29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jojin 21.12.2007 20:50

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Souhlasím s tím že v době budování byla tato elektrárna poněkud zastaralá.S čím nemohu souhlasit je tvrzení že byla skladem ND pro německé elektrárny.Zwentendorf je totiž stavěn podle projektu ruského,v podstatě to je velmi podobná elektrárna jako je EDU(Elektrárna DUkovany).

albert salicky 21.12.2007 0:57

říkal jsem to dávno...

Přátelé, ve svém článku zde na Psovi, a to už dne 8.3.2005 jsem napsal: To bylo v době, kdy vláda Bruna Kreiskyho postavila v rakouském Zwentendorfu atomovou elektrárnu. Socialisté měli tenkrát v rakouském parlamentu většinu a vládli způsobem odkoukaným od Césara. Po protestech obyvatelstva se polobůh Kreisky rozhodl, že lidem jednou provždy zavře ústa a vyhlásil k spuštění atomovky lehkomyslně referendum, které ke svému naprostému zděšení prohrál. Říká se, že lidem tenkrát více než jaderná elektrárna vadila Kreiskyho sebejistá arogance. Nespuštění Zwentendorfu byl v podstatě veliký průšvih, jak ekonomicky, tak politicky. Vede dodnes ke sporům s přátelskými sousedními státy (my přece víme svoje a Slováci také) a zavírá Rakousku řadu cest, jak získat rozumně energii.

Už jsem vážně uvažval, že si nechám udělat tričko s nápisem AKTIVIERT ZWENTENDORF !!! a budu dělat tady v Rakousích ostudu... Nebo spasitele ?

Šumavák 21.12.2007 1:07

Žije !! Dobrý člověk ještě žije!!!

Šumava zdraví Solnohrad, (hlavní město Solnohrad!!)

Přeji Vám  příjemné Svátky, zdraví a sobě sem, tam, ( a třeba i nejen sem, ale i tam:-)) )nějaký článeček!

Bubik 21.12.2007 0:20

No něco na tom je....

aspoň by pak emisní limity překračující Rakušáci v touze vyhovět Kjótu nesháněli po celém světě ke koupi volné emisní povolenky.......;-P

I.Laengsfeld 21.12.2007 0:02

Dobry clanek

:-D