29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 4.1.2008 22:01

Navazujete na námět, který jsem už před časem umístil na nachrichten.at

bohužel nikdo na to nereagoval. Pokud jde o podceňování Rakušáků, viz níže, Zwentendorf stavěl  Interatom v Erlangenu, což je stoprocentní dcera koncernu Siemens v Německu. Bohužel však je velká část investic už odmontována a zpeněžena, jakási restaurace bude možná dražší, než postavit to znova. Jinak souhlasím s tím, že ve Vídni vládne tentýž duch jako v Praze, nějak to už zmáknem a zlaté české ručičky jsou i ve Vídni doma, kohoutky i tam kapou, výtahy se zasekávají a auta zůstávají stát (v tom lepším případě).

Realista 22.12.2007 22:32

Článek je sice vtipný a nepostrádá esprit, ale autor

vychází z mylného předpokladu, že Rakušáci jsou technicky na stejné výši jako Němci nebo Češi.

Pokud nechcete v Rakousku uhořet, nepoužívejte nejen jejich lanovky (viz Mlok1 níže), ale ani dálniční tunely. Jestli si myslíte, že jste před ohněm v bezpečí, dopřejete-li si projížďku lodí na vídeňském úseku Dunaje, ani tehdy nemáte vyhráno. Loď s Vámi alespoň narazí do pilíře mostu.

Ve světle výše uvedeného je naopak dobře, že Zwetendorf je odstaven a pokud by měl být uveden do provozu, půjdu přikovat k jeho bráně i s jihočeskou tetkou Kuchtovou.

JanVlk 22.12.2007 11:34

Rakousko stojí před novou volbou

Rakousko mělo v období po II. světové válce  velice schopné diplomaty, kteří postupnými cílevědomými kroky dokázali svou zemi uchránit  od vlivu Stalina. V prvních poválečných volbách komunistická strana totálně prohrála a Rakousko

si v následujících letech dokázalo zajistit neutralitu. Vzpomínky na významné osobnosti a jejich

činy by měly být uchovány v našem podvědomí  a

neměli bychom se uchylovat ke zjednodušujícím závěrům.  My jsme na takové osobnosti štěstí neměli. Podíváme-li se však dnes

na situaci u našich jižních sousedů, nezbývá než si klást otázky. Jak kvalitní politická reprezentace je dnes u našich jižních sousedů ? Snese srovnání s poválečnou ? Rozhoduje se s dostatečným nadhledem do budoucna ? Jsou rakouští představitelé kompetentní rozhodovat o energetické strategii své země ? Dojdeme pravděpodobně k závěru, že vše je o osobnostech, vzdělání a myšlenkách, které jsou vždy záležitostí jednotlivce.

Jojin 21.12.2007 20:50

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Souhlasím s tím že v době budování byla tato elektrárna poněkud zastaralá.S čím nemohu souhlasit je tvrzení že byla skladem ND pro německé elektrárny.Zwentendorf je totiž stavěn podle projektu ruského,v podstatě to je velmi podobná elektrárna jako je EDU(Elektrárna DUkovany).

Jojin 21.12.2007 20:43

Re: Re: Měly by Rakousku nabídnout odkoupení Zwentendorfu za jedno symbolické euro. Za to by ČEZ elektrárnu rekonstruovaly, vybavily nejmodernějšími bezpečnostními systémy, ve své režii provozovaly a dodávaly Rakušanům zdarma část vyrobené energie.

No myslím že pravda bude asi taková že technologie z roku 1986 je přesto že je zakonzervována zralá na šrotiště.Znamenalo by to postavit elektrárnu komplet novou....a to už by stálo velmi hodně.

Yaroukh 21.12.2007 18:35

Re: radar za elektrárnu

Jasně - a nás ať Rusáci dál berou jako dočasnýho zběha, viď.

Jsi osel.

Yaroukh 21.12.2007 18:33

Re: Měly by Rakousku nabídnout odkoupení Zwentendorfu za jedno symbolické euro. Za to by ČEZ elektrárnu rekonstruovaly, vybavily nejmodernějšími bezpečnostními systémy, ve své režii provozovaly a dodávaly Rakušanům zdarma část vyrobené energie.

Odkoupení za 1EUR vs. Zdarma dodávka ČÁSTI vyrobené energie

Průměrně inteligentní člověk dojde nevyhnutně k závěru, že slovo "část" dává HODNĚ prostoru pro to, aby byly s výsledkem obchodu obě strany spokojeny. (Nepředpokádáš jistě, že to 1EUR je skutečná hodnota elektrárny v Zwentendorfu, viď?)

tom 21.12.2007 17:34

Re: Re: No to se opravdu povedlo! :-)

R^R^

Šumavák 21.12.2007 16:59

Tak bacha!

Rakousko už v rámci Schengenu Wehrmacht k české hranici přesunulo.

Tak nedráždit nebo vyrazí do útoku a skončí až v Jugošce!

Šumavák 21.12.2007 16:56

Berte to lokálně!

nepokračujte hodiny kecáním hloupostí  na internetu a běžte něco dělat !

Třeba si víc vyděláte.

Ludva 21.12.2007 15:38

Rakouská schizofrenie

Velmi zajímavé, že Rakousko nepociťuje obavy z globálního oteplování, které jim může roztavit ledovce a zničit lyžařskou turistiku a výrobu elektřiny z vodních elektráren. Místo toho neustále kamenují bezemisní ekologický Temelín. Přitom zřejmě nebýt jejich protestů, tak už se dávno rozjela stavba dalších JE - dostavba Temelína na 4 GW a Blahutovice na Severní Moravě.

Pavel41 21.12.2007 15:07

Re: výborný článek

Nějak se začít musí, ne?:-)

Bohata 21.12.2007 13:44

Re: radar za elektrárnu

S tím radarem pozor !!!! Amici jim jej tam nepostaví ,protože nechtějí posílit německou dominanci v Evropě.Vznik ČSRbyla také trochu USA iniciativa aby rozpůlili německý prostor.

Ten radar by rakušáci i němci chtěli.

Schumacher 21.12.2007 13:19

Měly by Rakousku nabídnout odkoupení Zwentendorfu za jedno symbolické euro. Za to by ČEZ elektrárnu rekonstruovaly, vybavily nejmodernějšími bezpečnostními systémy, ve své režii provozovaly a dodávaly Rakušanům zdarma část vyrobené energie.

A akcionáři budou chodit žebrotou ? Voni se dočista zbláznili !  Když chtěj, zacálujou to z vlastní kapsy nebo vyhlásej  sbírku. Jo, z cizí kapsy, to se to dělá dobro....

Beldor 21.12.2007 12:49

Re: Berte to globálně !

Mno rekl bych ze ceny vetsiny duleziteho zbozi mame stale proti napr. nemecku o 40-50% nizsi,ceny najmu 3x nizsi , ceny sluzeb 4x nizsi..oproti tomu prumerny plat 3x mensi...skuste zapojit mozek a vyjde vam ze jsou na tom o dost lepe,ale urcite ne vice nez o 70-80%...btw: elektrina pro domacnosti je v nemecku 2x drazsi nez u nas...

No, bezva 21.12.2007 12:21

Berte to globálně !

Máte 110, nebo 100 % ceny v EU, ale jen 20 % platu v EU. Považujete se za rovnocenného, nebo otroka ? Spravedlnost vidíte jako cenu práce Čr, suroviny Čr, ale cenu energie EU ? A takhle se dá pokračovat hodiny....

Ladislav N. :-))) 21.12.2007 11:28

Re: Jenže to...

... budeme muset zase uzavřít hranice, aby nám Rakušané neodváželi levnou elektřinu společně s nákupy levných salámů pro psy.... ;-P

jkotek 21.12.2007 10:57

Re: No to se opravdu povedlo! :-)

Cesi jsou smejici se bestie. To germani dobre vedi (i jizni gremani-lite).

albert 21.12.2007 10:29

Re: Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

vcera se v salzburskem radiu nafukoval pan zastupce hejtmana pro turistiku, nadsene prezentoval tricetiprocentni ( !!! ) prirustek turistu va horach..... Ze by ta nechutna reklama fungovala ? Bojim se, ze ano.

kotaz 21.12.2007 9:52

radar za elektrárnu

Oni nejsou ve všem špatní, co takhle obchod, ať si vezmou ten americkej radar a my jim postavíme novou jadernou elektrárnu. Je jasný že v jaderný energetice jsou vedle, jinudy cesta nevede, když chceme všichni mít elektřinu. Ale zase naopak, jsou neutrální a nemají tam, alespoň myslím, americký vojáky.

MLOK1 21.12.2007 9:46

Re: Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Vážený Honzaku! Já být na Vašem místě, tak bych do té Austrie lyžovat raději nejezdil. Vždyť tam mají tydlencty SMRTEDLNĚ NEBEZPEČNÉ LANOVKY!!!

        STOP RAKOUSKÝM LANOVKÁM!

Xury 21.12.2007 8:40

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Máte ve všem naprostou pravdu, ale, že jste pochopil autorův fór, řekněte, že jó ....

Al 21.12.2007 8:19

Bohužel máte pravdu

S Rakouskem mě to moc mrzí - máme tolik společného! S tím lyžováním jsem na tom stejně - než lyžovat v Rakosuku zůstanu raději doma a nebo přidám 1-2 hod a lyžuju v daleko lepší Itálii ( Dolomity )!!!

doxtan 21.12.2007 8:11

výborný článek

lepší způsob zahájení otevřené česko rakouské války by se špatně hledal.

No, bezva? 21.12.2007 7:02

Jenže to vše zaplatí český odběratel energie, už teď děsivě odíraný !

A já osobně NEHODLÁM platit blbcům  jejich chybná rozhodnutí !

R 21.12.2007 6:27

národ desetiletí masírovaný zelenými politiky

Rakušané mně připomínají jako národ desetiletí masírovaný zelenými politiky strachem  z atomu. Tam se tak snadno žádné zvraty dít nebudou. Nejdřív musí nastat vystřízlivění a zelená kocovina a když je to po desetiletích, tak to bude nějaký rok trvat. Teprve až potom se budou Rakušané stavět střízlive k jaderné energetice jako perspektivnímu zdroji.  Že by teď prodali svůj jaderný pomník Zwentendorf nenáviděnému Čezu, který je zřejmě irituje výrobou levné elektřiny z Temelína, to absolutně nehrozí.

honzak 21.12.2007 6:26

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Na Vaše fundované otázky je jednoduchá odpověď - v Rakousku zvítězila ideologie nad zdravým rozumem. Co ostatně od duševních titánů typu Pavlovec očekávat, že?

Doufám, že se dožiju spuštění rakouské JE a dopřeju si ještě nějaké lyžování v Rakousku. Jejich nablblá kampaň mi rakouské sjezdovky naprosto zhnusila.

Ladislav N. :-))) 21.12.2007 1:15

No to se opravdu povedlo! :-)

Sdružení občanů START ZWENTENDORF je partnerskou organizací STOP TEMELIN. Společně bojujeme proti radioaktivnímu spadu způsobenému energetickým průmyslem. ;-P;-D;-DR^

Šumavák 21.12.2007 1:11

Nečuměl ! nejsem Čumil!

Kromě toho jsem dnes celé odpoledne ( po vlastním praktickém testu) sledoval na všech obou ORF kanálech otvírání Schengenu, za vršené "kulatým stolem" s Platterem a pár dalšími zcela nadšenými politiky.

Akorát ten maďarský europoslanec působil nasraným dojmem.....

Šumavák 21.12.2007 1:07

Žije !! Dobrý člověk ještě žije!!!

Šumava zdraví Solnohrad, (hlavní město Solnohrad!!)

Přeji Vám  příjemné Svátky, zdraví a sobě sem, tam, ( a třeba i nejen sem, ale i tam:-)) )nějaký článeček!