26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EVROPA: Dostáváme 100 miliard ročně, tak držte ústa

V souvislosti s odchodem Velké Británie z Evropské unie se rozhořely debaty o členství České republiky a vůbec o formátu budoucího fungování evropské spolupráce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 8.7.2016 14:41

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Z mého pohledu jistě, z jejich pohledu nikoliv. A to je věc voleb, že? Ovšem, když se dívám na současné předvolební průzkumy - první tři strany ANO, socani a komanči. Nevím, jestli tohle voní Kratochvílům, ale mě tedy ne. Je mi z toho velmi smutno.

S. Donát 8.7.2016 14:39

Re: A co blbost lidí?

Ano. A také tlaky na to, aby se ČR mohla chlubit vysokým procentem vyčerpanosti EU fondů. Když ty uhnijní dotace nebudou, zmizí také tlaky, že.

D. Polanský 8.7.2016 14:38

Vytváření hodnot,

bohužel o těchto lidech se nepíše. Takoví dělník, farmář, řemeslník, technik, fuj, jenom kazí celkový dojem, podívejte se na úctyhodné občany, hezky jsou oblečení, radost pohledět. Učitelé, vojáci, právníci, politici, kulturní pracovníci, lékaři, intelektuálové, pisálci všeho druhu, to je nádhera pro oči.

J. Hejmala 8.7.2016 14:37

Re: Dobrý článek

Donat ? to je rady porady a radio Jerevan Donat je totiz zakuklenej Vyvadil

J. Šimek 8.7.2016 14:23

A co blbost lidí?

"Mnohdy se tak stává, že si obec pořídí něco, co nebyla priorita, ale na

co byl vypsán projekt, zatímco se zásadním způsobem zadluží."

To není špatnost dotací, ale blbost volených zástupců a ta vystoupením z EU nezmizí ...

Z. Frys 8.7.2016 14:16

Otec

Majora Majora byl střízlivý bohabojný muž, který pokládal za největší vtip, když mohl zapřít svůj věk. Kolohnátský farmář, bohabojný, svobodymilovný, zákonů dbalý drsný individualista, přesvědčený o tom, že každá vládní podpora, pokud se ovšem netýká farmářů, zavání socialismem. Jeho specialitou byla vojtěška, na jejímž nepěstování velmi vydělával. Vláda mu velice dobře platila za každý metrák vojtěšky, který nevypěstoval. Čím víc vojtěšky nesklidil, tím víc peněz od vlády dostal, a každý halíř, který si takto nevydělal, vynakládal na nákup dalších pozemků, aby mohl množství nesklizené vojtěšky stále zvyšovat. Pokud šlo o nepěstování vojtěšky, nedopřával si tatínek Majora Majora ani chvilky oddechu. O dlouhých zimních večerech zůstával doma a neopravoval žádné postroje, a den co den vyskakoval k polednímu čile z postele, aby se přesvědčil, že pole zůstávají neobdělaná. Do půdy investoval velmi promyšleně a brzy nepěstoval více vojtěšky než kterýkoli jiný farmář z okresu...

M. Valenta 8.7.2016 14:09

Žádný výmysl EU,

Pane Donát, každý stát v Evropě dotuje vlastní zemědělskou produkci nebo alespoň některé její části. (Dokonce už i ve starém Egyptě určovali úředníci výkupní ceny obilí, podle toho zdali hrozila válka nebo třeba podle hladiny Nilu)

J. Chaloupka 8.7.2016 13:49

Nebojte se, jednou ty cizí peníze dojdou a příjde

opravdová krize, kterou přežijí jen soudržné rodiny. Zatím je to legrace. Ale směr je do pekla, což nás asi nemine. No vzhledem k tomu, že jsme již jedno peklo na rozdíl od západu přežili, tak víme, jak se chovat, abychom přežili i ten náraz Titaniku pardon EU na kru.

J. Fridrich 8.7.2016 13:47

Re: To se nedá ani číst, pan Smetka je komik...

Tak pánové a soudruzi, konec mudrování a honem do postýlek, je odpolední klídek jak na pionýráku....

Přidám dvě věty vážně - i když nerad : Víte co to byl Marshallův plán a třeba taková UNRA ? Ta postavila poválečnou Evropu na nohy a mohla i nás, kdyby nám to soudruh Stalin nezakázal - tak to pro vás, co myslíte, že jakákoliv pomoc dopadne špatně...

Z. Frys 8.7.2016 13:46

Dotaci

či jakékoliv jiné přerozdělování vlastnictví předchází krádež. Krádež neboli vyvlastnění soukromého vlastnictví státem. Stát je ve společnosti tedy největším zlodějem a zdrojem násilí. Přerozdělování takto ukradených prostředků doprovází další zločiny, jichž je stát původcem, např. korupce.

EU se postupně stává fašisticko-socialistickým superstátem, který chce mít pod kontrolou úplně vše. Svoboda je otroctví. SuperEU nás otroctví zbaví totální kontrolou úplně všeho...

Jsou pravděpodobně možné dva scénáře dalšího vývoje: konečná přeměna EU v totalitní superstát orwellovského typu, nebo rozpad EU na autonomní regiony, spoulupracující prostřednictvím volného trhu. Doufám, že se naplní druhá varianta, a že přitom nedojde k násilí (ani to nelze vyloučit).

Etatisté celého světa, vyližte si...*****. Ne, radši chcípnět

O. Uživatel 8.7.2016 13:44

Uživatel požádal o vymazání
P. Lenc 8.7.2016 13:36

Re: Článek je velmi dobrý,

On pan Čech má vůbec zvláštní názory.

V. Javora 8.7.2016 13:24

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Je tedy třeba pracovat na tom, aby smůlu měli Kratochvílové.

V. Javora 8.7.2016 13:22

Zdůvodnění dotací

Kromě toho co bylo v článku napsáno, vidím ještě jeden důležitý důvod existence dotací. Je to způsob jak jednotlivé země a jejich národy usměrňovat a ovládat nenásilnou cestou, což je levnější, méně nápadné a tak nějak humánnější než použití hrubé síly. V příjemcích dotací se tak generuje pocit vděčnosti vůči Unii a také pocit žádostivosti být nebo zůstat podílníkem na takovém systému. Takto vytvořený a podporovaný obousměrný penězovod také umožňuje na první pohled ne zrovna viditelné a tedy i poměrně nenápadné zisky vládnoucího a přerozdělovacího centra. A to neustále potřebuje set sakra velké spousty peněz, aby své opodstatnění vůči ovládaným zdůvodnilo.

V. Kain 8.7.2016 12:42

Re: Článek je velmi dobrý,

Svědectví o bezúhonosti dvou estébáků?Jste pane Čechu při smyslech?A co těch 50 milionků které měly být použity na podporu malého a středního podnikání?Kdepak skončily? Takže takový pan Babiš je pro naší zem velice nebezpečný,což ovšem takovým jako jste vy nedochází.

P. Čech 8.7.2016 12:42

Re: Dík

Také si dobře pamatuji, co n ě k t e ř í Slováci tehdy chtěli a jak to dávali najevo. Jsem však přesvědčen o tom, že jich nebyla demokratická většina. Skutečnost, jestli se v té věci mýlím (možné to je) mohlo rozhodnout a vyřešit jedině referendum či referenda, která vyžadoval zákon č. 327/1991 sb, který v čl.1, odst.2 praví : "O návrhu na vystoupení ČR nebo SR z ČSFR lze rozhodnout j e d i n ě referendem".

R. Langer 8.7.2016 12:40

Re: Článek je velmi dobrý,

Hm, a kdo tedy podle vás konkrétně ty dotace včetně té socialistické vlastně Evropské unie zruší? Ti, co z nich mají příjem?

R. Langer 8.7.2016 12:35

Re: Dík

Jenomže o žádném ústavním zákonu to tehdy nebylo. Prostě nebylo. Bylo to o tom, že Slováci se prostě odtrhnout chtěli, a vaše teorie na tom nic nezmění. A jak říkám, pamatuju se na to velice dobře.

P. Čech 8.7.2016 12:34

Re: Článek je velmi dobrý,

U nás ve volbách nevítězí žádný konfident Stb a to ze dvou důvodů. Za prvé byl mocí soudní zproštěn obvinění ze spolupráce s Stb a za druhé, u nás nejsou do poslanecké sněmovny voleny osoby, ale politické strany a hnutí. Tomuto člověku lze vyčítat jediné. Konkrétně to, že byl členem opovrženíhodné a zločinecké organizace - KSČ. Že přijímá dotace EU a nejen ty mu vůbec nelze vyčítat. Ono totiž hloupý kdo dává, hloupější, kdo nebere. Na eurodotace může dosáhnout každý, vč. Vás a mne. Že to neděláme je jen naše hloupost. Oprošťování se od evropských dotací k ničemu nevede. Je nutno je obecně zrušit. Tím ovšem zrušíme socialistickou Evropskou unii. Taky dobře.

J. Svoboda 8.7.2016 12:32

Re: Dobrý článek

Zaplať pámbu pane Hanuši, ještě, že tu máme lidi, kteří tomu rozumějí tak, jako vy.

Jen kdybych na vás měl dát, podle kvality vašeho projevu bych si vás sakra prověřil.

J. Svoboda 8.7.2016 12:19

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Zaplať Bůh, že aspoň někdo, jako např. vy, naopak rozumí všemu, včetně houpacího koně. Leckdo by mohl táhnout do háje a bylo by to přínosné. Mohl byste to být např. vy s přítelem Kalouskem. To jen pro objektivitu a spravedlnost.

S. Donát 8.7.2016 12:19

Re: Dobrý článek

A jak se to dělalo v době před EU? Když ještě dotace nebyly? Lidé se pásli? Mimochodem, pane Hanuši, oslovujeme a voláme pátým pádem :)

R. Hanuš 8.7.2016 12:16

Re: Dobrý článek

Vůbec nevíte o čem mluvíte. Cena potravin vyrobených v Evropě jen díky klimatu a morfologii krajiny je dvojnásobně dražší než obdobná produkce v Maghrebu, USA, Kanadě či Argentině. Pokud by zemědělství v Evropě nebylo dotované, zkrachuje kompletně během půl roku (Navíc dotace zůstávají v Evropě a jen cirkulují). A kde pak Evropa vezme ten Bilion Euro na nákup potravin mimo Evropu? No, nezbyde vám než se jíst pást pane Donát.

P. Čech 8.7.2016 12:15

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Nejsem příznivcem SSO, nicméne zde jejich člen má pravdu. Nejde o žádné nesmysly a ideologické již vůbec. Nevím, kolik Vám je let, ani koliv Vám bylo v únoru 1948, kdy komunisti vinou prezidenta Edvarda Beneše ústavní cestou dosáhli moci. Já si to pamatuji, ikdyž jen matně. Horší než komunisté není a nemůže být nikdo a nic. každopádně nejvíce se jim blíží naši socani. "Naši" říkám záměrně, protože naše ČSSD je "bývalých" komunistů plná a také hovoří jejich jazykem.

S. Donát 8.7.2016 12:14

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Vidíte, já bych zase v takové zemi žil rád.Ale protože je tu spousta Kratochvílů a podobných, mám asi smůlu.

P. Čech 8.7.2016 12:02

Re: To se nedá ani číst, pan Smetka je komik...

Nutno jít vždy až k jádru pudla. Tímto jádrem je existence zmiňovaných dotací EU. Pokud by totiž nebyly, nikdo by je ani nemohl zneužívat. Jinak máte pravdu v tom, že je to také náš, český bordýlek.

P. Čech 8.7.2016 11:59

Re: Dík

Musím být. Zejména proto, že velmi málo lidí ví o existenci tohoto ústavního zákona a ti co o něm ví, jej nečetli. Jinak by totiž nemohli mlčet a nebo dokonce se tvářit, jako by neexistoval.

J. Svoboda 8.7.2016 11:56

Re: To se nedá ani číst, pan Smetka je komik...

Pane Fridrichu, neračte zapomínat, že lidi jsou jen lidi. Kdybaste nebyl zabedněn, už dávno byste věděl a možná přijal i za svoje, že příležitost dělá zloděje. Mohl byste také už vědět, že ten, jak píšete český bordýlek je jen a jen infekcí z EU.

J. Svoboda 8.7.2016 11:50

Re: To se nedá ani číst, pan Smetka je komik...

Pane Fridrichu, buď jste úplný blázen, nebo si neskutečně a nezřízeně egoisticky fandíte.

J. Svoboda 8.7.2016 11:46

Re: To se nedá ani číst, pan Smetka je komik...

Pane Fridrichu, tragicky se mýlíte!! Z jiné galaxie - nikoliv vesmíru jste vy. Proč jste tam neuvedl stovky kilometrů zbytečně luxusních cyklostezek? Proč jste tam neuvedl zbytečná golfová hřiště? Proč jste nezohlednil pokřivení trhu a tím velkou nespravedlnost díky subvencím? Proč jste neuvedl pokles konkurenceschopnosti celé Evropy? Proč jste neuvedl, kolik peněz se díky tomu, že subvence existují, masivně rozkradlo, proč se tak masivně korumpuje? I to patří k tíži takových mudrců, jako jste vy.

Opravdu musíte být z jiné galaxie, když jste schopen snést takovou kopu nehorázností?