17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

EVROPA: EU rozvrací ekonomiku

Už několik roků se problematika globálního oteplování Země stala politickým, hospodářským, ideologickým, finančně propagačním a společenským tématem číslo jedna. Vědomí každého občana je soustavně ovlivňováno hrozbou katastrofických důsledků tohoto fenoménu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 11.5.2013 20:59

Re: Globalni oteplovani - to je ale tragedie

Na těch mi, prostoduchý propagátore zlodějny Rado, sejde.

Bylo by více peněz na řešení jejich problémů, kdyby nebyly vyplácány na totálně nesmyslný boj s CO2.

M. Prokop 11.5.2013 22:21

Porozumí prostoduchý Rada?

 CO2 se měří spolehlivě někdy od 50.tých let na mnoha místech. Mauna Loa není zdaleka jediné. Debaty v novinách o tom, že nárůst z 398 ppmv (part per milin volume) na 400 ppmv je katastrofické překročení magické hranice, zatímco nárůsty 396 -398, nebo 401-403 jsou nevýznamná zvýšení, jsou úplně legrační, určené k omračování laiků.

http://cdiac.ornl.gov/trends/co2/contents.htm

 Za dobu (1950-dnes) nepochybně koncentrace CO2 v atmosféře Země stoupala. Předchozí záznamy jsou nespolehlivé, ba rozporné (1850-1950)- měřily se různými metodami a nikde systematicky dlouhodobě http://www.biomind.de/realCO2/. Dále do minulosti jdoucí čísla jsou odhady založené na různých proxy naměřených hodnotách (bublinky vzduch v ledu, mořské usazeniny + celá paleta dalších). Na té hodně dlouhodobé škále všechny ukazují pro oteplovače nepříjemnou věc, že nárůst teploty předchází v řádu ca 800-1000 let nárůstu koncentrace CO2 http://icecap.us/images/uploads/CO2,Temperaturesandiceages-f.pdf. Pro ty, kdo vědí, co je Henryho zákon (rozpustnost plynů v kapalinách) a závislost Henryho konstanty na teplotě a dále vědí, že v mořské vodě je rozpuštěno 70 x více CO2, než je v celé atmosféře, je to celé jasnější .

A ještě dlouhodobější odhady ttp://cdiac.ornl.gov/trends/co2/contents.htm – na stránce dole je graf od geologů – uhlařů – ti mívají dost spolehlivá čísla. Teplota a koncentrace CO2 si nerozumí a to tak, že naprosto. Jak to, že v Ordoviku byla doba ledová a koncentrace CO2 asi 4000 ppmv, neumí žádný oteplovač vysvětlit.

P. Rada 11.5.2013 23:52

Re: Porozumí prostoduchý?

Prostoduchost pana Prokopa tkví v tom, že se neptá klimatologů ale "oteplovačů", které ale zároven nemůže vystát - natož vyslechnout. Ta pejorativní zaujatost k protivníkovi i věcně indikované změně v jednom, pak afektivně laděné duši stačí k nasazení klapek na oči, špuntíků do uší a šroubů do hlavy.

Já mám za to, že nelinearita účinku CO2 je jednou s příčin. Pomíjení celé bilance vlivů další příčinou. Henryho zákon je dobré znát a připomenout si ho - ale oceán zdaleka nerospouští jen CO2.

Podstatně jiné rozložení kontinentů na planetě, tvorba mořských hřbetů.... přeci patří mezi rozhodující vlivy. Další podstatnou roli hraje výška a relief kontinentů - ta totiž bud umožnuje nebo neumožnuje trvalé zalednění a tedy zapojení zlomů albeda na obrovských plochách do hry.

Je samo o sobě zajímavé - ba příznčné, že jako klíčový argument si na srovnání rizik dneška kdy je planeta až přelidněná - vzal pan Prokop stav dokonce až v prvohorách kdy existovaly mimo jiné i zcela odlišné biologické struktury - biomy. Že se i takto někdo táže je sice určitě dobře ale na druhou stranu pokládat si natruc právě jen velmi obtížnou otázku a jen proto, aby se její nezodpovězení beze zbytku mohlo být použito  jako argument,  je projevem tendenčním až iracionálním.

B. Rybák 12.5.2013 11:07

Re: Porozumí prostoduchý?

Na pomíjení celé řady vlivů (biologických, kosmických, změny albeda vyvolávajících) si stěžujte u ICTT). Jenom zamlžujete podstatu věci. Žádný argument pana Prokopa jste nevyvrátil.

Odkud víte, že v průběhu prvohor nebyla hmotnost živých organismů mnohem větší než dnes?

P. Rada 12.5.2013 12:10

Re: Porozumí prostoduchý?

A čím konkrétně pan Prokop argumentoval? Tím, že mu oteplovači které dál nespecifikoval nevysvětlili to co sám nedokáže upřesnit?!

Uměl by alespon pan Rybák otázku precizovat když už hovoří za jiného?

Je ale docela možné, že ona zvýšená koncentrace CO2 platila pro období konce Země jako sněhové koule"..... http://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_sn%C4%9Bhov%C3%A9_koule .... Pak bych to vysvětlení bylo nabíledni.

To se odehrálo 750 -600mil let zpátky. Ordovik ale až 510 až 438 mil let a byl už teplý - ale že by v něm vedle trilobitů žilo i něco tak rozmanitě jako koncem čtvrtohor a dokonce hmotnější organismy jak dnes, velice pochybuji. Nenašel se totiž zatím ani jediný tak masivní otisk.

Třeba ho ale najde právě nějaký pan Rybák - tuto možnost zcela vyvrátit také nedokáži.

B. Rybák 13.5.2013 10:22

Re: Porozumí prostoduchý?

Jejich otisk se ani nemohl najít, protože tehdejší organismy ještě neměly pevnou schránku. Ale už v prekambriu bylo těchto dnešním sinicím pravděpodobně příbuzných (asimilujících) organismů tolik, že způsobili úplné zhroucení skleníkového CO2-efektu a tím na stamilióny let změnili celou Zemi na onu sněhovou kouli (kterou patrně ukončil návrat životadárného CO2 a ztmavnutí sněhu způsobené sopečnou činností).

P. Rada 12.5.2013 12:18

Re: Porozumí prostoduchý?

http://www.skepticalscience.com/arg_cz_CO2-kdysi-vice.htm

P. Vaňura 11.5.2013 14:14

Pověste salónní rudozelené levičáky na větrníky a

problém bude vyřešen. Je to vůbec nejlepší řešení většiny problémů současné Evropy.

Nejde o to, že jsou to parazité, ale oni k svému parazitickému způsobu života potřebují nadělat nejméně desetkrát tak velkou škodu, než to, co sami spotřebují.

Je to poslední převtělení ZLA, které se v různých podobách přesouvá již tisíce let lidskými dějinami. Zločiny, které ideologové různých barev napáchali jsou nepředstavitelné!

P. Rada 11.5.2013 17:12

Re: Pověste ???!

L.N.T .... "Neboj se neznalostí - obávej se spíše falešného poznání - to bývá vlastní příčinou zla".

Ten pán co toto pochopil si udělal jasno v tom, že zlo není protipolem dobra ale tkví v hlubokých zažitých omylech které někdo přijal za ideu. Ideologické zlo je proto skutečně exemplárním případem. Příkladem takové jednoduché ideologie plodící ZLO je ale právě to výše na odiv vystavené:

..." Pověste salónní rudozelené levičáky na větrníky"...

Pan Vanura by zjevně někoho rád věšel jak za krvavých revolucí či totalitních režimů... a přitom patří ke skupině, která si dnes žije nejlépe jak za celou svou historii.

Nyní se to ale jeví tak, že "večírek už končí" ale leckdo nemíní přestat. Co lze asi čekat od takových co raděj budou ve svém opojení věšet jiné - než aby sami popřemýšleli co se to s nimi stalo?

P. Vaňura 11.5.2013 17:27

Pokud by dotyční zaujali své místo na větrnících, NIKDY

by v Kambodži nemohl vládnout jejich odchovanec Saloh Sar, známý jako Pol Pot (jeho duchovním guru byl J. P. Sartre). O zločinech Pol Potova režimu rozhodovalo politbyro cca 20 intelektuálů, kteří se sami NIKDY neživili manuální prací.

Vy prostě nevidíte to zlo, které ideologové dokáží napáchat. Jeden psychiatr svého času řekl, že "ani ten nejhorší zločinec nedokáže napáchat příliš mnoho zla, pokud se nezaštítí ideologií."

P. Rada 11.5.2013 17:59

Re: Pokud by dotyční zaujali své místo na větrnících, NIKDY

Jo v té poslední větě máte naprostou pravdu. Nejnebespečnější zločinci jsou opravdu ti "adaptovaní" v prostředí. Stalin, Hitler,.... http://www.youtube.com/watch?v=uX2dC3hSz94

Naopak v tom co já vidím a vnímám jste jaksi vedle. Chybí Vám argument, východisko a hledáte ho jak vidno v extrémech.

P. Vaňura 11.5.2013 20:22

Víte, já trochu pamatuji i Korejskou válku a vím,

kolik salónních levičáků podporovalo v té době Kim Ir Sena, Mao Ce Tunga a Stalina. Pokud by bylo po jejich, byl by celý poloostrov KLDR a jak to tam vypadá, víme. Nevím, kdo by pak u nás stavěl automobilky...

Pokud by bylo na MacArthurovi, osvobodil by celý poloostrov, to by ovšem nesměl mít v zádech komunistickou pátou kolonu. "Slavný" rozkaz, že smí bombardovat jenom jižní polovinu mostů přes řeku Jalu vešel do dějin.

M. Prokop 11.5.2013 21:05

Re: Víte, já trochu pamatuji i Korejskou válku a vím,

Souhlas, až ovšem na MacArtura. Kdyby byla vyhlídka na osvobození celého poloostrova, vlítli by tam Číňani, jak ostatně také učinili, když MacArtur zahnal komouše na sever.

P. Vaňura 11.5.2013 21:27

Právě o toho MacArthura jde

Ten rozkaz "bombardovat smíte pouze jižní část mostů" byl vydán v dobé, když už Číňané zaútočili a MacArthur je chtěl zastavit masivním nasazením letectva (z WW2 věděl, že to letectvo dokáže).

Celá ta válka byla od zmíněného čínského útoku ze strany USA ovlivňována strachem, aby se válka nerozšířila. To mělo ovšem tragické následky pro vojáky v poli, četl jsem i názory, že je "vláda zradila." Jak by to dopadlo v případě přijetí MacArthurových plánů se lze jen dohadovat.

M. Prokop 12.5.2013 18:10

Re: Právě o toho MacArthura jde

Jsou jen dvě možnosti.

1. Číňani by se stáhli a přestali válčit - nevěřím.

2. Amíci a Číňani by byli tvrdě ve válce (žádní "dobrovolníci") a tu by vyhrát nešlo, nepodařilo se to ani Japoncům chvíli před tím, a že se snažili. Takže dlouhodobý konflikt. Americkým veřejným míněním by top dlouho neprocházelo, podobně jako ve Vietnamu.

J. Mrázek 11.5.2013 12:50

Jedna stránka se stovkou dat a grafy nabitými články

http://www.osel.cz/index.php?obsah=36

Stačí zadat osel.cz a hledej oteplování.

Osel=ObjectiveSourceELerning.

M. Šejna 11.5.2013 14:06

Pane Mrázku

webové stránky Osla znám. Většina článků o globálním oteplování tam řeší, zda se otepluje rychleji nebo pomaleji a co je příčinou oteplování. O tom, že oteplování neexistuje, není na Oslu jeden jediný článek.

Ten Váš odkaz http://www.osel.cz/index.php?obsah=36 vůbec nefunguje, tj. neodkazuje na žádnou stránku. Ale Vám to zákonitě k chápání nestačí (hnědí nechápou příliš rychle a často vůbec).

J. Kadeřábek 11.5.2013 15:26

Tento funguje

Tak třeba tento http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=6695

M. Šejna 11.5.2013 16:42

pane Kadeřábku

ano, je to Kremlíkův pokus vysvětlit současné oteplování Bondovým cyklem. Potvrdil jste to, co píšu, tedy že i pan Kremlík nezpochybňuje globální oteplování. Jen hledá příčinu jinde.

M. Prokop 11.5.2013 16:27

(hnědí nechápou příliš rychle a často vůbec).

Co ta náhlá sebekritika?

M. Šejna 11.5.2013 16:44

Re: (hnědí nechápou příliš rychle a často vůbec).

toje Váš problém, že se v té kritice Vy sám vidíte.

P. Rada 11.5.2013 14:13

Re: Jedna stránka se stovkou dat a grafy nabitými články

Opakuji, že dáváte odkaz na nerecenzovanou beletrii kde si i uvnitř ledacos protiřečí. I to je ale lepší než nic - jak je zdejší praxí. Viz tvrzení Hanzlíčka bez jediného odkazu. Ta praxe pak obvykle stačí jen k tomu se zde úspěšně pohádat třeba systémem tvrzení proti tvrzení a pilovat si na tom třeba rétoriku.....

L. David 11.5.2013 12:32

Kdo už konečně zchladí přehřáté mozky byrokratů z Brusele ?

J. Kanioková 11.5.2013 12:43

Jedině pád na h.. ústa...

Oni naopak budou zneužívat krize k zamaskování dřívějších neprosazených požadavcků a budou tlačit na pilu o 106.. Jako návnadu použijí něco málo, co se může nemyslícím líbit a k tomu v zákrytu přidají šílenosti..

Občanství: Nová iniciativa Komise na posílení občanských práv – http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-410_de.htm

EU: Všichni Evropané mají právo na sociální služby v Německu – http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/10/eu-alle-europaeer-haben-anspruch-auf-sozial-leistungen-in-deutschland/

M. Šejna 11.5.2013 12:19

Hanzlíček popírá globální oteplování

Tak takto uboze uboze může skončit bývalý "národně-frontovský ekolog" - bratr Hanzlíček, tento bývalý člen Čs.strnay socialistické, co měl povoleno od bolševiků stát se režimem povoleným kecalem do problematiky životní prostředí. 

Pan Hanzlíček nám dnes sdělil, že globální oteplování je jen oficiální doktrína a že jiní vědci tuto oficiální doktrínu popírají, ale jsou zatlačení do pozadí. Já tedy o žádných takových vědcích nevím. Oteplování klimatu berou všichni vědci za realitu. Dokonce ani proslulí čeští klimaskeptici Kremlík, Kutílek nebo Motl nepochybují o tom, že se otepluje. Spory se vedou jen a pouze o příčině globálního oteplování.

Vyjimkou je politický ekolog Hanzlíček, který oteplovaní popírá a za vším vidí diverzní činnost EU.

J. Mrázek 11.5.2013 13:00

http://www.osel.cz/index.php?obsah=36

A když Vám to zákonitě nebude stačit (zelení nechápou příliš rychle a často vůbec), tak opět

http://www.osel.cz/index.php?obsah=36

M. Šejna 11.5.2013 14:00

pane Mrázku

na Vašem odkazu nic není. Naučte se aspoň dávat sem přesné odkazy, když už jste se nenaučil diskutovat.

M. Prokop 11.5.2013 16:29

Re: Hanzlíček popírá globální oteplování

Oteplování už je opuštěno, ono to nějak nedopadalo dle prognostik, nynější důvod zeleného racketeeringu jsou "klimatické extrémy". Za ty lze vyhlásit cokoliv.

M. Šejna 11.5.2013 16:47

pane Prokope

ano, teď je každý extrém považován za důsledek oteplování. To je samozřejmě blbost.

Ovšem oteplování opuštěno není. I když možná v hlavách ignorantů ano. To, že o něčem přestanete mluvit, neznamená, že to přestane existovat.

P. Vaňura 11.5.2013 17:14

Nejde o to, aby přestalo globální oteplování, ale

aby přestal "Boj proti globálnímu oteplování."

Jinak, stačí přejít na atom a "problém" CO2 je VYŘEŠEN!