15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
albert salicky 21.12.2007 1:07

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Příteli, vaše otázky míří do černého, a je opravdu škoda, že na ně rakouští politici neodpoví. To byste teprve čuměl, jak dovedou mluvit přesvědčivě, a přitom zcela od věci! A bohužel už taky zcela nezávisle na tom, jsou-li rudí, černí, modří nebo oranžoví. Pokud se týče schopnosti oblbnout lidi, tak jsou stejně všichni z hnědé školy...  Zdravím, Albert

Šumavák 21.12.2007 1:02

Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Fakta hrozně sráží fantazii v rozletu. !!!

Ten Zwentendorf byl zastaralý, už když se stavěl. Celou dobu sloužil jako sklad náhradních dílů pro německé JE téhož typu, které (pokud již nejsou, )se dnes odstavují. Ca.10 km odtud, v Duernrohru postavili Rakušané dvě obrovské uhelky na uhlí z ČR a Polska. To by tam pak bylo trochu přeelektrárnováno.

To o tom, že "na elektrárně by našli zaměstnání důvěryhodní rakouští odborníci" to je také dobrý žert. Kteří ?? Pavlovec? Puehringer? Tím, že žádnou JE neprovozují, tím , že si zákonem zakázali využívání jaderné energie pro mírové účely jim ti původní odborníci vymřeli a nové už 20 let nevychovávají !!!! Tento problém už je díky zelenej dnes i u nás a to dvě JE provozujeme!

kontrolní otázky: Proč to prostě nepředělají na plyn, když nám to s Temelínem doporučovali? Proč plánují stavbu 440MW "plynovky" na zelené louce? A nebylo by snašší, kdyby za 1 EUR koupili Temelín a dodávali nám průběžně 2100 MW ekologické elektriky z větrníků, slunečníků a biomasy  za pevně stanovenou cenu 1,05Kč/kW příštích 50 let, a co by vyrobili navíc , by si mohli nechat?

albert salicky 21.12.2007 0:57

říkal jsem to dávno...

Přátelé, ve svém článku zde na Psovi, a to už dne 8.3.2005 jsem napsal: To bylo v době, kdy vláda Bruna Kreiskyho postavila v rakouském Zwentendorfu atomovou elektrárnu. Socialisté měli tenkrát v rakouském parlamentu většinu a vládli způsobem odkoukaným od Césara. Po protestech obyvatelstva se polobůh Kreisky rozhodl, že lidem jednou provždy zavře ústa a vyhlásil k spuštění atomovky lehkomyslně referendum, které ke svému naprostému zděšení prohrál. Říká se, že lidem tenkrát více než jaderná elektrárna vadila Kreiskyho sebejistá arogance. Nespuštění Zwentendorfu byl v podstatě veliký průšvih, jak ekonomicky, tak politicky. Vede dodnes ke sporům s přátelskými sousedními státy (my přece víme svoje a Slováci také) a zavírá Rakousku řadu cest, jak získat rozumně energii.

Už jsem vážně uvažval, že si nechám udělat tričko s nápisem AKTIVIERT ZWENTENDORF !!! a budu dělat tady v Rakousích ostudu... Nebo spasitele ?

Bubik 21.12.2007 0:20

No něco na tom je....

aspoň by pak emisní limity překračující Rakušáci v touze vyhovět Kjótu nesháněli po celém světě ke koupi volné emisní povolenky.......;-P

I.Laengsfeld 21.12.2007 0:02

Dobry clanek

:-D