15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

EVROPA: Eurologika

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 10.2.2008 13:54

Re: Re: Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP nevím, co je bruselský

V roce 2005 podle údajů ministerstva financí odevzdala Česká republika do rozpočtů Evropské unie 31,522 mld Kč a zpět na evropských dotacích získala 31,282 mld Kč. Naše země se tak stala za rok 2005 čistým plátcem ve výši 240 milionů Kč (viz tabulka č. 1).

janoryna 10.2.2008 17:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP nevím, co je bruselský

to není chyba bruselu,ale těch, kdo to u násšpatně zúřadoval ! peníze byly,ale my jsme je nechěli. a komu se eu nelíbí, tak ať z ní vystoupí. eu byla bez nás 40 let anikomu jsme nechyběli !

H.K. 10.2.2008 18:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP nevím, co je bruselský

To máte bezpochyby pravdu. Ale je taky pravda, že podmínky se od podpisu přístupové smlouvy změnily. Neexistuje pro ČR jiná alternativa. To, že tady vzniká dirigistická organizace /stát/, ve kterém volení představítelé budou mít sice velké příjmy, ale skutečnou moc budou mí anonymní úředníci a prostřednictvím nich lobistické skupiny, které budou napojeni penězovody na státní finance. Dnes jsou nasmyslené předpisy, které musí organizace respektovat pokud chce vyrábět, ale nikoho nenajdete kdo je tvůrcem a kdo má odpovědnost.

Není to stát sociální, ale socialistický, který bude mít těžké hospodářské , následně národnostní a náboženské problémy, což bude živná půda pro populisty a nacionalisty. Chtěl bych být špatným prorokem.

Jerry 10.2.2008 13:50

Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP nevím, co je bruselský

Skutečně se o to perou národy,anebo pouze představitelé těchto národů v představě dobrého džobu (viz například u nás podivný Špidla).Nezlobte se,ale Vaše slova mi připomínají bonmot z dob budování socialismu státostranou - lid schvaluje budování socialismu,ale lidi - lidi na to serou. 

jensina 9.2.2008 22:16

Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Evropa jako společný prostor, volný pohyb, pracovní příležitost podle konkurence, společný fond solidarity a pomoci v případě přírodní katastrofy, společná bezpečnostní politika, Stačí

jirka.s. 9.2.2008 10:08

Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Hezké, Mildo! Rozpínavost prý byla vždy důsledkem vojenských akcí! Jenomže civilizované lidstvo, snad a zaplať pánbůh, už přišlo na to, že nemusí každý zisk pramenit z fyzického násilí! Jsme zase ve vývoji Homo sapiens dále a tak se zneužívá násilí ekonomické! Ve výčtu mohu začít zemědělstvím a skončit u kulatých rohů v hospodských kuchyních! Ano, jsem pro ekonomickou spolupráci, ale založenou na naprosto rovnocených podmínkách a smlouvách! Je dobře, že už tady  zase panuje svoboda slova, vyznání a základní lidská práva! Potud v pořádku! Ale domníváte se, že je v pořádku, že například cukrovary, vinaři, farmáři zkrachují ne v poctivém ekonomickém souboji, ale díky nesmyslným nařízením zkorumpovaných úředníků či zelených idiotů kdesi v Bruselu?

A že v Rakousku-Uhersku chtěla dominovat německá menšina? A domníváte se snad, že Němci a Francouzi tvoří ještě i dnes v EU většinu? Naprosto nemíním diskutovat o schopnosti či neschopnosti mluvit či jakkoliv jinak se vyjadřovat v cizí řeči, to je naprosto marginální otázka!  Konec konců, víte jak "roztomile" působil na Němce velký Mistr Kája, když zpíval německy? A pokud se domníváte, že Klaus brzdí údajný "optimální rozvoj Česka" svou nedokonalou mluvou v cizích jazycích, já tvrdím, že se vyjadřuje naprosto obstojně, tedy alespoň natolik, že mu v té Evropě, zaplať pánbůh, rozumí až moc dobře! Důležité totiž není jak co říká, ale co říká! A pokud bude někdo schopen zastavit či alespoň kritizovat onu "evropskou" rozpínavost, tak ať to, pro mne za mne, říká třeba hotentotsky!

Jenda 9.2.2008 21:33

Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Ostatne rise nerostly zdaleka jenom vojenskymi akcemi. Dost casto taky nekdo nejake to uzemi vyzenil nebo koupil.

Pidra 9.2.2008 15:10

Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Milý magore, včera jsi o Klausovi psal doslova totéž. Chtělo by to trochu víc fantazie. Zkus něco napsat anglicky nebo německy, jistě to bude vynikající, když jsi schopen posoudit, jak mluví anglicky, německy a taky rusky dosud. p. president.

H.K. 9.2.2008 17:49

Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Unii máme dnes optimální možnosti rozvoje, bohužel jsou brzděny staříkem, mluvícím pouze  lámanou němčinou a angličtinou, jediná řeč. V.K. podepdap přihlášku do EU. Já jsem také hlasoval v referendu pro vstup do EU. Ale do takové EU kde bude volný pohyb osob, služeb a kapitálu. Nikdy bych nebyl pro EU s ústavou, která směřují k společnému federativnímu státu. Kde se ztratí národní státy a kde budou rozhodovat centrální úředníci a lobistické skupiny. Dirigistický stát jsme tady už měli a žili jsme v něm celý život. Dnes nikdo nenajde toho, kdo vydává tisíce nesmyslných předpisů, jsou to všechno anonymní úředníci, kteří dnes všechno ovládají. Jeden socialismus jsme vyhnali dveřmi a druhý k nám leze oknem. Dnes 80% zákonů a nařízení vzniká v Bruselu. Dnes pokud se spojí Německo, Francie a Italie, tak si prohlasují co budou chtít. Nevěřím, že budou hledat to co bude vyhovovat nám, ale to co bude vyhovovat jim. Pokud to tak nebude jak jsem to napsal, tak přijdu každý den před Váš dům Vám popřát dobré ráno.

Josef 9.2.2008 22:15

Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

H.K. kdyz se nad tim zamyslis, tak ony ty predpisy zas tak nesmyslne nejsou! Proc napr. mi ma nekdo prodavat etylalkohol z brambor a nazyvat to Rumem nebo Slivovici? Nebo proc bychom meli pestovat cukrovku, kdyz ji je vsude nadbytek? Souhlasim s tebou s totalitou. Tehdy nesmyslnych zakazu bylo az az, a navic jsi k tomu nesmel nic rici !!

Fjertuch 9.2.2008 22:21

Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

V tuto chvíli jde vážení o tvarůžky. Josefe pokutu za zásoby, co je komu do toho co mám doma ve špajsce,

chytrý horák 9.2.2008 22:38

Re: Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Josef nepozná, co je zbytečné produkovat, tak je rád, když mu to někdo zakáže.

H.K. 10.2.2008 9:31

Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Předpisy pokud určují  pravidla, kterými se budou všichni řídit jsou nutností. Pokud jsou to ale předpisy, které si prosadí lobistické skupiny, které likvidační pro konkurenci,  je darebárna. Česká republika byla jedn z nevyspělejších států v pěstování cukrovky, ve výrobě cukru a cukr byl významnou vývozní surovinou.  surovinou. Teď budeme cukr dovážet. Co budou zemědělci pěstovat místo cukrovky? Zemědělství není pouze produkce potravin a surovin,  je to taky  pečovatel a tvůrce krajiny. Česká republika nemá komparativní výhody jako jiné země. Nemůžete zde pěstovat např. pomeranče, jak na jihu Evropy, nemůžete konkurovat Anglii v chovu dobytka. Není ani jedna komodita pro kterou by u nás byly lepší podmínky než jinde.

Kvotace výroby, dotace likvidují jakoukoliv konkurenci. ATD.

Ne všechno nejsou třeba předpisy. Slyšíte od našich odborníků, že v USA není zakázáno používat hormonální a jiné látny při výkrmu dobytka. To je pravda, ale stačí mít nařízení, že tyto látky nesmí být ve výrobcích  a v konkurenčním prostředí si nikdo nedovolí něco takového použít. Nikdo od takového sedláka nic nekoupí.

jensina 10.2.2008 16:46

Re: Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

 Pro H.K. Na všechnono musí byt předpisy, i na to jestli se vy eru,  pokud nebude záchod podle předpis  EU . Pokud budeš s at do záchodů, které nebudou podle EU norem, dostaneš pokutu !!

H.K. 10.2.2008 18:09

Re: Re: Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Pokud nebudou předepsané záchody ve Vaší hospodě, tak ji zavřete. Doma můžete s....t kde chcete, podle toho jak Vám to pasuje.

Jenda 10.2.2008 16:09

Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Zrovna tak se muzete ptat proc vam ma nekdo prodavat srazeny rostliny olej s mazutem a rikat tomu pomazankove maslo.

wombat1 10.2.2008 12:55

Re: EU není 3. říše nebo CCCP

.....jo pokud by se Evropa dohodla, ze anglictina bude jeji dorozumivaci spolecny jazyk, pak by jakasi sance pro Evropu byla. By byla, ale nebude, protoze s tim urcite Francie a mozna i Spanelsko souhlasit nebudou.......... 

Jenda 10.2.2008 16:05

Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Spanele by to myslim zkousli, ovsem frantici ani nahodou. Tem uz nic jinyho nez "pycha" na jazyk nezbyla. A na to aby to zkousli bez kecu nemci uz je pozde.

jensina 10.2.2008 17:16

Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

Wombate A vo tom to je a NIKDY nebudou souhlasit! Neexistuje Evropský národ,  nedomluví se, malé národy  se nakonec začnou bránit větším, větší se nedomluví mezi sebou, Evropa může existovat jako společný prostor, založena na společných principech kulturních, postavena na sousedských vztazíh, jako je soužití sousedů na vesnici. Vím koho pustit do zahrady ale vím proti komu mám psa. Do mé zahrady může jen ten,kdo o to požádá ale moje právo jej přijmou ho nebo ne.     

H.K. 10.2.2008 18:12

Re: Re: Re: EU není 3. říše nebo CCCP

R^R^

Hranicar 9.2.2008 8:51

Navrh:

Uz aby byly zruseny narodni vlady a parlamenty a vse se ridilo z Bruselu. Tolik debilu, ktere jsem videl vcera v primem prenosu z parlamentu, snad v celem zbytku Evropy neexistuje. 

Lišák FOX 9.2.2008 9:52

Re: Navrh:

A bude ještě hůř.

Fjertuch 9.2.2008 22:30

Re: Re: Navrh:

A evropská vlajka nad hradem, neonové. srdce už tam není,Co si ten Švejnar myslí, že ten hrad mu bude patřit? Jeden chce sv, Víta Vatikánu, druhhý hradčany Evropě. To už je skutečně hnus, a my blci jenom čučíme. 

těchňik 9.2.2008 11:00

Re: Navrh:

Jen abyste se z toho Bruselu nedočkal debilů ještě o řád větších, a navíc zcela mimo kontrolu. Mnohé tomu již napovídá a jen slepý to nevidí. :-/

strejda 9.2.2008 18:06

Re: Re: Navrh:

Máte recht. Je tam Zahradil.

Jenda 9.2.2008 21:30

Re: Re: Re: Navrh:

Co Zahradil, je tam Vladimir Iljic Spidla!

brusic 9.2.2008 22:27

Re: Re: Re: Navrh:

A taky Ransdorrf, Ouzky, Zelezny, Bobosika ... proste stejna sebranka jako sedi v prazskym parlamentu. Neni divu - blby do obou parlamentu nominovaly stejne politicke strany a volili je stejni volici.

Je mi lito, ale blbove bucou v politice at uz se dala z Prahy nebo z Bruselu, kdyz je tam budeme volit ;-D

Jerry 10.2.2008 8:59

Re: Navrh:

Máte zřejmě omezený záběr.Zkuste si například alespoň prolistovat některé technické EURONORMY - formát A4, velikost písmen pro 5 dioptrií a jejich faktický obsah svědčí proti Vašemu konstatování. A to autory jsou technokraté - technicky zaměření odborníci,kteří jsou svým založením přeci jenom více odolnější proti blbosti než absolventi humatitárních směrů ,kteří v evropských strukturách převažují (u našich zástupců viz např. naplno propuknuvší nákaza u historika Špidly, exnovinářky Bobošíkové a dalších).Prostě ta nákaza bruselizmem se nikomu nevyhýbá a každého nakonec semele.A semele ho tím více,čím menší je jeho vliv na zdroj této nákazy.Osobně si myslím,že EU na toto nakonec dojede.O vývoji a konkurenceschopnosti Evropy nerozhodnou plamenné výzvy (např. před 10 roky pohádka z Lisboa o tom,jak EU dožene a předežene USA - pro pamětníky budování socialismu v Čechách podobnost vůbec ne náhodná),ale konkrétní činy.A jejich plnění jaksi pokulhává.Ono to je podobné jako se samosprávou - co je nutné v rámci nějakých pravidel udělat pro dobrý vzhled návsi v Horní Dolní vědí nejlépe místní.A udělají to tím lépe a raději, čím budou pravidla obecně platná pro všechny Horní Dolní v nějakém celku jednodušší a jasnější.Zatím je všecho opačně a bohužel to asi nikdo nezastaví.

koloděj 10.2.2008 10:56

Re: Re: Navrh:

Jery to jste napsal tak , jako by to bylo moje. Připomínám konkuranci Číny, její levná pracovní síla, žádná regulace, kdo co, podle žádných norem, které zvýšuji náklady na výrobu, jen tvrdý zákon trhu. Evropa to nemůže ustát. Prostředí pro uplatnění parkinsonových zákonů. Hlava XXII. Je to výplod IDEALISTů, jsou to špatní praktici neschopni existence. Nepředhoníme nikoho, budou to jiní kteří předeženou. Smyslem evropských válek, byla vždy touha ovládnout tento prostor. V nové době to není vojenský arsenál, je to válka ekonomická, vedou ji ekonomické loby. Pro ně europarlament podle své síly připravuje trhy. My jsme a budem jen Ti kteří budou muset nakupovat, to co Ti větší budou chtít prodat. Když bychom se chtěli trohu prosadit, oni nás hned klepnou přes prsty. Není o to o schopnějších, je to o silnějších.   

Josef 11.2.2008 16:27

Re: Re: Navrh:

V Horni Dolni mistni vedi lepe ?!? Tak s tim prikladem jse se tedy dokonale spletl !! U nas na detskem hristi pobihajici psi s.eru do pisku a strasi deti a nikdo s tim nic neudelal a neudela! Jedina nadeje jest prisnejsi dodrzovani EU pravidel.