18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

EVROPA: Až do vyhlazení. Trhu

Alan Greenspan, neblahé paměti, používal na vyhlazování hospodářského cyklu hodinářský šroubovák. A jím vedený Fed zcela nepochybně svou měnovou politikou zásadním způsobem přispěl k vytvoření bubliny na trhu nemovitostí v USA.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 24.9.2012 10:57

Re: Ty kleště spíš drtí autorův mozek

Pane Malečku,  chybička se vám vloudila. Politici mohou do Evropy svážet "sociálně slabé" z celého světa a uplácet je dávkami - ale aby tohle fungovalo musí ty politiky volit i bez "dovezených voličů" velké procento původních Evropanů, plátců daní, kteří se na levicovou propagandu taky chytají. Přitom levicoví politici nedovedou nic jiného než používat násilí, samozřejmě zabalené do žvástů o sociální odpovědnosti, lidskosti a solidaritě. Zastávají se nejrůznějších "znevýhodněných", kteří prý nezasloženě trpí nespravedlivým sociálním systémem. údajně jsou stejně schopní a pracovití jako ti úspěšní, jenže "nedostali šanci". Pokud by to byla pravda, byli by takoví lidé zlatým dolem - pracovali by nejen levněji než přeplácení "experti", ale návdavkem by byli těm, co jim práci dali vděční. Co brání samotným socialistům práci nabízet? Ne ve jménu státu, ale svém. Normálně podnikat. Mohli by uplatnit všechny svoje teorie a pokud by byly pravdivé, vládli by všude i bez kvót a restrikcí prostě proto, že by pracovníkům nabízeli lepší podmínky. Mohli tak činit už od kuponové privatizace. Upřímně řečeno levičáci udělali co se od nich dalo čekat - namísto pokračování budování socialismu bez "pravičáků" ve "spravedlivém podílu" původního národního majetku se nechali zaměstnat od "kapitalistů" a nadávají. Revoluce mne zklamala. doufal jsem, že budu mít od komančů a jiných levičáků pokoj - já pán, ty pán, žádná "solidarita" a "vzájemnost". Jsem si totiž jist, že od levičáka se nikdo opravdové solidarity nedočká. Toliko almužny výměnou za naprostou rezignaci na vlastní život a podřízenost "společnosti".  Za tu ovšem hovoří pokrytečtí levicoví politikové. A mimochodem, ti "místní lidé" se na sedlákovo drahé mléko vykašlou a koupí dovezené čínské či z rostlinného tuku vyrobené v Polsku. A za ušetřený peníz zajedou v létě na kypr či do Egypta. Howgh.

I. Skolin 24.9.2012 10:58

Re: Ty kleště spíš drtí autorův mozek

S těmi "nadutými bruselskými blby" souhlas. Proč si ale berete do úst p. Klause ?

J. Jurax 24.9.2012 1:48

Kdysi dávno

Kdysi dávno mi bylo navštěvovat lekce marxismu-leninismu, abych mohl vystudovat matematiku - to byly takové ty paradoxy doby. A z oněch dávno zapomenutých lekcí mi utkvělo - možná mylně, bohové vědí, že tenhle předmět se študoval v míře menší než malé, jen aby se prolezlo, že vývoj jde po spirále - po čase se vrací na stejné místo. avšak na kvalitativně vyšší úrovni.

Takže Napoleon šel na tu svou la Nouvelle Europe s bodáky, předovkamy a gardou - a byl z toho průser. Hitler šel na svou Das Neue Europe s tanky, ponorkami a štukami a byl z toho zase průser - ovšem na kvalitativně vyšší úrovni. A spirála se vine dál - teď Barroso jde na novou, lepší, protože federalizovanou Evropu skrze EU, buselské papaláše a byrokraty a vizi Svazu evropských socialistických republik a království - a bude z toho další průser; jen se děsím toho, jak vysoké kvalitativní úrovně může dosáhnout.

D. Polanský 24.9.2012 9:49

Re: Kdysi dávno

Dnes byste musel chodit na politologii a poslouchat obdobné blafy. Já si matematiku nechal jako koníčka. Ale o to nejde.

Jenomže svět se od Napoleona  a Hitlera kapánek změnil.  Chtěl bych vidět, kdo koho napadne, když svět je totálně propojený nadnárodním kapitálem. Jedině můžeme vyhlásit válku sami sobě nebo islamistům, jenomže ti mají ropu. No ještě zbývá Severní Korea, Irán a nějaká ta africká republika, když se tam objeví náleziště surovin.

J. Jurax 24.9.2012 23:46

Re: Kdysi dávno

Kdo koho napadne - proč vy napadal? On veliký průser múže vzniknout i bez války - a případné ozbrojené konflikty a tevoluce a občanské bouře budou už jen jeho důsledkem.

Ono je to nepřesné - ale představte si v EU třeba inflaci o velikosti té německé z dvacátých let? Co by to udělalo ... a že se to nemůže stát? A proč? Moc věcí se už stalo, ač se stát nemohly ...

D. Polanský 24.9.2012 9:54

Re: Kdysi dávno

Vidíte takový Evaristé Galois ani matematiku pořádně nestudoval, a hle jak zacvičil s celou moderní algebrou v 21 letech. Takže marxismus za to nemůže.

No jo za Napoleona, Hitlera, za časů mých rodičů, jo jo každý se bačoval na svém. Ale ten svinský kapitál propojil svět tak, že dnes nemáte málem komu vyhlásit válku.    

V. Venc 24.9.2012 0:41

Výborný článek

Takto nějak to bude probíhat! Ale i tak vedení EU udělá vše, aby federalizovalo. Odvrátit se od tohoto záměru politickou cestou již nelze, poněvadž ve hře jsou obrovské hodnoty/ztráty.