6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: EU, cena másla a demokratický deficit

Zdražilo máslo. Lidé šílí, premiér Sobotka ustavuje vyšetřovací komisi a na obchodníky už se chystají úředníci s otázkou, proč prodávají drahé máslo, když lid si vyžaduje máslo levné. Není příliš jasné, co se má vyšetřit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 6.10.2017 8:54

Re: Big Joke

Bože Timure Rudolfoviči, chlapče, ty jsi ještě větší srandista než jsem si myslel.Nakonec, zasmát se po ránu stojí zato.

P. Hlosta 6.10.2017 9:05

Re: Big Joke

Já v tom demokratický deficit rozeznávám. Že vy ne, tomu se lze divit, ale přesvědčit vás patrně nepůjde. Vy to máte našprtané o té EU a nic v ní neshledáváte kritizovatelného, natož demokratický deficit. Mechanicky přejímáte ódu na radost, že ostatní se neradují, vám přijde divné. ;-))

P. Rudolf 6.10.2017 10:14

Re: Big Joke

Pokuste se pochopit psaný text a objevit tak, s čím polemizuji. Vím, že je o na vás požadavek přímo nadlidský.

Jinak to, že slepě kritizujete EU, je v pořádku. Vy, ve kterých to komunistické myšlení velmi úspěšně před Listopadem zakořenilo a kvete dál, ani jinak nemůžete.

Z. Lapil 6.10.2017 10:21

Re: Big Joke

Ale ona má opravdu předpis jednat v zájmu EU, nikoliv v zájmu státním, to si pamatuju z doby, kdy se řešila Lisabonská smlouva. A co horšího - ne tak dávno vznikl speciální trestný čin (nebo zákon?) "poškozování zájmů EU"; to jsem si zase po letech vzpomněl na rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví, což bývalo trestnější, než krádež osobního vlastnictví.

P. Rudolf 6.10.2017 16:03

Re: Big Joke

Bože můj, a v zájmu koho by měla jako komisařka EU jednat, když ne v zájmu EU, tedy i nás? To by měla jednat třeba jako Klaus a Zeman v zájmu Kremlu?

Z. Lapil 7.10.2017 0:14

Re: Big Joke

Chybně předpokládáte, že zájem EU je vždycky totožný se zájmem ČR. To prostě není pravda - viz ony výhrůžky odebráním dotací. Je klidně možné, že zájem EU je na rozdíl od toho českého oprávněný, ale není totožný.

A Kreml sem, prosím, netahejte, to je jen jedna z mnoha "třetích" stran. Jistě, jedna z pro nás nejvýznamnějších, ale být "proti EU" opravdu nutně neznamená být "pro Kreml".

J. Pražák 6.10.2017 7:19

Regulace jako za socíku produkuje nedostatek

Připadá mi to jako za socíku, kdy ÚV KSČ "řešil" nedostatek WC papíru a dámských vložek.

Poděkujme bruselským EUrovůdcům, kteří nám vládnou. Před pár lety platili z našich peněz dotace zemědělcům na podporu produkce mléka. Pak zavedli sankce proti Rusku, to přestalo odebírat potraviny z EU, klesl odbyt, který až později nahradili exportem do Číny a Arábie. Proto dočasně poklesla cena mléka. Zavedli dotaci pro snížení produkce mléka, takže mléčné produkty zdražily.

Uvědomte si, že tyto dotace platí každý 2x!! Poprvé dotaci pro zemědělce z našich daní, podruhé platíme vyšší cenu másla.

Toto je jen příklad zvrhlosti EUrovůdců. Vzpomeňte si na to, až budete hlasovat o Czexitu.

J. Fridrich 6.10.2017 6:50

Bohoušek vyrazí na naše louky domluvit

Bohoušek vyrazí na naše louky domluvit našim stračenám aby více " makaly..."

L. Písařík 6.10.2017 5:36

Pane Pánku,

Sobotka by měl instruovat....... Co si to dovolujete předpokládat myšlenku tam, kde není. Dokonce není ani to máslo na hlavě. A protože své vlastní peří již nemá, rád se chlubí cizím peřím, např. výběrem daní. Můžete si takového premiéra vážit?

P. P 6.10.2017 4:11

K R E T E N I kteří předražené máslo kupují.

Z. Rychlý 6.10.2017 7:29

Re:

Až vy gigante vymyslíte nějakou rodnou sestru másla, která bude opravdu chutnat jako máslo, pak budete mít pravdu. Zatím jste za kreténa vy. Mažte si chleba třeba vlastním lejnem a tvrďte při tom, že je to čokoláda, ale nemontujte se do ostatních, kterým ještě čuch funguje.

L. Novák 6.10.2017 11:01

Re: rodná sestra másla...

Připomněl jste mi reklamu z komunistické totality...

Teď už si nejsem jistý, byla to "Hera, vlastní sestra másla"? :-D

Z. Rychlý 6.10.2017 12:07

Re: rodná sestra másla...

jmenovala se Sana a mě se po ní nadavovalo. Já tu umělinu cítím snad i ve stopových množstvích. A to už se k pravému máslu z farmy dostávám párkrát v roce. Mléko přímo od krávy, no to už bych snad ani nepoznal. Podomácký jogurt z kozího mléka jsem považoval za cukrářský výrobek, taková to byla proti Danone dobrota.

L. Novák 6.10.2017 12:28

Re: rodná sestra másla...

SANA ale nebyla k natírání na chleba, jenom na pečení, pokud mi paměť ještě sahá do dětských let. Taková "vosková" cihla :-) , ne?

Z. Rychlý 6.10.2017 13:49

Re: rodná sestra másla...

To už nevím, my jsme byli chudí a doma jsme mívali obyčejné máslo a sádlo. ale slogan to určitě byl.

Horníček s Werichem. Proč jste takhle malinkej? HORNÍČEK: Už jsme na vás zase něco zjistili, vážení posluchači, m y jsme zjistili, že nevíte, k čemu je vitamín A. - A to je tedy přímo žinantní. WERICH: Vitamín A je přece jeden z mála vitamínů, kterým je obohacena SANA - vlastní sestra másla. Tuky, jak víte, nemají zpravidla vitamíny, ale SANA jo. HORNÍČEK: SANA jo, SANA jo, SANA jo. WERICH: To je nějaká japonská písnička, "Sanajo"? HORNÍČEK: Ne, to je hanácky - Sanajó, Sanajó, Sanajó! SANA je hodnotná právě proto - proč je právě hodnotná SANA? WERICH: Protože obsahuje 7500 jednotek vzrůstového vitamínu A. HORNÍČEK: "Jak to, vzrůstového?" - tážete se a já odpovídám: ovšemže vzrůstového, protože při jeho nedostatku opravdu ustává vzrůst dětí. WERICH: Přijdete třeba na úřad a tam jste takhle malinkej. HORNÍČEK: Jak? WERICH: Takhle malinkej! A říkáte si: "Jak to, že jsem takhle malinkej, když ze mne pochází všechna moc ve státě? HORNÍČEK: Ale vysvětlení je nasnadě - vy máte málo vzrůstového vitamínu A proto jste takhle malinkej. Vyměňte však živočišné tuky za SANU, vlastní sestru másla. HORNÍČEK: Až přijdete na úřad podruhé, už vám nebude chybět vzrůstový vitamín A, už nebudete takhle malinkej, naopak: bacíte do stolu a všechno bude lítat! WERICH: Všechno bude lítat! Ale chce to SANU! Zdroj: https://revue.idnes.cz/sana-vlastni-sestra-masla-0yx-/lidicky.aspx?c=2000M217V08B

Z. Lapil 6.10.2017 10:14

Re:

Nepřehánějte. Máslo za nabídnutou cenu kupuju zcela dobrovolně. Až bude máslo PRO MĚ předražené, kupovat ho přestanu.

Nejspíš to dopadne tak, že máslo kupovat nepřestanu, jen snížím jeho spotřebu. Především totiž jde o to, jak moc ho chci. Řekněme v buchtách docela dobře funguje Hera, na chleba si ji ale mazat nebudu, i kdyby byla zadarmo a máslo za 100,-. A opravdu dobrý chleba máslo ani nepotřebuje.