysava%C4%8D%C5%AF_ETA

P. Zelený 9.5.2019 22:29

Re: Máte sice pravdu, ale fyzikální argumenty toto umocňují

Řekl bych, že ne Trošku, ale Trosku :-)

M. Prokop 9.5.2019 22:15

Re: Koho volit?

Spíš Kříž, než Jehlička či Pajonk.

Jinak máte pravdu, je to bída.

Ale právě to, že jeden poslanec více či méně nic moc neovlivní, dovolím si vybrat svou metodou: Hodím do koše úplně nepřijatelné, nepřijatelné, spíš nepřijatelné, místy nepřijatelné. Třeba mi Svobodní zůstanou v ruce a hodím je.

J. Schwarz 9.5.2019 21:18

Re: Změňte vinutí, magnety a tvar lopatek sací turbíny a

No ty už máte doma na zahradě, vyrábíte jejich pomocí elektrický proud a divíte se, že vám nerozsvítí ani diodu. Živě si vás představuji jak pózujete před konstrukcí z latí a lopatek na smetí v marném očekávání přívalu ekologicky čisté energie...

J. Schwarz 9.5.2019 21:13

Re: Navíc mám dojem,

Tohle klidně ponechám na vás, koukám, že se toho rád iniciativně ujmete. Ale nevšiml jsem si, že by Zeman někomu uděloval lekce ze slušného chování, káral požívání alkoholu a na posezení u Soukupa kázal o zdravé výživě takže vaše požadavky jsou mimo mísu. Naopak Di Blasio i Al Gore tak řečeno káží vodu a pijí víno, je tedy namístě jim připomenout že se sami nechovají podle vlastních zásad. Což pro Zemana neplatí.

Pěkný den.

J. Jurax 9.5.2019 21:11

Re: Došli skoro k Volze ale neušli těch posledních několikt

Hezké, ale pro případ eurovoleb naprosto nepřípadné.

Volíte necelá tři procenta hlasů eurozastupičů, z nichž proti čtvrté říši budou maximálně dva, tři, což není ani půlprocento - a to jsem optimista.

J. Jurax 9.5.2019 21:05

Re: To, že hlas zahodíte je naprostý nesmysl

Inu, celkem pochybuju, že by v případě hlasování o sankcích byla ona necelá 3 procenta rozhodujícím jazýčkem na vahách; navíc je skoro jisté, že mezi námi zvolenými eurozastupiči se najdou magoři natolik eurohujerní, že by pro ty sankce hlasovali.

V. Petr 9.5.2019 21:03

Došli skoro k Volze ale neušli těch posledních několik set

metrů (Někrasov, V stalingradských zákopech).

Třetí říše byly poražena úsilím desítek milionů lidí, z nichž skoro každý byl sám o sobě "skoro bezvýznamný."

J. Schwarz 9.5.2019 20:57

Re: IV.říše německá ústy Merkelové vzkázala z Rumunska,

Teď jste se trefil. Europarlament, do kterého se hlasuje podle kvót pro národní státy žádným europarlamentem není. Ještě by tam mohly být kvóty podle pohlaví, eventuelně profesí...

V. Petr 9.5.2019 20:44

To, že hlas zahodíte je naprostý nesmysl

Nebo chcete české poslance, kteří odhlasují sankce proti Česku?

J. Kopis 9.5.2019 20:20

Re: Koho volit?

Toto si na Slovensku voliči také říkali a mají za prezidenta sluníčkářku!

J. Jurax 9.5.2019 20:18

Jednotkou dočasnosti je jeden furt.

Jednotkou blbosti je jedna EK; pro praktické použití je ovšem jednotka příliš velká, běžně se používá mEK.

J. Ticháček 9.5.2019 20:18

Re: Aniž bych se chtěl sebeméně zastávat těch blbců v EK

Pane Vintře. Já sice chápu, že máte nějaké představy o světě, ale něco Vám uniká. Z dětství a mládí pamatuji vysavače, které v nestřeženém okamžiku dokázaly zhltnout ponožky. Nebo bůra. Nebo kuličky. Včetně skleněnek. A po čundru vše, včetně písku, štěrku, jehličí a kamínků, které jsem vysypal z kapes, z celty a ze spacáku. Z hlubokého koberce. A ještě jsem musel ten koberec u okrajů přispívat, protože mi ho sací výkon předpotopních vysavačů zvedal do vzduchu. Dnes mám problém s moderním vysavačem, který jakž takž vyhovuje té slavné komisi. Vodní separační je po použití nutno otevřít, vypláchnout a vyprat výstupní filtry. A po vysušení všeho jej teprve uklidit. Cyklonové jsou na tom podobně. Člověk vysaje, vytáhne kyblík s bordelem, a začne pucovat filtr. Ty pytlíkové jsou jednodušší, vyhodím papírový sáček, a dám tam nový. Jenže ani jeden z nich mi práci neusnadní. Takže už vysávám jen málokdy. Nějak začalo být jednodušší vzít koště, zamést, a pak vytřít. A koberec vyklepat a vykartáčovat. Sakra, kdysi mi prastarý vysavač strhával prostěradlo z postele. Ty moderní nevezmou větší drobky chleba. A když se po čtrnácti dnech vrátím domů, tak současným vysavačům musím pomáhat sundat pavučiny z rohů a z pod trámů. Před lety jsem se snažil ty pavučiny vysávat tak, abych nestrhl omítku a štuk.

J. Jurax 9.5.2019 20:15

Plácněte taky něco, ať ještě víc pobavíte ...

J. Jurax 9.5.2019 20:11

Máte sice recht, ale předpokládat, že rudozelení blbečkové z Bruselu jsou tohle schopni pochopit, natož reflektovat, je naivita takměř trestuhodná.

Vzdali jsme se samostatnosti, dali jsme pošetile bruseli moc a brusel ji využívá dštíc na nás příkazy a výmysly převážně hovadné a k naší škodě jsoucí.

J. Jurax 9.5.2019 19:57

Obecně vzato svůj hlas zahodíte tak jako tak.

Volíme necelé tři procenta hlasů v putovním cirkusu, jehož pravomoce jsou účelově osekané tak, že slouží je jako demokratická kulisa. A i kdyby ty hlasy jednotně hlasovaly ve prospěch svého národa, resp. státu, což ostatně nehrozí ani omylem, tak stejně zmůžou kulové.

Nicméně nesouhlasil bych ani s volbou anonistů. Stěží od nich dá čekat něco pozitivního, neboť nejsou euroskeptici; charakterizoval bych je jako umírněně eurohujerné.

Ono jako zaručení euroskeptici s jistým potenciálem zvolitelnosti se projevují snad jen Svobodní a bohužel SPD.

L. Novák 9.5.2019 19:55

Re: Koho volit?

Až na nepřijatelné ANO vcelku souhlas. Mně jako jediní přijatelní do EP vycházejí Svobodní, ale na druhé straně jeden poslanec EP je kapkou v EU-socialistickém moři, takže rozdíl mezi volební účastí a neúčastí nevidím... a nejspíš volit do EP vůbec nepůjdu.

I. Štípek 9.5.2019 18:50

Koho volit?

Dostali jsme domů volební lístky a je to zoufalství. Ze záplavy lúzrů vystupuje v podstatě pár stran silných i doma. Takže: Komunisty nikdy, socany jakbysmet, lidovce ani v kómatu (Svoboda, Šojdrová atp. , to bych už volil spíš toho kryptobarona ze Bžan!), ODS ani náhodou, Zahradil je oportunista a prospěchář, jeho šot s Fialou je jeho poslední hřebík do rakve. Okamura je na mne moc velký "kolotočář". Politický turista Pospíšil a jeho parta, to bych bral jako vraždu vlasti. Komu dát hlas, abych ho v podstatě nehodil do koše? Nemůžu si pomoct, říkám to nerad, ale zbývá mi ANO, což jsou taky oportunisti a prospěcháři, ale chtěl bych věřit, že udělají alespoň něco pozitivního. Kompromis, ale nic lepšího se nenabízí. Ještě zkusím uvažovat nad Svobodnými (Jehlička, Pajonk), ale neznám obecnou úroveň jejich podpory, fakt nechci svůj hlas jen tak zahodit.

K. Janyška 9.5.2019 18:29

Re: Vy vole, ignorováním voleb získá více mandátů P&L!

Vy vole, na tom prd záleží. Ta deklarace vás fakt nepřesvědčila, o tom, že si s vámi Němci vytřeli předem ? Dzp.

V. Petr 9.5.2019 17:53

Vy vole, ignorováním voleb získá více mandátů P&L!

V. Petr 9.5.2019 17:52

Dnes hrozí sankce také. A poslanci

Polčák a Niedermayer jsou schopni hlasovat PRO sankce proti Česku!

K. Janyška 9.5.2019 17:49

IV.říše německá ústy Merkelové vzkázala z Rumunska,

se !"reme vám na EUvolby, všechcho bude podle deklarace, kterou jsme my, Němci, předem vnutili 26 národním státům Evropy, sdruženým v EU a ne podle volebních výsledků.

A má pravdu, kdo kdy viděl volby, jejichž výsledek je předem stanoven počtem mandátů. Tedy počtem míst v EP pro národní státy.

Slyšel jsem ji na vlastní uši a kompozitivní teorie mi to takto rozklíčovala... Dzp.

M. Prokop 9.5.2019 17:42

Re: nechápu to

Máte pravdu, ovšem pravdu dobroserům nepochopitelnou. Mimo to, každá taková refulace zvyšuje moc a doufám, že se nedomníváte takový nesmysl, jako že MOC není přesně to, po čem budovatelé Nové Evropy od Napoleona, Wilhelma, Hitlera, Stalina až po ty dnešní prahnou.

M. Prokop 9.5.2019 17:39

Re: Jirka Payne opravdu mrhá argumenty.

Je, ale jak komu. EUrojehovisté neuvěří ničemu.