22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

EVROPA: Absurdity kolem aut

Zbytečná nařízení, nesmysly, které musíme zbytečně platit, kam se svět aut řítí a pár postřehů navíc. Taková erupce naštvání v jeden večer. Uznávám, že to není homogenní - spíš by to vydalo na několik samostatných článků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sinnreich 30.4.2021 0:51

Jenom predstava milionu aut, kazde s devitimetrakovou lithiovou baterii (k uhaseni potreba cca 30 000 galonu vody) je desiva. Sidliste, kde z kazdeho okna visi prodluzovacka. Ale to asi nehrozi, neb tyto auta budou jenom pro vybranou spolecnost ekomajetnych.

P. Rada 30.4.2021 0:50

Pan Dočekal se zřejmě cítí být super-svéprávným občanem a to až tak, že práva jiných (které cejchuje "pomatenci...") a jiný pohled na svět neuznává. O právech budoucích generací na podobné šance jako má zřejmě on nemluvě.

U něj osobně může takováto sebestřednost s klapkami na očích vyvolávat pocit uspokojení. S pohledu vnějšího pozorovatele může spíše jít o svévoli na úkor okolí i budoucnosti.

V. Braun 30.4.2021 0:40

Demagog Dočekal píše, že ho bude Velký bratr šmírovat kde všude byl pomocí systému vyhodnocujícímu okamžitou spotřebu. Stačí si o tom ale něco pár minut přečíst a zjistíte, že to není okamžitá spotřeba a data musí být naprosto anonymní.

Takže pane Dočekale, nic proto vašemu rozhořčení na EU, ovšem lhát se nemá, a to ani z vašeho pohledu s dobrým úmyslem.

V. Braun 30.4.2021 0:31

Tak třeba k e-call existuje řada studií, například na reserchgate, kde ale musíte být registrovaní, třeba tato:

he costs of traffic accidents in the EU can be estimated at €160bn per year [8]. Potential savings due to the introduction of the pan-European emergency call system as introduced in former literature could be up to 12.5% of their total costs

(1) (PDF) Emergency Call System: The Potential from a Business Perspective. Available from: https://www.researchgate.net/publication/330380030_Emergency_Call_System_The_Potential_from_a_Business_Perspective [accessed Apr 30 2021].