10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

EVROPA: Dostáváme 100 miliard ročně, tak držte ústa

V souvislosti s odchodem Velké Británie z Evropské unie se rozhořely debaty o členství České republiky a vůbec o formátu budoucího fungování evropské spolupráce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 8.7.2016 7:07

Jednou se o dotacích děti budou učit

Jednou se o dotacích děti budou učit a bude to podobné, jako když se učí o odpustcích v církvích nebo lobotomii. Budou se divit, jak to tehdy lidé mohli dopustit, když to bylo tak očividné ...

Jednou z možných reforem EU by bylo zrušení dotací - schválně, zda to přijde aspoň na přetřes.

Bohužel jen pár politiků prohlašuje, že dotace nejsou to pravé ořechové, spíše naopak - mnohdy je politickým cílem vyčerpat dotace.

A. Bocek 8.7.2016 5:52

No a za osmé,

dotace jsou jako přenášení písku z jedné hromady na druhou. Která firma za evropské peníze neškolí firemní kultůru , nepřeškoluje skladnici na účetní a účetní na skladnici , tak ta je v regionu za blbce.

P. Dvořák 8.7.2016 3:15

Jako je soutěž o absurdní bankovní poplatek,

mohla by být vyhlášena soutěž o absurdní projekt z dotací EU.

Vůbec nejde o to, který by zvítězil. Když jsem se ale před pár lety probabrával seznamem těch projektů, připadly mi absurdní téměř všechny. Jenže kdo by měl trpělivost a čas jeden po druhém posuzovat do detailu. A to je smyslem složitosti při jejich udělování.

Muselo by na to vedle "Ministerstva pro místní rozvoj" být další "Ministerstvo pro místní zaostávání díky projektům EU."