29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Skončit s plynem není dobrý nápad…

EU hazarduje, když chce s vytápěním budov plynem skoncovat už za necelých 20 let. Úporná snaha Bruselu o environmentální udržitelnost může Unii připravit o udržitelnost sociální.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Kuča 22.12.2021 0:42

No tak, řekněme, ‘dezintegrační nálady’ mám již nyní. Jestli si mám vybrat opuštění Evropské unie za cenu velkého finančního propadu nebo setrvání v Evropské unii rovněž za cenu velkého finančního propadu, tak dávám přednost prvému. EU už dávno není tím, čím bývalo EHS. Ne že bych očekával, že společnost ustrne na věky v jediné formě. Potíž je spíš v tom že tahle forma pro většinu obyvatel republiky nejspíše nepředstavuje to, k čemu chtěli směřovat.

J. Novák 22.12.2021 0:11

SKONČIT A HLUPÁCTVÍM JE NUTNÉ....Vážení, že bude energetická krize nevídaný mazec, tušil málokdo, a tak si musíme vyžrat naši loajalitu klídek a doufajíc, že to nějak dopadne.

Energetika a geopolitika nastoupily cestu ke zkáze společnosti s chaosem a i kruté složenky o 60% letos drazší energetické potřeby s naší shovívavostí výrazně vytvoří prostor pro horké válečné řešení současných problémů.

50 miliard Kč Černochová na OKTéčka vynaloží, a namísto zahájení dostavby ETE34 shodnou technologií jako v ETE12 přes 20 let úspěšně provozovanou se pomoc politiků soustředí na pomoc občanům, namísto zastavení růstu cena ELEKTŘINY odstoupením z lipské burzy, NAŘÍZENÍM ČEZu o nezvyšování cen odběratelům!!! Tak by jednali vlastenci ve vládě ČR !!!!!!!!

J. Lukavsky 22.12.2021 7:56

"NAŘÍZENÍM ČEZu o nezvyšování cen odběratelům!!!" no jistěže není problém zákonem nařídit ČEZu třebas kWh za 1 halíř, to stačí když v Parlamentu zvednou pacičky 52% poslanců. ČEZ je vlastně státní podnik. Ale problém bude, že zanedlouho nebude kde brát. V Německu nebude třebas táden či tři foukat ani svítit, u nás a kolem jakbysmet... Norsko to nevytrhne, elektřinu z Francie nebereme neb je radioaktivní, Rus plyn škrtí. Nu tak nebude čím svítit ani topit, ale jde jenom o to si zvyknout. A když jde o záchranu zeměkoule, žádná oběť (tedy od těch druhých) není dosti velká. J.L. end

J. Novák 22.12.2021 8:10

Jsou-li výr. náklady elektřiny pod 1,-Kč/kWh proč musí stát ožebračit odběratele?.....aby bylo na 200Kusů BPV 50 mld.Kč a nána Černochová ani neví jaké priority s operetní AČR podpořit, zelené gumy chtějí bojovat za co za koho proč proto chtějí Bojové Pásové Vozidlo pěchoty když žádnou nemáme!!!

V. Petr 22.12.2021 10:24

O žádné BVP nejde, jde o to, že eurohujeři schválili prodej naší elektřiny přes burzu v Lipsku!

V. Novák 22.12.2021 9:47

Rus plyn neškrtí, Rus plyn dodává podle smluv.

Plyn pro Evropu zaškrtil někdo jiný - jehož se ostýchám (byv vychován 30 lety života v socialismu) jmenovat.

J. Pokoutný 22.12.2021 11:50

Pletete si zaplacení závazné objednávky a plnění rovněž závazných 2% na armádu s něčím, co nedokázala rozhodnout jediná vláda ze všech za posledních 30 let. To blikající vykřičníky nezachrání.